1 „Správná argumentace“  S čím musíme bojovat?  Co chtějí slyšet?  kroky úspěšné prezentace  Těžce na cvičišti, lehce na bojišti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Advertisements

•Satelitní komunikace – řešení pro jednotky na cvičišti i na bojišti, nezávislé na terénu, přímé linky do štábů - bez přepojování. Záložní linky pro pozemní.
Zpráva o stanovisku Návod k sepsání. 1. část OBECNÝ POPIS DANÉHO BODU AGENDY • nejdůležitější aspekty problému • obecný názor na podstatu problému (názory.
Kryptografie Šifrování
Rozpočtové určení daní na Slovensku
Výukový program pro 2. třídu ZŠ,
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Členské příspěvky 2005 – 2010 Analýza struktury členské základny, výše členských poplatků a dopad na rozpočet ČSA.
Zpracovala Mgr. Jana Říhová pod metodickým vedením RNDr. Růženy Blažkové, CSc.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Tomáš Doseděl, Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Umění prezentace.
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
1 BOJ NA TRHU PRÁCE aneb bojujeme se ctí Kateřina Cempírková HR manager 21. května 2008, Praha.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
„ VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY “ Základní škola, Liberec, Lesní 575/12
aneb výběr budoucího povolání zábavnou formou
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_2.1.8.
Clearing TDD v podmínkách PRE
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
PLÁN ROZVOJE MĚSTA BENEŠOVA NAD PLOUČNICÍ. SESTAVENÍ PLÁNU ROZVOJE: JAK PLÁN ROZVOJE VZNIKÁ? 1)ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA A RADY MĚSTA 2)HLASOVÁNÍ O DŮLEŽITOSTI.
Úvod do managementu 1. seminář
Zásady správné prezentace
Rozpočet projektu Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Prezentace.
Podnikatelský plán VEBER, Jaromír a kol. Management – základy, prosperita, globalizace. Praha: Management Press, 2002, ISBN , str. 464 –
Microsoft Office Access obecný přehled Jiří Kubík.
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev  spolupráce, komunikace, týmová hra Třinácté MaSo,
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Semestrální práce Téma: Výběr problematiky z oblasti managementu (volné dle zájmu) Práce bude obsahovat - teoretické základy (tak jak je oblast problematiky.
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Komunikace s rodiči.
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Anotace: Popisují kamaráda podle zadaných bodů.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ Obhajoba BP.
Grafické řešení Jediné optimální řešení. Zadání příkladu z = 70x x 2 → MAX omezení:  x 1 + 2x 2 ≤ 360  x 1 + x 2 ≤ 250  x i ≥ 0, i= 1, 2.
Tvorba posterů *1* - Co je to poster? *2* - Jak vypadá?
Nigel Warburton The Basics of Essay Writings. O co jde? ● číst o tom, jak psát, nestačí ● psaní esejů je základem studia ● psaní je způsobem myšlení ●
Vyhledávání na internetu, SEO
Evropské daňové právo Podnikatelský plán Michal Radvan
1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ABSOLVENTSKÁ PRÁCE Název absolventské práce
Struktura podnikatelského plánu
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu Úvodní setkání, Projekt Zvýšení kvality řízení města Františkovy Lázně, reg.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Hodnotové hranice mezi voliči politických stran v ČR Prezentace z výzkumu podpořeného grantem č Grantové agentury Univerzity.
FREEBOARD EUROPE S.R.O. Talent marketingových komunikací.
PROSLOV Mgr. Michal Oblouk.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Název školicí prezentace
Management Tvorba prezentací ppt.
Dotazník. Dotazník Může být v písemné nebo elektronické podobě Může být předán osobně Může být součástí balení výrobku, v obchodě, příloha novin, časopisů.
Čím chci být až vyrostu? Dominik Werdich.
Rozpočet projektu Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Název oborové práce Jméno autora třída.
Úvod do algebry (řešení jednoduchých rovnic)‏
Úvod do algebry (řešení jednoduchých rovnic)
Komunikace Opakování (prezentace, asertivita, přesvědčování, manipulace, řeč těla, zpětná vazba, naslouchání, motivace)
Poskytování podpory při uplatnění volebního práva
VY_12_INOVACE_Rů_I_11 Popis uměleckého díla
Transkript prezentace:

1 „Správná argumentace“  S čím musíme bojovat?  Co chtějí slyšet?  kroky úspěšné prezentace  Těžce na cvičišti, lehce na bojišti

2 Správná argumentace S čím musíme bojovat?  Jaké jsou bariéry  čas  Priority – důležité vs. naléhavé  Každý chce slyšet něco jiného  HR jako podpůrná oblast vs. Ti co vydělávají  Top management je v jiné pozici ohledně vzdělávání  HR je jako fotbal

3 Správná argumentace Co chtějí slyšet?  Co to znamená pro můj úsek?  Features vs benefits  Popis, znaky vs benefity, výhody  Jak kvantifikovat „benefity vzdělávání“  Jaké jsou benefity……..

4 Správná argumentace kroky úspěšné prezentace  Úvod  Zaujmout  Představení  Cíl, body prezentace  Proč je to pro ně důležité  Prezentace  3 body max  Příklady  Shrnutí  Shrnout klíčové body  Co mají udělat  dotazy  Závěr  Nejdůležitější zpráva na konec

5 Správná argumentace Těžce na cvičišti, lehce na bojišti  Máte obhájit zvýšení rozpočtu vzdělávání na rok 2005 vs 2004 o 15%  Ostatní oddělení zvyšují rozpočet v rozmezí 5-10%  5 min prezentace  Obsah je důležitější než forma