Ohlédnutí za rokem 2005 Únor 2005 Žádost o dotaci z PRV, DT 6 – na financování činnosti manažera, schváleno 50tis.Kč.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Advertisements

Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Podpora meziobecní spolupráce
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Valná hromada MAS Hustopečsko o. s. Vrbice, 27. června 2013.
Komplexní řešení metropolitních sítí
ROK 2006 V MIKROREGIONU. Změny - organizace schůzek členů mikroregionu  – jak často (1x měsíčně, 1x za 2měsíce, čtvrtletně)  – kdy – den v týdnu (Po,
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Program dnešního setkání OPS ( )
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Setkání místních akčních skupin Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Šternbersko Pozlovice,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
OSVOJOVÁNÍ SCHOPNOSTÍ PRO PŘÍPRAVU A REALIZACI STRATEGIÍ V MIKROREGIONU MORAVSKOKRUMLOVSKO Projekt spolufinancovaný Evropskou unií Evropský zemědělským.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Michal Šperling - EUREDIS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Pracovní setkání středních škol
I. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Ohlédnutí za rokem 2005

Únor 2005 Žádost o dotaci z PRV, DT 6 – na financování činnosti manažera, schváleno 50tis.Kč

Březen 2005 smlouva s manažerem 161tis.Kč, platba čtvrtletně rozeslány dotazníky obcím – sonda do názorů obcí, potřeb a potřeba zefektivnění komunikace, výsledek: 50%

Duben 2005 první jednání předsednictva – SROP Podpora cestovního ruchu pro veřejnou sféru (možnost přípravy projektu), nedostatky v dokumentech mikroregionu (sídlo, název) návrh zpracování nadstavbového územně plánovacího dokumentu Krajinného plánu – spolupráce se ZF MZLU v Lednici – konzultace o možnosti spolupráce s Dr.Ing. Salašovou. (předpokládaná cena je 800ti.Kč) zprovozněny stránky - vkládání údajů za mikroregionhttp://mikroregiony.kr-jihomoravsky.cz/

Květen – setkání mikroregionů na KU JMK zpracování žádostí na granty JMK – Dopracování rozvojové strategie (54tis.Kč), Rozvoj ekologické sítě na Moravskokrumlovsku – podpora projektové připravenosti (140tis.Kč) předání strategie obcím (včetně Rybníků) Vyhlášení soutěže o návrh loga mikroregionu Požadavek potřeby kanceláře v Krumlově na radě města.Rada bere na vědomí, doporučuje Knížecí dům. Dočasně bude setkávání a pracovní středy probíhat v zasedací místnosti. Navržen plán schůzek předsednictva a mikroregionu. Byla zpracována žádost na Nadaci Partnerství na Rozvoj Greenways, žádost byla neúspěšná

Červen 2005 na úrovni obcí v mikroregionu vázne komunikace a aktivita na náměstí v Moravském Krumlově město poskytlo vitrínu pro informace o mikroregionu zvažuje se příprava prezentace mikroregionu ve spolupráci s Moravským Krumlovem a znojemskými agenturami – schůze členů mikroregionu

Červenec 2005 projednává se navýšení rozpočtu na kofinancování 3 projektů: dopracování strategie (31tis.Kč), Rozvoj ekologické sítě – analýza stavu projektové dokumentace, územně-plánovací podkladů, atd. (20tis.Kč), vybrané projekty si již obce budou na základě ohodnocení projektů spolufinancovat ze 30% individuálně, Leader+ (120tis.Kč) na nadaci Via byla podána žádost v rámci „Rozvoje komunitního a regionálního života“ na společné plánování a řešení situace v centru Moravského Krumlova, žádost byla neúspěšná byla ukončena soutěž o logo mikroregionu Jihomoravský kraj bude pořádat v partnerství s mikroregionem vzdělávací programy TLD a Podpora vzdělávání projektových manažerů I. byla vyhlášena NPR Moravskokrumlovské slepence – schůze členů mikroregionu

Srpen 2005 byly podepsány smlouvy na grantové programy JMK v průběhu měsíce probíhala analýza stavu lÚSES a její vyhodnocení (nepodařilo se kontaktovat Tulešice, Kubšice) na základě dohody s obcí Vedrovice začínáme pracovat na projektovém záměru Muzea (viz strategie) a studii úpravy návsi v návaznosti na objekt fary – schůze členů mikroregionu

Září 2005 proběhla schůzka z ředitelem JEDu navštívil město europoslanec Ivo Strejček, paní Valachová zve starosty obcí k účasti probíhá kurz Projektoví manažeři I. v rámci individuálního zájmu je možné prohloubit uživatelské znalosti na PC v rámci Národního programu počítačové gramotnosti, informace byly předány obcím – schůze členů mikroregionu

Říjen proběhlo setkání mikroregionů v hotelu Continental v Brně JMK otevírá e-learningové kurzy „Minimum o regionální a strukturální politice EU“ a „ Základní kurz pro strategické plánování a řízení veřejných projektů“ byly zpracovány 2 žádosti do grantů Duhové energie v rámci Regionální podpory: Projektové a informační centrum mikroregionu, Muzeum ve Vedrovicích Podána žádost na radu města MK na poskytnutí místnosti pro mikroregion. Dopis byl delegován radě města p. Valachovou na SZIF v Brně byly podepsány podmínky projektu „Osvojování schopností pro přípravu a realizaci strategií v mikroregionu Moravskokrumlovsko“ probíhá kurz Trenérské a lektorské dovednosti I – schůze členů mikroregionu Schválen a přidělen úvěr na realizaci projektu Leader+, 500tis.Kč

Listopad proběhlo Regionální sympozium JMK v Mikulově – pracovní jednání zástupců Moravskokrumlovska a sousedních mikroregionů na MěÚ v Moravském Krumlově (Leader+) – terénní workshop na Kyjovské Slovácko, Strážnicko (Leader+), viz foto – schůze členů mikroregionu na schůzce mikroregionu byly dohodnuty projekty v rámci Rozvoje ekologické sítě:

Prosinec – proběhl seminář v Moravském Krumlově „Iniciativa Leader+ a rozvoj mikroregionů“ (Leader+) – zpracování žádosti o dotaci z rozpočtu JMK na r.2006 v rámci podpory kulturních zařízení – závěrečné setkání do – registrace domény