Zaměstnanost (OPZ) RYCON Consulting s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Dotační možnosti pro obce a města
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Možnosti podpory NNO ze strukturálních fondů v období dubna krajská konference NNO Jiří Krátký.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Agentura pro sociální začleňování
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
Role evropských dotací v sociálních službách XIV. celostátní finanční konference Svazu měst a obcí ČR Praha,10. listopadu 2011 Karel Vít, MPSV.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Integrovaný regionální operační program
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Zaměstnanost (OPZ) 2014 - 2020 RYCON Consulting s.r.o. Operační program Zaměstnanost (OPZ) 2014 - 2020 RYCON Consulting s.r.o. Klepněte a vložte poznámky.

  Alokace v období 2014-2020 V programovacím období 2014 - 2020 jsou pro Českou republiku vyčleněny téměř 24 mld. EUR, tj. cca 650 mld. Kč.

Prioritní osy PO 1 – Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly 1 252 061 130 EUR (59%) PO 2 – Sociální začleňování a boj s chudobou 636 641 253 EUR (30%) PO 3 – Sociální inovace a mezinárodní spolupráce 42 442 750 EUR (2%) PO 4 – Efektivní veřejná správa 106 106 875 EUR (5%) PO 5 – Technická pomoc 84 885 500 EUR (4%)

Prioritní osa 1 IP 1.1 IP 1.2 IP 1.3 IP 1.4 IP 1.5 SC 1: Zvýšit míru zaměstnanosti podpořených osob IP 1.1 SC 1: Snížit rozdíly v postavení žen a mužů na trhu práce IP 1.2 SC 1: Zvýšit odbornou úroveň znalostí, dovedností a kompetencí pracovníků a soulad kvalifikační úrovně pracovní síly s požadavky trhu práce IP 1.3 SC 1: Zvýšit kapacitu, komplexnost a kvalitu služeb poskytovaných institucemi veřejných služeb zaměstnanosti SC 1: Zvýšit kvalitu dalšího vzdělávání IP 1.4 SC 1: Snížit míru nezaměstnanosti podpořených mladých osob v regionu NUTS II Severozápad IP 1.5

Prioritní osa 2 SC 1: Zvýšit uplatnitelnost osob ohrožených sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučených ve společnosti a na trhu práce SC 2: Rozvoj sektoru sociální ekonomiky IP 2.1 SC 1: Zvýšit kvalitu a udržitelnost systému sociálních služeb, služeb pro rodiny a děti a dalších navazujících služeb podporujících sociální začleňování SC 2: Zvýšit kvalitu péče o duševní zdraví a přispět k udržitelnosti systému zdravotnictví cílenou podporou zdraví, zdravého životního stylu a prevence nemocí IP 2.2 SC 1:Zvýšit zapojení lokálních aktérů do řešení problémů IP 2.3

Prioritní osa 3 a 4 SC 1: Zvýšit efektivitu sociálních inovací a mezinárodní spolupráce v tematických oblastech OPZ PO 3 SC 1: Zvýšit efektivitu a transparentnost veřejné správy PO 4

PO 1.1 (45%) Zprostředkování zaměstnání Poradenské a informační činnosti a programy Bilanční a pracovní diagnostika Rekvalifikace Rozvoj základních kompetencí Podpora vytváření nových pracovních míst Podpora umístění na uvolněná pracovní místa Podpora aktivit k získání pracovních návyků a zkušeností Podpora flexibilních forem zaměstnání a odměňování Začlenění podpořených osob na trh práce Motivační aktivity Pracovní rehabilitace Realizace nových nástrojů APZ

PO 1.2 (10%) Profesní vzdělávání žen pro trh práce včetně OSVČ Vzdělávání a poradenství pro osoby na RD a MD Vzdělávání v RP Advokační služby pro pomoc obětem diskriminace Podpora zavádění flexibilních forem práce Podpora a rozvoj služeb péče o děti - zvýšení zaměstnanosti žen Vyšší zapojení mužů do péče o děti Podpora RP (doprava, ubytování, stravování účastníků) Koordinace místních a celostátních politik RP

PO 1.3 (35%) Další profesní vzdělávání v odborných a klíčových kompetencích, včetně OSVČ Tvorba a realizace podnikových vzdělávacích programů, včetně přípravy podnikových lektorů a instruktorů Podpora a poradenství při vytváření a zavádění moderních systémů řízení a RLZ ve firmách Podpora sdružování MSP za účelem vzdělávání (vzdělávací klastry) Kariérové poradenství, orientace na trhu práce, rekvalifikace propouštěných Podpora zavádění AM do podniků Podpora odborné praxe a stáže v podnicích

PO 1.3 (35%) Podpora spolupráce podniků a vzdělávacích institucí ke slaďování kvalifikační úrovně a struktury pracovní síly s požadavky trhu práce Budování kapacit sociálních partnerů prostřednictvím vzdělávání, vytváření sítí a posílení sociálního dialogu a činnosti

PO 1.4 (10%) Podpora rozvoje a kapacit institucí trhu práce (analytických, metodických, řídících) Tvorba, rozvoj a realizace vzděl. programů pro zaměstnance institucí trhu práce Tvorba a rozvoj nových nástrojů APZ, mobility uchazečů. Spolupráce a partnerství při realizaci politiky zaměstnanosti, zejména na regionální úrovni, s aktéry trhu práce Informační a monitorovací systémy, vyhodnocování účinnosti opatření na trhu práce Systém krátkodobých, střednědobých a dlouhodobých analýz a prognóz trhu práce

