Uživatelská dialogová okna

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
Advertisements

Způsob zápisu JavaScriptu do dokumentu  JavaScript se do webové stránky dá zapsat třemi způsoby:  Pomocí značek do proudu dokumentu  Pomocí značek s.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Název projektu: Výuka programování na střední škole.
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
HTML5 Co je nového?. Technologický balíček HTML5 Správně by měl být označován jako nová verze technologií HTML5, CSS3 a ES5, protože v sobě zahrnuje:
Programování funkcí v Excelu (pole)
LOV, Listbox, Poplist a Combobox v Oracle Forms LOV – seznam hodnot, které se zobrazí po stisku klávesy Enter v textovém poli. LOV – seznam hodnot, které.
Visual Basic POLE. 2 POLE Pole - je řada prvků označených indexem Například: řada čísel, které spolu nějak souvisejí řada známek jednoho studenta řada.
Pole, ukazatele a odkazy
Softwarový systém DYNAST
Konstanty jsou datové objekty jejich hodnoty nelze v programu měnit Deklarace Const jméno = hodnota Příklad: Textový řetězec ZPRAVA Const ZPRAVA = “Zadej.
PHP Zpracování formuláře v PHP - 11 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
MS EXCEL 2007 Tabulkový procesor. Máte před sebou nejnovější verzi aplikace Excel. Při jejím otevření uvidíte známé listy, na něž jste zvyklí, ale horní.
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
INFORMATIKA 9. ročník. 3.hodina Navigace – tlačítko ZPĚT.
Google formuláře.
InfoPath Využití formulářů ve výuce zeměpisu. InfoPath Nadstavba k balíku MS Office Prostředí koresponduje s ostatními produkty Microsoftu. Program je.
Mgr. Jan Lavrinčík, DiS..  pro proměnnou typu Date alokováno 8 bajtů paměti, které obsahují spakovaný vzorek bitů nejen pro datum, ale i pro přesný čas.
Podmíněné vykonávání a rozvětvení. Co je to? Podmíněné vykonávání = nechceme provést všechny příkazy, chceme určité části kódu něčím podmínit Rozvětvení.
Tutoriál LinkSource ~ Linking – Nastavení odkazů k plnému textu
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
TEXTOVÝ EDITOR.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
JavaScript Podmínky, cykly a pole.
Čísla Desetinná čísla. čísla desetinná se v PC ukládají jiným způsobem než čísla celá – výpočty s nimi provádí dvě odlišné části procesoru při výpočtech.
PictureBox u vkládání obrázků u vlastnost Picture pomocí příkazu LoadPicture u přiřazení obrázku mezi dvěma prvky PictureBox Auto.Picture = AutoCerv.Picture.
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
VISUAL BASIC PRALG.
2 CYKLUS S PEVNÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ Podle řídící proměnné proveď n-krát příkaz P1.
VISUAL BASIC PRALG.
Tvorba uživatelských formulářů
Hlášky Hlášky v JavaScriptu jsou trojího typu: Hlášky v JavaScriptu jsou trojího typu: Alert Alert Prompt Prompt Confirm Confirm Alert – zobrazí upozorňovací.
C# - Generic Collections Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
2OP483 Manažerská informatika 3Access 2013Snímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access doc.
NEÚPLNÁ PODMÍNKA V JAVĚ. VÝVOJOVÝ DIAGRAM +- Podmínka Příkaz_1.
Pole Arrays.
Typy cyklů Do...Loop For...Next For Each...Next.
VISUAL BASIC PRALG.
Počítačová podpora konstruování I 7. přednáška František Borůvka.
Soubory s náhodným přístupem Vytváření adresáře. Adresář Úkolem je vytvořit jednoduchý adresář, ve kterém zapisujete jméno a adresu Údaje budou uloženy.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
14. června 2004Michal Ševčenko Architektura softwarového systému DYNAST Michal Ševčenko VIC ČVUT.
Jazyk C A0B36PRI - PROGRAMOVÁNÍ Část II.
Tvorba procedur ve VBA Microsoft Excel
Úvod do programování2 Vyučující: Mgr. Vítězslav Jersák Web: xjv.webnode.cz.
Jednoduché zprávy funkce MsgBox MsgBox (prompt, buttons, title, helpfile, context): button funkce InputBox InputBox (prompt, title, default, xpoz, ypoz,
Databáze MS ACCESS 2010.
Algoritmizace a programování Soubory. Oč jde? Vytvoření externího souboru Vytvoření externího souboru Tento soubor může být: Tento soubor může být: Textový.
Přepínání mezi režimy zobrazení 1.Přejdete myší do pravého dolního rohu okna Wordu. 2.Klepnutím myší zvolte požadované zobrazení.
Význam relací Typy relací Vytvoření relace Nastavení relace Podtypy relace Referenční integrita.
Tiskárny a konfigurace tisku
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Programovací jazyk C# 4. část - cykly.
4b. Makra Visual Basic pro Microsoft Excel
Dialogová okna (1) Realizována pomocí třídy Form
Delphi – Práce s formuláři
KIV/ZD cvičení 9 Tomáš Potužák.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
5a. Makra Visual Basic pro Microsoft Escel
MU002 – Informační technologie Základy algoritmizace 4/13
MU002 – Informační technologie Základy algoritmizace 5/13
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Transkript prezentace:

Uživatelská dialogová okna pomocí Project/Add Form přidám do projektu další formulář mohu si vybrat z již předprogramovaných formulářů - nedoporučuji formulář je lepší vytvořit si podle vlastního přání zobrazení formuláře object.Show styl ve stylu určím zda se jedná o modální nebo nemodální okno vbModal nemohu pracovat s původním formulářem, dokud nezpracuji vyvolaný nemodální - rovnoprávné formuláře, parametr neudávám

Práce s formuláři metody schování formuláře metoda object.Hide formulář zůstane v paměti, ale není již zobrazován, mohu se odkazovat na vlastnosti jeho prvků a jeho proměnné

For Each ... Next For Each prvek In group příkazy Next prvek Příklad: Zobrazení pole tlačítek PoleTl LÉPE Dim prvek As Object For Each prvek In PoleTl prvek.Visible = True Next prvek