29. května 2008 Operační program Podnikání a inovace Soňa Michálková Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Advertisements

CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
RIS ve Zlínském kraji Možnosti nových operačních programů pro inovační aktivity firem Martin Kobzáň 8.března 2007.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Operačním programu Podnikání a inovace a jeho aktuální výzvy Olomouc,
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Operační program Podnikání a inovace
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest - Regionální kancelář Brno
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Operační program Podnikání a inovace
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Operační program Podnikání a inovace Ing. Marian Piecha odbor strukturálních fondů, MPO.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Základní kroky v administraci žádosti o dotaci. Přístup:  systém pro elektronické podávání žádosti o dotaci Výhody:  On-line.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Financování regenerace brownfieldů z Operačního programu Podnikání a inovace Mgr. Alena Chodovská
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Mgr. Martina Chamasová Ředitelka regionální kanceláře Hradec Králové Operační program Podnikání a inovace (OPPI)
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Infrastruktura pro inovační podnikání a alternativní formy financování Ing. Jaroslav Branda.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

29. května 2008 Operační program Podnikání a inovace Soňa Michálková Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest

Kdo jsme… státní agentura (pod MPO) a služby jsou bezplatné působnost nejen v Praze, ale také ve všech krajských městech podpora přílivu investic (zahraniční i české firmy) nabídka programů na podporu podnikání a investic podpora inovačního prostředí a VaV aktivit poradenství v oblasti strukturálních fondů EU a alternativních způsobů financování

Naši klienti potenciální žadatelé o podporu ze strukturálních fondů EU -- podniky ze zpracovatelského průmyslu hlavně malé a střední -- univerzity, vzdělávací instituce a výzkumné ústavy -- municipality firmy, které významně investují do: -- zpracovatelského průmyslu -- výzkumu a vývoje -- strategických služeb

Maximální míra veřejné podpory SF 2007 – /40/50 (2011–2013) 40/50/60 36/46/56 (2007–2010) (velké/střední/malé podniky) v % ze způsobilých výdajů

Priority, programy, alokace Prioritní osaOblast podporyProgramAlokace 1. Vznik firem1.1 Podpora začínajícím podnikatelůmSTART 2,6 % 1.2 Využití nových finančních nástrojůJeremie 2. Rozvoj firem2.1 Bankovní nástroje podpory MSPPROGRES 21,8 % ZÁRUKA 2.2 Podpora nových výrobních technologií a ICT v podnicích ROZVOJ ICT a strategické služby ICT v podnicích 3. Efektivní energie3.1 Úspory energie a obnovitelné zdrojeEKO-ENERGIE 4,0 % 4. Inovace4.1 Zvyšování inovační výkonnosti podnikůINOVACE 22,4 % 4.2 Kapacita pro průmyslový V a VPOTENCIÁL 5. Prostředí pro podnikání a inovace 5.1 Platformy spolupráceSPOLUPRÁCE 38,4 % PROSPERITA 5.2 Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojůŠKOLICÍ STŘEDISKA 5.3 Infrastruktura pro podnikáníNEMOVITOSTI 6. Služby pro rozvoj podnikání 6.1 Podpora poradenských služebPORADENSTVÍ 7,9 % 6.2 Podpora marketingových služebMARKETING

Vyhlášené výzvy OPPI OP Podnikání a inovace

Vyhlášené výzvy Nemovitosti – má za cíl stimulovat vznik a rozvoj podnikatelských nemovitostí. Alokace 2 mld. Kč, Výzva I. v lednu 2008, RŽ od 1.4. Pro MSP i velké podniky Podpořeny budou projekty přípravy zóny, výstavby nájemního objektu, rekonstrukce objektu a zhotovení projektové dokumentace ICT v podnicích – cílem je podpořit konkurenceschopnost MSP pořizováním a rozšiřováním jejich informačních systémů včetně dalších prvků ICT Alokace 1 mld. Kč Výzvu II., Výzva květen 2008, RŽ od Pro MSP

Vyhlášené výzvy Inovace – projekty na ochranu práv prům. vlastnictví – má za cíl iniciovat větší aktivitu na poli průmyslově-právní ochrany Alokace 60 mil. Kč za Výzvu, Výzva leden 2008, RŽ od 3.3. Pro MSP Patenty a užitné vzory v zahraničí i v ČR Průmyslové vzory (design) a ochranné známky jen v zahraničí Inovace – inovační projekt – cílem je vytvoření vhodných podmínek pro posílení konkurenceschopnosti, podpory udržitelného růstu a regionálního rozvoje české ekonomiky Alokace 2 mld. Kč Výzvu II., Výzva květen 2008, RŽ od Inovace produktu, inovace procesu, organizační inovace, marketingová inovace

Vyhlášené výzvy Potenciál – cílem je zavést či rozšířit vlastní výzkumné a vývojové kapacity a zařadit se tak do skupiny podnikatelských subjektů, které provádějí vlastní výzkum a vývoj Alokace 2,58 mld. Kč, Výzva leden 2008, RŽ od 3.3. Pro MSP i velké podniky

