E-learning a podpora jazykové vzdělanosti. Výhody e-learningu pružnost výuky kurzy dostupné kdekoli přizpůsobivost podmínkám uživatelů možnost využití.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝSTUPY Z UČENÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích INOVACE VÝSTUPŮ, OBSAHU A METOD BAKALÁŘSKÝCH PROGRAMŮ VYSOKÝCH ŠKOL NEUNIVERZITNÍHO.
Advertisements

Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
PhDr. Štěpánka Hostovská
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Základy databázových systémů
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Poptávka na trhu zboží a služeb
Firma a jejich cíle.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Konkurenční.
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
E-learning? LOL !! Ing. Jaroslav Čech, iCORD Int. CEO.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Vertikální cílení online kampaní…
Virtuální učebna aneb „webinář“.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Tvorba webových aplikací
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Expertní řízení průběhu E-learningu VOSTROVSKÝ Václav Česká zemědělská univerzita Praha.
Teplárenství a liberalizovaný trh s energiemi. České teplárenství Vývoj, současnost, perspektiva.
Obchodní činnosti - Kapitola 8 1 VÝZKUM TRHU KAPITOLA 8 Pavlíčková.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Periferní zařízení.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Politická scéna a komunikace Maarten Groothuis. Proč projektová komunikace? Bez efektivní komunikace se může stát, že klíčové zúčastněné strany přijdou.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Podnikatelský institut PYRAMIDA s.r.o.
Klára Pospíchalová 5. A.  Propojení počítačů  Komunikace, sdílení a předávání informací  Uzly  IP adresa.
Zavádění a údržba informačních systémů
PŘEDPJATÝ VLÁKNOBETONOVÝ SLOUPEK PROTIHLUKOVÉ STĚNY
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
STUPŇOVITOST A METODY USPOŘÁDÁNÍ UČIVA V EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTECH
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
VY_32_INOVACE_E3-01 MONITOR AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: PERIFERIE POČÍTAČE – MONITOR Časová.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Využití počítače ve výuce zeměpisu Školení SIPVZ – úroveň S Školitel: Antonín Jalovec.
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
Microsoft Office Project 2007 Představení aplikace.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Hodnocení připravenosti na e-Learning Workshop Bohumil Havel Infinity a.s.
Ing. Michal Unzeitig ARTIO s.r.o..  Co je Museo24  Vize a cíle  Role společnosti ARTIO  Technické řešení –CIDOC CRM –Sémantický web Obsah.
Maturity, které otřásly Českem Pružná komunikace časopisu Bridge a CZVV je základem spolupráce v oblasti nových maturit.
Druhy připojení k internetu
Poptávka na trhu zboží a služeb Ing. Vojtěch Jindra
Zajištění dostupnosti produktu Informování zákazníka a objednávka
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
Opakování: Co to je rozpočet režijních nákladů
Bezpečnost podnikové sítě EI4. Firewall 1 Firewall 2 Ochranná zeď Chrání síť před útoky zvenku Neovlivňuje samotný provoz uvnitř sítě Veškerá komunikace.
Evropské jazykové portfolio v praxi
Jitka Bláhová, Univerzita Hradec Králové
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
T-Mobile Moje Info Možnosti využití SMS v komunikaci s občany.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
 Počítačově simulované prostředí obývané jeho uživateli a uzpůsobené k jejich interakci prostřednictvím avatarů  Bezprostřednost a interaktivita  Výhody:
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
WEBOVÝ PORTÁL O POČÍTAČOVÝCH HRÁCH ROMAN POSPĚCH.
Personální plán pro podnikatelský plán
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
EU_62_B_sada 1_03_M_Přímé bankovnictví_Poliačíková
Health 4.0 – kdo povede novou revoluci ve zdravotnictví?
na Slovanském gymnáziu
Analýza hodnot zákazníka
FINANČNÍ TRHY Úvod, současné trendy.
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

E-learning a podpora jazykové vzdělanosti

Výhody e-learningu pružnost výuky kurzy dostupné kdekoli přizpůsobivost podmínkám uživatelů možnost využití multimédií zkrácení času potřebného pro výuku uživatel sám volí čas a rychlost výuky interaktivita výuky nižší cena

Nevýhody e-learningu technologická náročnost odlišnost od klasických kurzů malá interakce mezi studenty obtížnější kontrola spravedlivého plnění úkolů studenty nutná určitá úroveň počítačové vzdělanosti

Důležitost jazykové vzdělanosti členské státy EU rozděluje více než 25 jazyků pro snazší komunikaci uvnitř EU je nutné aby obyvatelé uměli více než jeden jazyk efektivní komunikace mezi členskými státy EU je nezbytná pro úspěch EU na globálním trhu je nutné soustředit se na rozvoj efektivních metod zvyšování jazykové vzdělanosti

Jazyková rozmanitost EU

Aplikace e-learningu pro podporu jazykové vzdělanosti velkou předností je dostupnost výukového materiálu odkudkoli prostřednictvím internetu výuka nesmí být pouze pasivní - je vhodné kombinovat e-learning s multimédii kombinací s klasickou metodou výuky je možné obvykle dosáhnout lepších výsledků než pouze využitím online kurzů

Závěr je nezbytně nutné podporovat jazykovou vzdělanost e-learning je nový a efektivní způsob podpory jazykové vzdělanosti stále více obyvatel EU vyhledává kurzy dostupné online vhodným využitím e-learningu lze dosáhnout úspory peněžních nákladů i času