Alfred Bernhard Nobel Jakub Koschull.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Byl nositel Nobelovy ceny
Advertisements

Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS
19 – 20 století.  Byl to vynikající fyzikální chemik  Narodil se v Praze v rodině profesora práv  Studoval na gymnáziu v Praze (zajímaly ho především.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Alkoholy Chemie VY_32_INOVACE_239, 12. sada, CH ANOTACE
Autor: Pokorná Martina
Jejich život ve smečkách
Nobelova cena Udělována od rokuUdělována od roku 1901 ve švédském Stockholmu Ustanovena z dědictvíUstanovena z dědictví Alfredem Nobelem, vynálezcem dynamitu.
Vědecký a technický pokrok na konci 19.století
Věda v 19. století I. Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Alfred Nobel Vynálezce dynamitu.
Maria Curie-Skłodowska
Významné osobnosti fyziky a chemie
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Slavní chemici a jejich objevy
Vývoj v Rusku.
Antoine Henri Becquerel
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
Narodil se na Moravě v městě Ivančice. Jeho pěvecké schopnosti mu umožnily pokračovat v sekundárním vzdělávání v Brně, ale jeho více lákalo.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Beethoven by Andy Ludwig van
Curieová Sklodowská Marie
JOHN GALSWORTHY Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Významné osobnosti fyziky a chemie James Watt
PIERRE CURIE francouzský chemik a fyzik profesor na Sorboně
Johann Sebastian Bach Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
Antonie Henri Becquerel
34.1 Dusíkaté organické sloučeniny
Enrico Fermi – 1942 Chikago, řetězová reakce, zaměření na energetiku
Elektrický proud Autor: Mgr. Libor Sovadina Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Brat ř i Grimmové - n ě me č tí pohádká ř i Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurence schopnost Není.
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Nobelova cena Název projektu: Šablony Špičák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Autor VM: Mgr. Šárka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_129_Prvek AUTOR: Igor Dubovan ROČNÍK, DATUM: 8.,
Jeho rodiště jsou Malé Svatoňovice, poté se přestěhoval do Úpice. Jeho křtiny proběhly 13. ledna roku Studium probíhalo v Hradci Králové na gymnáziu.
Joanne Rowlingová (31. července 1965, Yate).
Jakub Jan Ryba byl… spisovatel a malíř hudební skladatel a učitel
Tomáš Garrigue Masaryk
Karel Čapek.
5. TřídaDavid Svoboda m. n. m m. n. m.
ZŠ Benešov, Jiráskova 888 CHEMIE
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová OSOBNOSTI NAŠÍ HISTORIE II.
Narodila se v roce 1926 Daniel Brandl a Michael Verner.
DRUHÁ FÁZE PRŮMYSLOVÉ REVOLUCE – OBJEVY A VYNÁLEZY NOBELOVA CENA Autor: Nikola Šimánková, 8.ročník.
Ernest Heminhway Jana Cihelková, Kateřina Klausová.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 Narodil se roku 1815 v Castelnuovo d'Asti (dnes Castelnuovo Don Bosco) v Itálii  Zemřel roku 1888 v Turíně  Byl italský katolický kněz, světec, vychovatel,
Nobelovy ceny. Nobelova cena Každoročně udělované ocenění za významný vědecký výzkum, technický objev nebo za přínos lidské společnosti Uděluje se v oblasti:
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 NOBEL VY_32_INOVACE_F04 Sada 2 Člověk a společnost ZŠ Pačejov.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_10_Švédsko Téma:
Marie Curieová-Sklodowská
Daniel Gabriel Fahrenheit
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
Marie Curie Sklodowska
Karel Čapek - cestopisy
Fyzici a fyzikální jevy Autor: Mgr. M. Vejražková
Rodina, příbuzenství.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
„KAREL IV. A JEHO MOST“ - divadelní představení
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vendulka.
Autor: Mgr. Markéta Ulrychová
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ČESKÝ JAZYK
VY_32_INOVACE_Jir_I_27 George Orwell
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Martin Pivnička
Fyzici a fyzikální jevy Autor: Mgr. M. Vejražková
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Francie v 1. polovině 17. století
Transkript prezentace:

Alfred Bernhard Nobel Jakub Koschull

-Byl švédský chemik -vynálezce dynamitu a díky němu byla později také založena Nobelova cena -Na jeho počest byl po něm pojmenován chemický prvek nobelium

-Narodil se v bohaté stockholmské podnikatelské rodině -Nobelové pocházející z bohaté rodiny -Když mu bylo devět let, přestěhoval se s rodiči do Londýna, kde jeho otec podnikal -Měl velmi dobré soukromé vzdělání a v 67 letech mluvil nejen švédsky, ale také francouzsky, anglicky a německy -Své vzdělání dokončil v Paříži a USA

-V rodinné továrně v Helenborgu došlo k několika explozím -Při jedné z nich v roce 1864 zahynul Nobelův mladší bratr Emil a několik dalších zaměstnanců -Tehdy se Nobel zapřisáhl, že učiní práci s nitroglycerinem bezpečnější

-Poměrně málo známou skutečností je to, že v roce 1896 napsal divadelní hru Nemesis, která vyšla těsně před jeho smrtí -Hra byla označena za rouhačskou a málem se nedochovala

Vysvětlivky -nitroglycerin = nestabilní kapalná výbušnina Čerpáno z Wikipedie

Děkuji že jste vydrželi až do konce