Vyhlášené výzvy Spolupráce – cílem je podpořit vznik a rozvoj kooperačních odvětvových seskupení – technologických platforem na národní úrovni jako nástroje rozvoje konkurenceschopnosti ekonomiky. Alokace 100 mil. Kč Výzvu I. (kolová), Výzva květen 2008, RŽ od Pro občanská sdružení a zájmové sdružení právnických osob ICT a strategické služby – cílem je podpora nových ICT/IT řešení, popř. jejich aplikací a aktivity v oblasti strategických služeb. Alokace 500 mil. Kč, Výzva v lednu 2008, RŽ od 3.3. Pro MSP i velké podniky

Vyhlášené výzvy Prosperita – cílem je podporovat zakládání a další rozvoj subjektů infrastruktury pro průmyslový výzkum, technologický vývoj a inovace zaměřených zejména na realizaci nových technologií a konkurenceschopných výrobků a služeb. Alokace 2 mld. Kč + 2 mld. Kč, Výzva duben 2008, RŽ od Podpora nezakládající veřejnou podporu Vysoká škola, veřejná výzkumná instituce, samostatná územně správní jednotka, … 2.Podpora zakládající veřejnou podporu Pro MSP i velké podniky

Vyhlášené výzvy Školící střediska – cílem je zajistit kvalitnější podmínky pro rozvoj lidských zdrojů a vzdělávání Alokace 400 mil. Kč, Výzva leden 2008, RŽ od 3.3. (pozastaven příjem RŽ do podzimu 2008) Pro MSP, velké podniky, sdružení Povinnost školení aspoň 50% pro firmy z podpořeného sektoru Pozemky, nemovitosti, stavby, učební pomůcky a programy, HW, SW, projektová dokumentace

Implementace OPPI

Proces administrace SF Založení Master účtu Registrační žádost (RŽ) Ekonomické hodnocení Plná žádost (PŽ) Hodnocení projektu Podmínky, přílohy, metodiky Rozhodnutí o poskytnutí dotace Žádost o platbu a kontroly na místě Monitoring projektu -- získání elektronického podpisu -- využití internetového systému eAccount -- „elektronizace“ dokumentů (Registrační žádost, Plná žádost, Žádost o platbu, většina příloh a zpráv…) -- elektronická komunikace mezi žadatelem a projektovým manažerem -- podání žádosti o dotaci ve 2 stupních (Registrační a Plná žádost) Fáze procesu: 5 dní dní 30 – 90 dnů (ale i 10 měsíců) dle konkrétní výzvy

Elektronické podání žádostí ve 2 stupních, tj. Registrační (RŽ) a Plná žádost (PŽ) -- kontextová nápověda při vyplňování žádostí -- automatická kontrola při odesílání žádostí -- předkládání složitějších příloh až po ekonomickém hodnocení -- elektronická komunikace mezi žadatelem a projektovým manažerem -- formuláře RŽ a PŽ se vyplňují on-line přímo do aplikace eAccount přes internet -- finanční výkazy v RŽ a finanční realizovatelnost projektu (FRP) v PŽ – uživatel si stáhne formuláře do počítače, vyplní je a nahraje zpět do eAccountu - nutná instalace softwaru 602XML Filler 2.5 eAccount – podání žádosti

Informace

Internetové stránky ╌ Ministerstvo průmyslu a obchodu ╌ ╌ Agentura CzechInvest ╌ ╌ Českomoravská záruční a rozvojová banka ╌ ╌ Dotace ╌

Důležité dokumenty Text programu Výzva /podporované okeč, způsobilé výdaje…/ Pokyny pro žadatele Výběrová kritéria Osnova podnikatelského záměru/SP Pravidla pro výběr dodavatelů Vzorové podmínky poskytnutí dotace Postup získání podpory Vzor registrační žádosti

Přehled vyhlášených výzev v OPPI

ProgramNemovitosti Školicí střediska ICT a strategické služby PotenciálPatent Začátek přijmu RŽ pozastaven Konec příjmu RŽ Začátek příjmu PŽ Lhůta na podání PŽ 10 měsíců4 měsíce90 dní3 měsíce90 dní Shrnutí Harmonogram aktuálně vyhlášených programů

ProgramInovace ICT v podnicích Spolupráce Technologické platformy Prosperita Začátek přijmu RŽ Konec příjmu RŽ Začátek příjmu PŽ Lhůta na podání PŽ 90 dní 4 měsíce Shrnutí Harmonogram aktuálně vyhlášených programů

Ing. Soňa Michálková Ing. Lenka Matýsková Mgr. Pavel Dominik Šárka Fišnarová Agentura CzechInvest Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Nádražní 923/118, Ostrava Fax: Kontakty

Další operační programy Program rozvoje venkova Operační program životního prostředí (OPŽP) Operační program lidské zdroje a zaměstnanost