Úvod do zapojování veřejnosti do rozhodování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
MČ Praha 21 - Újezd nad Lesy Újezd nad Lesy dne 8. března 2012.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Aktéři udržitelného rozvoje Zapojování aktérů a sociální aspekty UR.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
 Soubor obecných standardů pro činnost veřejné správy  Obsažený v právu i praxi  Jsou postupy a mechanismy opírajíci se o odpovédnost  neformalizované.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Škola pro udržitelný život – seminář č. 2
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
Územní uspořádání ČR Česká republika se člení na
MENTORING. Strategické dokumenty  Cestovní mapa EU v oblasti rovnosti mužů a žen : „Trvale nízké zastoupení žen v politice je jedním z deficitů.
Plán participace aktérů na rozvoji Prahy 14 (komunity, NNO, UMČ, komerční sektor) Městská část Praha 14 Praha 14 kulturní p. o. Anthropitures z. s.
Aktualizace Programu rozvoje města Dobřany Ukázka postupu zapojení veřejnosti do procesu strategického plánování Vojtěch Černý Agora Central Europe, o.p.s.
úřad územního plánování
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
OBČANSKÁ PARTICIPACE V PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE Obsah:
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
Evropský správní prostor
PŘI ZALOŽENÍ MAS MOST VYSOČINY, o.p.s.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Vypracovaly: Gabriela Janečková Radka Janků
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ metoda Komunitní plánování je metoda metoda – jak zpracovávat rozvojové materiály pro různé.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Komunitní sociální práce
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Sociologie 13 Sociologie politiky. politika správa veřejných záležitostí – Záležitosti týkající se velké části občanů, nebo všech (oproti soukromým záležitostem)
MARKETINGOVÝ MIX.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
1 Neziskové organizace Neziskovky jsou nedělitelnou součástí občanské společnosti a jako takové mají nezastupitelnou roli v rozvoji demokracie a řešení.
Dovolte mi představit se…  Haken Roman, Ing.  ředitel Centra pro komunitní práci (CpKP) střední Morava/1996 – člen Rady vlády pro nestátní neziskové.
OBČANSKÁ PARTICIPACE ANEB ZPŮSOBY ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI DO ROZHODOVACÍCH PROCESŮ PhDr.Ing. Pavel Mička, Agora CE
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
ÚVOD DO STUDIA VYMEZENÍ ZÁKLADNÍCH POJMŮ Veřejné politiky Veřejné politiky.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
MĚSTO VALAŠSKÉ KLOBOUKY
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Strategie regionu, obce
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
2. jednání řídícího výboru
Transkript prezentace:

Úvod do zapojování veřejnosti do rozhodování Ing. Jitka Materová o.s. Občan v akci

Vymezení pojmů Participace: Partnerství: - „…..takové aktivity jednotlivců, které směřují k více či méně přímému ovlivňování a výběru rozhodovatelů a/nebo určitých akcí.“ Verba,S. Nie,N.H: Participation in America - „….přístup, kdy veřejné autority vstupují do neformálních kontaktů s občany, od kterých získávají jejich názory, přání, zkušenosti a zájmy….. Veřejné autority pak mohou přijít s politikami, které jsou šité na míru potřebám občanů.“ Citizen participation: a source of inspiration to the European Union? Partnerství: ….Vzájemný a rovnocenný vztah partnerů (participace znamená proces, kdežto partnerství představuje vztah).

Vymezení pojmu Komunita: Město: Je tvořena lidmi, kteří žijí v geograficky definované oblasti a mezi kterými existují sociální vazby (např. účast na společných aktivitách) a kteří jsou citově vázáni k sobě navzájem a k místu, kde žijí (přátelství, sounáležitost s místem apod.) . Community building: What makes it work, 1997 Město: Základní územní samosprávné společenství občanů; tvořené uzemním celkem, který je vymezen hranicemi území obce. Obec hospodaří s vlastním majetkem a pečuje o všestranný rozvoj svého území a o potřeby svých občanů. Obec s více než 3000 obyvateli je městem, stanoví-li tak předseda Poslanecké sněmovny. Zákon 128/2000 Sb. O obecním zřízení

Aktéři participačních procesů Veřejná autorita politici, úředníci, státní úřady Nezávislé subjekty (prostředník) Investoři podnikatelé Experti Občané Jednotlivci, NNO

Výhody participace Proč je vhodné občany zapojit ? Good Governance – lepší rozhodování otevřenější a průhlednější rozhodování občan jako součást rozhodovacího procesu spoluzodpovědnost za rozhodnutí Community building – budování komunity nové vazby mezi aktéry polidštění rozhodovacích procesů Kvalitnější rozhodovací proces generování nových nápadů odhalení skrytých problémů učení se od druhých Veřejné rozhodování je efektivnější hledání kompromisních řešení zvýšení veřejné podpory pro dané rozhodnutí vyšší kontrola Růst důvěry v demokratický systém participace posiluje reprezentativní demokracii

Námitky proti občanské participaci Nevýhody participace Námitky proti občanské participaci Nahrazení reprezentativní demokracie občané vykonávají veřejnou kontrolu politici plní svůj mandát a zastupují občany občané mají možnost nedat politikům svůj hlas Veřejná autorita rozhoduje promyšleně občané jsou laici rozhodují ad hoc (bez promyšlené koncepce) Zneužití nátlakovými skupinami kdo jsou „aktivisté“, NNO; za koho vystupují ohrožení procesu věčnými stěžovateli a oponenty Rozhodovací proces je delší a nákladnější Někde není participace možná vůbec např. řešení krizových situací, obrana a bezpečnost.....

Dělení participace (1) OBČANSKÁ   EXPERTNÍ VERTIKÁLNÍ   HORIZONTÁLNÍ SHORA INICIOVANÁ   ZDOLA INICIOVANÁ INDIVIDUÁLNÍ   KOLEKTIVNÍ

Participační žebřík

Metody a techniky Tradiční Inovativní Aktivní participace Konzultace referendum volby plánovací víkend pracovní skupiny workshop občanská porota sousedské výbory Konzultace účast v osadních výborech účast ve výborech a komisích názorové průzkumy ankety, dotazníková šetření rozhovory, telefonická anketa panel telefon, chat se starostou veřejná setkání posezení u kávy Informování zákon 106/1999 Sb. úřední deska účast na jednání zastupitelstva nahlížení do zápisů z jednání rady občanské informační centrum tisková konference letáky, brožury, zpravodaje výstavy a prezentace hromadná korespondence telefonní linka Kontrola: Petice, stížnosti, ombudsman On-line metody: E-mailové upozornění, diskusní forum, on-line názorové průzkumy, chaty, sociální sítě

Motivace občanů k účasti na veřejném dění Osobní zájmy Osobní pozvání Atraktivní způsob spolupráce Spolupráce je obousměrná Realizace dohodnutých opatření Hmatatelné výsledky Trvalá (nikoliv jednorázová komunikace) Trvalé deklarování ochoty ke spolupráci ze strany radnice (otevřenost) Ocenění účasti občanů

Proces zapojování občanů do rozhodování Příprava spolupráce, komunikace, domluvy Nastavení pravidel spolupráce Zapojení občanů – jejich motivace Analýza stávajícího stavu, problémů (analýzy, ankety, veřejná setkání, …) SWOT analýza Návrhová část plánu (práce pracovních skupin) Výběr priorit Opatření, aktivity Schválení plánu Realizace aktivit Evaluace, aktualizace

Občanské družení Občan v akci mobil: 602 690 660 jitka@obcan.org www.obcan.org