ÚVODNÍ KONFERENCE K PROJEKTU SPECIALIZACE UČITELŮ ODBORNÉHO VÝCVIKU A ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ VE SLUŽBÁCH PŘEROV STŘEDISKO ODBORNÉ PŘÍPRAVY RESTAURACE BEČVA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Informace o ukončeném projektu.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
SCHOLA SERVIS příspěvková organizace Olomouckého kraje.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Vývoj vzdělávacích programů celoživotního vzdělávání v oblasti péče o krajinu a její tvorby.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Aktuální stav průběhu 1. kola Výzvy v rámci opatření 3.3 Rozvoj dalšího profesního vzdělávání v Karlovarském kraji.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Snídaně starostů , Jedlí
Šablony OP VVV a podpora nadání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Název operačního programu:
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Transkript prezentace:

ÚVODNÍ KONFERENCE K PROJEKTU SPECIALIZACE UČITELŮ ODBORNÉHO VÝCVIKU A ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ VE SLUŽBÁCH PŘEROV STŘEDISKO ODBORNÉ PŘÍPRAVY RESTAURACE BEČVA 16. června 2009

Manažer projektu: PhDr. PaedDr. Bc. Oldřich Baďura Koordinátor projektu: Mgr. Pavel Fridrich tel Administrátor projektu: Ing. Martin Kovář tel * fax:

Subjekty realizace Příjemce dotace: SŠ gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7 Partneři: Střední odborné učiliště obchodní, Prostějov, nám. Edmunda Husserla 1 Střední odborné učiliště obchodu a služeb, Olomouc, Štursova 14 Střední odborné učiliště, Litovel Střední odborné učiliště potravinářské, Jeseník, U Jatek 8 Střední škola sociální péče a služeb, Zábřeh, nám. 8. května 2 Hotelová škola Vincenze Priessnitze, Jeseník, Dukelská 680 Odborné učiliště a Praktická škola, Křenovice Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Šumperk, Gen. Krátkého 30

Výzva Projektovou žádost jsme podávali v rámci 1. výzvy Olomouckého kraje k předkládání grantových projektů z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, prioritní osy 1, oblasti podpory 1.3 – Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení vyhlášené dne Operačního program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:1 Oblast podpory:1.3 – Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Číslo výzvy:01 Datum vyhlášení: Datum zahájení příjmu žádostí: Datum ukončení příjmu žádostí: do 12:00 hod

Schvalování žádosti Projekt prošel formálním posouzením, věcným hodnocením a po doporučení hodnotící komise byl dne schválen Zastupitelstvem Olomouckého kraje pro přidělení dotace, byla podepsána Smlouva o realizaci projektu a v současnosti je od oficiálně realizován. Příjem žádostí probíhal od do do 12:00. Celkem bylo přijato 61 žádostí, u kterých bylo po ukončení příjmu žádostí provedeno formální hodnocení a hodnocení přijatelnosti. Na základě nesplnění kritérií přijatelnosti bylo vyřazeno 16 žádostí. Žádosti, které výše uvedeným kritériím vyhověly, byly postoupeny hodnotitelům k věcnému hodnocení. 19 žádostí nedosáhlo ve věcném hodnocení minimální hranice 65 bodů. Z 26 projektů, které dosáhly více než 65 bodů, vybrala hodnotící komise 11 projektů k realizaci.

Podstata projektu Projekt řeší problém ve vzdělávání učitelů odborného výcviku a odborných předmětů v oblasti služeb. Cílem je zabezpečit odborný růst učitelů, prohloubit základní znalosti a především odborné dovednosti a tím zvýšit kvalitu výuky vybudováním fungujícího komplexu nových vzdělávacích kurzů pro učitele jako specializačního vzdělávacího programu. Začal analýzou potřeb cílové skupiny a určením námětů odborných kurzů. Zajistí jejich akreditaci jako DVPP u MŠMT. Nejdůležitější aktivitou bude realizace 25 specializačních kurzů ve čtyřech oblastech - kuchař, cukrář, kadeřník a kosmetička a 1 kurzu zaměřeného na použití multimédií ve výuce. Kurzy pro celkem 335 účastníků povedou špičkoví odborníci z celé ČR. Učitelé dostanou možnost ověřit si získané znalosti a dovednosti v rámci pilotního ověření projektu, kde ve stejně zaměřených kurzech povedou žáky školy. Účast učitelů v projektu je zaručena partnerstvím 8 středních škol, téměř všech, které v Olomouckém kraji vyučují cílové obory.

Hlavní aktivity projektu 1. Tvorba obsahů kurzů a akreditace V rámci aktivity jsme připravili náměty kurzů pro učitele, vytvořili návrhy kurzů - název, obsah, hodinová dotace, náklady, předpokládaný lektor a podali žádost o akreditaci kurzů u MŠMT jako další vzdělávání pedagogických pracovníků. Zorganizujeme úvodní konferenci pro žadatele a partnery, kde budeme prezentovat projekt a náměty kurzů. 2. Příprava zázemí pro realizaci kurzů Provedeme stavební úpravy dvou místností v přízemí budovy školy a vybudujeme z nich jednu učebnu pro realizaci kurzů v oblasti kosmetiky. Stávající učebnu kadeřnictví vybavíme zařízením nezbytným pro realizaci vzdělávacích kurzů.

3. Realizace vzdělávacích kurzů pro učitele Uskutečníme 26 kurzů a v nich proškolíme 335 učitelů odborného výcviku a odborných předmětů v následujících oblastech:

a) Specializace KUCHAŘ: 7 kurzů Amousse Bouche menu Moderní předkrmy v jednoduchých úpravách Zvěřina - tradičně i netradičně Kuchyně napříč kontinenty Sýry Česká klasika v moderní úpravě Zdravá kuchyně

b) Specializace CUKRÁŘ: 3 kurzy Pralinky Minideserty Moderní dorty a jejich příprava

c) Specializace Kadeřník - 10 kurzů Nové možnosti v barvení Efektní techniky v barvení Vlnité vlasy – střih a barva Střihy expres Společenské účesy Střihy pro krátké vlasy Pánské účesy – střih a barva Rozmanitost v barvení Kreativita a módní trendy Prodlužování vlasů tepelnou metodou – keratin

d) Specializace KOSMETIČKA: 3 kurzy Japonské tetování Semipermanentní řasy Masáž obličeje a dekoltu lávovými kameny Detoxikační medová masáž Anticelulitidová masáž

1.Kurz Multimedia a jejich využití v odborné výuce e) Kurz Multimedia a jejich využití v odborné výuce

Pilotní ověření Během pilotního ověření dostanou učitelé, kteří absolvovali vzdělávací kurzy, příležitost vyzkoušet získané doved nosti a vést stejný kurz, ve kterém účastníci budou studenti příslušných oborů SŠ gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7. Záznam kurzů Vzdělávací kurzy i pilotní ověření poslouží ještě k jednomu účelu - umožní vytvoření výukových videozáznamů, které může žadatel, partneři a účastníci kurzů později využívat při výuce odborných předmětů. Všechny kurzy budou zaznamenány buď při školení učitelů, nebo v rámci pilotního ověření tak, aby vzniklo 25 výukových filmů, každý ke konkrétnímu tématu.

Vyhodnocení projektu Mezi hlavní evaluační činnosti patří: Vyhodnocování dotazníků a tvorba stručné zprávy o výsledcích výzkumu Závěrečná konference pro žadatele a partnery, kde budeme prezentovat výsledky projektu a zhodnotíme jeho přínos.