1)Získání odborné způsobilosti v kurzech V-40. 2)Možnost získání odborné způsobilosti v kurzu V-40 formou e-learningu. 16 hod. výuky pomocí prezentací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH
Advertisements

Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Financování JSDHO neinvestiční dotace
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
ZÁSAHY HZS JMK V ROCE 2012.
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Organizace požární ochrany a dobrovolní hasiči
Digitální učební materiál
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Jednotky požární ochrany
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
VELITEL OKRSKU BY MĚL VĚDĚT!
Specializační vzdělávací program
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Digitální učební materiál
ODBORNÁ PŘÍPRAVA ČLENŮ JSDHO
STROJNÍK základy Jakub Vaculík.
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
Rekvalifikační kurz ČLEN PRVNÍ POMOCI.
Jednotky požární ochrany
Administrativní náležitosti zřizování JSDHO
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Organizace požární ochrany a dobrovolní hasiči
Fakulta zdravotnických studií
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
JEDNOTKY SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ JSDH
Co zajišťuje metodická komise Informace o činnosti metodické komise, jak je získat Instruktoři Kvalifikace instruktorů Co připravujeme na letošní rok.
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Služby poskytované HZS kraje pro jednotky PO zřizované obcemi Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje březen 2009.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2012 ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2012.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2011 ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2011.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Vzdělávací programy projektu „Implementace nové integrovatelné e- learningové infrastruktury do rezortu MV prostřednictvím videokonferenčního řešení“ Registrační.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
ODBORNÁ PŘÍPRAVA SDH A JEJICH ČLENŮ V OCHRANĚ OBYVATELSTVA
Fakulta zdravotnických studií
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Fakulta zdravotnických studií
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Požární ochrana v obcích
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Dotace pro jednotky PO SDH obcí Pardubického kraje
XXII. ročník – Praha, 29. září 2016
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Studijní program Ošetřovatelství
Jednotky požární ochrany
A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ
Služby poskytované HZS kraje pro jednotky PO zřizované obcemi
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
Dotace pro jednotky SDH obcí
Transkript prezentace:

1)Získání odborné způsobilosti v kurzech V-40. 2)Možnost získání odborné způsobilosti v kurzu V-40 formou e-learningu. 16 hod. výuky pomocí prezentací na internetu doma, na obci či zbrojnici zakončených závěrečným testem; následně 3 dny (24 hodin) prezenčního studia na určené požární stanici územního odboru nebo v Zařízení Tišnov HZS JMK. 3)Prodloužení odborné způsobilosti získává člen absolvováním kurzu V-8. Musí se zúčastnit minimálně 3x za pět let. Pátý rok se člen navíc přezkouší a způsobilost se prodlouží na dalších 5 let. učební osnovy kurzů:

1)Velitelé, kteří prodlužovali odbornou způsobilost v roce 2014 museli absolvovat kurz V-8, následně byli přezkoušeni a bylo jim vystaveno osvědčení na kurz V-40 s platností 5 let od data vystavení. 2)Velitelé, kteří prodlužují odbornou způsobilost v roce 2015 musí absolvovat kurz V-8 v roce 2014 a 2015, v roce 2015 budou přezkoušeni a nově jim bude vystaveno osvědčení na kurz V-40 v roce 2015 s platností 5 let od data vystavení. 3)Velitelé, kteří prodlužují odbornou způsobilost v letech 2016, 2017 a 2018 musí absolvovat kurz V-8 alespoň 3x v následujících letech. V roce prodloužení budou přezkoušeni a nově jim bude vystaveno osvědčení na kurz V-40 s platností 5 let od data vystavení.

1)Získání odborné způsobilosti v kurzech S-40. 2)Možnost získání odborné způsobilosti v kurzu S-40 formou e-learningu. 16 hod. výuky pomocí prezentací na internetu doma, na obci či zbrojnici zakončených závěrečným testem; následně 3 dny (24 hodin) prezenčního studia na určené požární stanici územního odboru nebo v Zařízení Tišnov HZS JMK. 3)Prodloužení odborné způsobilosti v kurzu S-16 probíhá 1x za 5 let. učební osnovy kurzů:

1)Získání odborné způsobilosti v kurzech S-16. 2)Prodloužení odborné způsobilosti v kurzu S-16 probíhá 1x za 5 let. učební osnovy kurzů:

1)Získání odborné způsobilosti v kurzech S-8. 2)Prodloužení odborné způsobilosti v kurzu S-8 probíhá 1x za 5 let. učební osnovy kurzů:

1)Technik technické a chemické služby dobrovolné jednotky: absolvují technici dobrovolné jednotky v kurzu „TCH-16 technik dobrovolné jednotky PO“ v rozsahu 16 hodin. 2)Nositel dýchací techniky: absolvují určení členové dobrovolné jednotky v kurzu „NDT – nositelů dýchací techniky“ v rozsahu 16 hodin. V rámci pravidelné odborné přípravy procvičí použití izolačních vzduchových dýchacích přístrojů nejméně 1x za 3 měsíce. 3)Technik ochrany obyvatelstva v jednotce SDH obce: absolvují určení členové jednotky nebo technici ochrany obyvatelstva pro ochranu obyvatelstva jednotky SDH obce v kurzu „TOOB-16 technik ochrany obyvatelstva“ v rozsahu 16 hodin. 4)Základy zdravotnických znalostí pro členy dobrovolných jednotek: absolvují určení členové jednotky v kurzu „Základy zdravotnických znalostí pro členy dobrovolných jednotek PO“ v rozsahu 16 hodin. učební osnovy kurzů:

5)Práce na vodě pro členy dobrovolných jednotek PO: absolvují určení členové dobrovolných jednotek v kurzu „Práce na vodě pro členy dobrovolných jednotek PO“ v rozsahu 16 hodin. 6)Člen jednotky SDH obce, předurčené k zásahům při silničních dopravních nehodách zabezpečující odbornou úroveň připravenosti jednotky SDH obce k záchranným pracím při dopravních nehodách: absolvují určení členové jednotky SDH obce v kurzu „Vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel“ v rozsahu 40 hodin. učební osnovy kurzů:

7)Obsluha motorových pil v jednotce PO: absolvují určení členové dobrovolných jednotek v kurzu „Obsluhovatele motorových pil v jednotce PO“ v rozsahu 64 hodin; 24 hodin teoretické části lze získat formou e-learningu; obsluhovatel musí každoročně absolvovat 8 hodin odborné přípravy (3 hod. praktického výcviku a 5 hod. teoretického výcviku). 8)Instruktor obsluhy motorových pil v jednotce PO: absolvují členové, kteří budou provádět odbornou přípravu hasičů ve specializačním kurzu „Obsluha motorových pil v jednotce PO“, kontroly, údržbu a opravy motorových řetězových a rozbrušovacích pil (dále jen „motorová pila“), a dále budou provádět i pravidelnou odbornou přípravu hasičů v jednotkách PO, kteří při výkonu služby obsluhují motorové pily. Rozsah kurzu je 40 hodin. prodloužení kvalifikace probíhá v kurzu IOMP-P 1x za 5 let učební osnovy kurzů: