1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní Most.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Pro střediska volného času, školní kluby a školní družiny a NNO pracující s dětmi a mládeží NÁRODNÍ INSTITUT DĚTÍ A MLÁDEŽE Ministerstva školství, mládeže.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Závěrečná konference k projektu
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Strategické řízení a plánování
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Podpora krajského akčního plánování
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Šablony OP VVV a podpora nadání
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Název operačního programu:
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a informovanost, cesta k aktivnímu občanství 6.Inkluze dětí se speciálními vzdělávacími potřebami Průřezová témata projektu Klíče pro život

Cíle aktivit v průřezových tématech KpŽ zvýšit odbornost pracovníků zájmového neformálního vzdělávání v daných tématech vytvořit síť krajských koordinátorů schopných konzultovat aktivity průřezových témat po odborné i technické stránce vytvořit dlouhodobě použitelné vzdělávací programy v šesti průřezových tématech umožnit v každém kraji realizaci 3 zkušebních vzorových akcí na každé téma (= 3 x 6 akcí) podpořených finanční částkou cca ,-Kč bez DPH vytvořit soubor příkladů dobré praxe, který bude v příštích letech sloužit jako volně šiřitelná inspirace pro další realizátory

Harmonogram aktivit PT březen - duben školení pro krajské koordinátory květen - listopad školení pro odbornou veřejnost září - prosinec výzva k předkládání projektů leden - únor hodnocení projektů březen červenec možnost konzultace s krajskými koordinátory březen květen realizace podpořených projektů (včetně povinné oponentury krajských koordinátorů)

Co nabízí PT Klíčů pro život odborné veřejnosti vzdělání v rozsahu 64 hod (včetně e-learningu) akreditované v DVPP (další vzdělávání pedagogických pracovníků)= proškolený pracovník v průřezovém tématu ve vaší organizaci metodickou podporu krajským koordinátorům možnost získat finanční podporu cca ,-Kč bez DPH na zajímavou vzdělávací akci spojenou s některým z průřezových témat možnost zviditelnit se zveřejněním této akce ve sborníku příkladů dobré praxe odborně připravený vzdělávací program využitelný v rámci vlastní organizace s možností získání jiných zdrojů na jeho realizaci v budoucnu

Struktura aktivit PT v každém kraji pro každé PT byl vybrán 1 dodavatel vzdělávacích aktivit, stejný pro všechny kraje, tj. pro celou ČR v každém kraji byl vybrán a proškolen tímto dodavatelem 1 krajský koordinátor v každém kraji bude v každém tématu proškoleno cca 7 zástupců odborné veřejnosti (ze SVČ, ŠK, ŠD a NNO) v každém kraji bude následně vybrán 1 krajský dodavatel osmnácti zajímavých aktivit, které budou finančně podpořeny KpŽ a realizovány subdodavateli

Struktura aktivit PT v každém kraji NIDM Krajský dodavatel Dodavatel PT

Struktura aktivit PT v každém kraji Krajský dodavatel ( SVČ) akt. ŠD (Participace) ŠK (Mediální výchova) ŠD (Dobrovolnictví) NNO (Zdravé klima) NNO (Inkluze) NNO (Multikulturní výchova) NNO (participace NNO (mediální výchova) NNO (dobrovolnictví) NNO (Zdravé klima) NNO (Inkluze) SVC (Mulitkulturní výchova) SVČ (Mediální výchova) SVČ (Inkluze) SVČ (Zdravé klima) SVČ (Dobrovolnictví) SVČ Mediální výchova SVČ (participace)

Finance Celkový objem zakázky:cca ,-Kč bez DPH Z toho určeno na realizaci vzdělávacích program: cca ,-Kč bez DPH 1 program = cca ,-Kč bez DPH

Role krajských dodavatelů předloží v období září-prosinec 2010 souhrnný projekt, v němž společně se subdodavateli navrhne 18 aktivit (tři pro každé PT) k finanční podpoře, přičemž každý subdodavatel může prezentovat max. 2 aktivity sám musí být subdodavatelem jedné až dvou z 18 aktivit minimálně tři z 18 vzdělávacích programů musí být pilotovány ŠK nebo ŠD, současně každé PT pilotuje jedno SVČ a 1 NNO zajistí, že max. tři z 18 vzdělávacích programů budou určeny vzdělávání pracovníků pracujících s dětmi a mládeží zájemce o pozici krajského dodavatele nemůže vystupovat jako subdodavatel u jiného krajského dodavatele

Kontakt Všechny zájemce o pozici krajského dodavatele prosíme, aby co nejdříve kontaktovali asistentku PT paní Emílii Nečasovou

GARANTI GARANTI PRŮŘEZOVÝCH TÉMAT PT Medializace a mediální výchova PT Multikulturní výchova Michaela Tužilová Garant NIDM: Michaela Tužilová Dodavatel: Agora, o.s. Agnes, o.s.

GARANTI GARANTI PRŮŘEZOVÝCH TÉMAT PT Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání PT Inkluze dětí se speciálními vzdělávacími potřebami Mgr. Danuše Netolická Garant NIDM : Mgr. Danuše Netolická Dodavatel: OMT group, spol. s r. o.

GARANTI GARANTI PRŮŘEZOVÝCH TÉMAT PT Participace a informovanost, cesta k aktivnímu občanství PT Výchova k dobrovolnictví Martina Strašáková Garant NIDM: Martina Strašáková Dodavatel: Agora, o.s. Hestia, o.s.

Děkuji za pozornost