PO 1.4 (10%) Realizace kariérového poradenství Spolupráce místních aktérů při podpoře hledání zaměstnání a změně kvalifikace Tvorba, rozvoj a realizace systémových opatření v oblasti DV Podpora chybějících kvalifikací, systém uznávání výsledků neformální vzdělávání atd. Rozvoj sítě EURES a jejich poradců

PO 1.5 Podpora učňovské přípravy a odborných stáží Poskytnutí prvních pracovních zkušeností (místo na min. 6 měsíců) Podpora náboru mladých pracovníků, tvorba míst Podpora zahájení podnikání Podpora mobility mladých pracovníků Programy druhé šance

PO 2.1 (55%) Podpora sociálního začleňování osob sociálně vyloučených (SV) a sociálním vyloučením ohrožených (SVO) – sociální služby, služby pro rodiny a děti atd. Propojování podpory v oblasti bydlení, zaměstnání, sociální práce a zdravotní péče Sociální bytová politika obcí Realizace sociální práce Terénní a ambulantní služby Vzdělávání a poradenství, aktivizační, asistenční a motivační programy (podpora kompetencí, včetně fin. gramotnosti, stárnutí apod.)

PO 2.1 (55%) Podpora mladým lidem SV při vstupu na trh práce Boj s diskriminací všeho druhu Programy prevence sociopatologických jevů a kriminality Programy sekundární a terciální prevence pro osoby ohrožené závislostí a závislé Posilování koordinační role obcí Podpora aktivit místních samospráv Aktivity k posílení postavení SV osob začleňováním do sociálních podniků (SP) Zavádění vzdělávacích programů na podporu zakládání SP Zvyšování povědomí o sociálním podnikání

PO 2.1 (55%) Podpora mladým lidem SV při vstupu na trh práce Boj s diskriminací všeho druhu Programy prevence sociopatologických jevů a kriminality Programy sekundární a terciální prevence pro osoby ohrožené závislostí a závislé Posilování koordinační role obcí Podpora aktivit místních samospráv Aktivity k posílení postavení SV osob začleňováním do sociálních podniků (SP) Zavádění vzdělávacích programů na podporu zakládání SP Zvyšování povědomí o sociálním podnikání

PO 2.2 (35%) Transformace a deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb Rozvoj nových modelů služeb podporujících sociální začleňování Podpora systému sociálního bydlení Přenos dobré praxe v sociálních službích, službách péče o rodinu s dětmi, právní ochraně dětí atd. Vzdělávání v sociální oblasti, v oblasti koncepční, strategické a manažerské u pracovníků v sociálních službách Budování kapacit NNO prostřednictvím jejich vzdělávání

PO 2.2 (35%) Aktivity na podporu zdraví a zdravého životního stylu, např. Metodika zdravého životního stylu, poradenské služby, programy ochrany veřejného zdraví, včetně vzdělávání Tvorba a realizace vzdělávání za účelem přesunu těžiště psychiatrické péče do komunity Podpora specializačního vzdělávání lékařů v oborech, kde regionálně nepříznivý věkový průměr ohrožuje dostupnost péče…

PO 2.3 (10%) Podpora vytváření pracovních míst na lokální úrovni Podpora spolupráce aktérů na místní úrovni Vznik a rovoj sociálních podniků Vzdělávání venkovského obyvatelstva ke zvýšení lokální zaměstnanosti Prevence a řešení problémů v sociálně vyloučených lokalitách Podpora prorodinných opatření obcí a místních aktérů

PO 3 Podpora kapacit pro vývoj a šíření SI (inovační “laboratoře”, huby, inkubátory…), podpora síťování v SI a sociálního experimentování Aktivní a preventivní nástroje APZ, zprostředkování práce, inovace v zaměstnávání mladých a starších lidí Přizpůsobení pracovníků, podniků a podnikatelů změnám trhu práce, rozvoj LZ ve firmách, inovace na pracovištích, rozvoj dalšího vzdělávání a strategií CŽV Aktivní a zdravé stárnutí Efektivní využití potenciálu migrace Podpora komunitních organizací ke zlepšování situace klientů Inovace v oblasti sociálního začleňování

PO 3 Podpora produkce vytvořené osobami znevýhodněnými na trhu práce Adaptace SV na nové technologie s cílem zvýšit jejich zaměstnanost Rozvoj sociálního a sociálně integračního podnikání (sociální frenšízy) Výměna zkušeností a přenos dobré praxe mezi členskými státy EU v oblasti AZP atd. Podpora vzniku tematických sítí Rozvoj nástrojů ověřování, validace a předvýběru vhodných přístupů pro politiky veřejné správy (zvyšování transparentnosti VS, sociálně odpovědné zadávání veřejných zakázek, soc.odpovědné zaměstnávání ve VS, vzdělávání VS…

PO 4 Aplikace moderních metod řízení a RLZ, učící se organizace, knowledge management…) Transparentní výběr pracovníhů VS Vytvoření systému hodnocení, odměňování, motivace či organizace práce pracovníků VS (boj proti korupci, pokročilé zacházení s ICT, kybernetická bezpečnost, soft skills, interní lektoři…) Zlepšení komunikace a zvyšování důvěry mezi VS a občany Nastavení a rozvoj systému vzdělávání pracovníků VS Nastavení a rozvoj moderních metod řízení LZ, včetně systému přijímání, hodnocení a odměňování