Znak BULHAESKO Veronika Osičková VII.A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bulharsko Státní vlajka Státní znak.
Advertisements

Kodaň Karel Jurásek DÁNSKO.
Téma hodiny: Bulharsko - opakování Předmět: Zeměpis
Projekt „ Státy Evropy - EU“
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
VY_32_INOVACE_03_Polská republika
Téma hodiny: Bulharsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
IRSKO Robin Plch 8.A
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Střední ř Evropa.
Norsko Zeměpis Heřmánek Eduard 6.A.
Dánsko Richard Hladík.
Island (Islandská republika)
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
Rusko Jižní Korea Japonsko Severní Korea Japonské moře Tichý oceán
Východní Evropa – Ukrajina
BULHARSKO.
Rumunsko a Bulharsko Z_132_Evropa_Rumunsko a Bulharsko
BULHARSKO Míša a Naty.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jihovýchodní Evropa.
Václav Hlavinka 1.L Země.
Usa.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
A M O N I A K ČPAVEK NH3.
Dánsko Geografické údaje.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Bělorusko Daniel Knápek 8.B
BENELUX.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PORTUGALSKO.
Kultura a sporty v Kanadě.
RUSKO Jan Vaněk.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
Téma hodiny: Albánie Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Karlovarský kraj Lázeňský kraj.
Anotace: Na číselné ose čtou čísla, která se postupně objevují.
Francie Miroslav Chmelka.
Bulharsko България / Bălgarija
BULHARSKO.
Island Marie Vůjtková
Lotyšsko.
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
Chorvatsko Země s českým mořem Ostrov Dugi Otok.
Moldavsko Kamil Bulka Sexta. Poloha Moldavska východní Evropa mírné podnební pásmo sousedé: Ukrajina, Rumunsko.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_18 Název materiáluBulharsko.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Bulharsko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Evropa Ověření ve výuce: Třída: Datum:
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Velká Británie.
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Antonín Košíček Sára Šobková
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
EVROPA – povrch a vodstvo VLASTIVĚDA PRO 5.ročník pracovní prezentace
Řecko Anet a Šárka 5. A.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko
Česká republika
Transkript prezentace:

Znak BULHAESKO Veronika Osičková VII.A

Osnova 1.Základní informace 2.Obyvatelstvo 3.Zemědělství a ekonomika 4.Podnebí 5.Černé moře 6.Sofie 7.Zajímavosti 8.Hymna 9.Foto 10.Zdroje

Základní informace Oficiálně Bulharská republika Balkánský poloostrov Člen EU a NATO 28 provincií Vlajka Nejvyšší bod Musala Nejnižší bod Černé moře Nejdelší řeka Rozmanitá krajina Vlajka

Obyvatelstvo Sousedi Měna lev úřední jazyk bulharština Počet obyvatel asi 7,6 mil.

Zemědělství a ekonomika Orná půda 37% Z chovu dobytku zde nenalezneme drůbež….. Zajímavost V průmyslu převládá Těží se zde hnědé uhlí Velké přijmi z exportu a turistického ruchu Velké množství surovin Významné objevy Hlavním centrem pro dopravu a distribuci ropy Elektrická energie Tradiční doprava

Podnebí Severní strana kontinentální a na východě středomořské Průměrná teplota v letních měsících je 23°C Průměrná teplota v zimních měsících je 0°C

Černé moře Vnitřní more Atlantského oceánu Nejčistější moře Evropy

Sofie Hlavní město Bulharska Nejdůležitější univerzitní město Starosta :Jordanka Fandakova Počet obyvatel: 1 402 417 (2010)

Zajímavosti Turistika Kuchyně Sport

Hymna Milá vlasti Hrdá Stará planina, u ní modrý Dunaj, Slunce hřeje Thrákii plamenem nad Pirinem. Milá Vlasti, jsi zemský ráj, tvoje krása, tvá nádhera, ach, nikde nekončí. Mnoho bojovníků život položilo za milovaný náš národ, matko, dej nám sílu, abychom je následovali

Foto

Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Bulharsko http://bulharsko.worldcountry.cz/ http://bulharsko.ikn.cz/ http://www.google.cz/search?q=bulharsko+informace&hl=cs&biw=1280&bih=709&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&ei=U5ChTauoKY3Lsgav8N3_AQ&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBkQ_AUoATgK Všeobecná encyklopedie Letáky