Před vytvořením mobilní aplikace pro konkrétní lékárnu se lékárník musí přihlásit na webu společnosti Apatyka servis a vyplnit vizitku na stránce www.apatykaservis.cz/vizitka.php.www.apatykaservis.cz/vizitka.php.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program pro rychlé hlášení poruch strojů a zařízení
Advertisements

snadná tvorba www stránek zadarmo
Záznamy dodavatelů v modulu Akvizice. Dodavatelé • Před iniciováním objednávky se nejprve ujistěte, zda seznam dodavatelů zahrnuje dodavatele, od kterého.
Seminář k výběrovému řízení 2014
Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
1. krok Vyplňte přihlašovací údaje. Formulář vyplňujte nejlépe v prohlížeci Google Chrom.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2011.
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2012.
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Postup při podání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2012.
Popis zadání úlohy v komínu. Po spuštění programu vybrat zjednodušené zadání.
Microsoft ® Lync ™ 2010 Školení k delegování. Cíle V tomto kurzu se dozvíte, jak provádět následující akce: Nastavení přístupu delegáta v aplikaci Outlook.
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2013.
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tabulkový procesor.
Hromadná korespondence, makro
Zakládání dodavatele 1. i 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Postup pro podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2011.
Práce se šablonami v MS Word 2007
WWW – hypertextový informační systém
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2015.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Základní prvky internetového prohlížeče
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
Vytvoření záznamu dodavatele 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2015.
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
2OP381 Manažerská informatika 1
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Postup pro podávání žádosti do výběrového řízení o dotaci- pořízení, zachování a obnovu hodnot místního kulturního, národního a historického povědomí z.
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2011.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Začínáme s e-knihami Mgr. Jaroslav Čech Městská knihovna Břeclav.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
Menu Vytváření menu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Postup pro podání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2011 Oblast školství.
SEM VLOŽTE RAZÍTKO. Poznámka: Tato brožura je určená k tisku. Pokud chcete mít jistotu, že je umístění pro tisk správně nastavené, zkuste si ji nejdřív.
Postup pro podání žádosti o poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu SMO na rok 2017.
Manuál pro editaci webu PCP
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Postup při podání žádosti o poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu SMO na rok 2017 a 1. pol. roku 2018.
Odkaz na webové stránky města : ostrava
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
APLIKACE OctopusPro - práce s inzerátem
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Jak definovat novou organizaci, se kterou budete pracovat
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Transkript prezentace:

Před vytvořením mobilní aplikace pro konkrétní lékárnu se lékárník musí přihlásit na webu společnosti Apatyka servis a vyplnit vizitku na stránce

Vizitka lékárny obsahuje informace, které se budou zobrazovat v mobilní aplikaci. Pokud zadáte souřadnice GPS v požadovaném formátu, zobrazí se lékárna na mapě mobilního zařízení. Můžete zadat logo. Pro jeho kvalitní zobrazení dodržujte optimální parametry. Náhled vpravo. Poznámka je jakýkoliv text o lékárně, který se rovněž zobrazí. Formulář kontroluje gramatiku. Nezapomeňte zaškrtnout, kterou mobilní aplikaci pro lékárnu chcete generovat (více možností). U aplikace Lékárna můžete rovnou přejít na zadávání dat.

Po zadaní vizitky obdrží lékárna od společnosti Apatyka servis QR kódy pro mobilní aplikace, které si na vizitce zaškrtla. Distribuce QR kódu je záležitostí každé konkrétní lékárny: -vystavit v prostorách lékárny (samolepka na dveřích, pokladně, plakát …) -tisknout na letáky a ostatní propagační materiály do poštovních schránek, MHD,… -umístit na kontaktní vizitky lékárny / na vizitky zaměstnanců lékárny -inzerovat v tisku -tisknout na účtenky -publikovat na web stránkách lékárny / e-shopu, příp. na partnerských webech -vystavit v prostorách čekáren doktorů, zdravotních pojišťoven … (samolepka, plakát …) -publikovat na klientských / věrnostních / slevových plastových kartách -…-… Zájemce o aplikaci si QR kód přečte prostřednictvím svého chytrého telefonu a aplikace pro konkrétní lékárnu se sama nainstaluje. Teď už se může majitel telefonu jen těšit, co mu lékárna nabídne.

Schéma získání aplikace uživatelem chytrého telefonu: 1)Lékárna prezentuje svůj QR kód aplikace a uživatel si ho vyfotí čtečkou QR kódu. 2)Mobil je přesměrován na web společnosti Apatyka servis, kde se ověří pravost kódu a určí typ operačního systému mobilu (Android nebo iOS). 3) Podle operačního systému je požádán příslušný obchod, aby nainstaloval do mobilu aplikaci i s parametry konkrétní lékárny.

Na formulář aktualizace dat pro mobilní aplikaci Lékárna přejdete kliknutím na tento odkaz nebo zadáním webové adresy :

V zadávání dat na webu zvolíte Akce. Pro aktualizaci dat lékárny musíte být přihlášeni na webu společnosti Apatyka servis.

Zobrazí se obrazovka s přehledem aktuálních akcí a pro každou akci se zobrazí i seznam jejich příslušných položek. Zatímco vizitku aktualizuje lékárna jednorázově a pak např. při změně otevírací doby nebo kontaktů, formulář na webu bude navštěvovat častěji. V podstatě vždy když bude chtít zveřejnit novou akci lékárny.

Novou akci zadáme stiskem tlačítka v horní liště a následně vyplněním údajů v novém řádku v seznamu akcí. Pole Název akce se zobrazuje v mobilní aplikaci.

Pole Popis akce se v mobilní aplikaci nezobrazuje a slouží pouze pro lepší informovanost zadavatele / lékárníka.

Pole Platnost od a Platnost do akce určují od kdy do kdy se akce bude zobrazovat v mobilních zařízeních. Akce se v mobilu zobrazují sestupně podle data Platnost od (novější akce jsou nahoře).

Nezapomeňte novou akci uložit stiskem příslušného tlačítka v horní liště.

Ke každé akci je nutné zadat alespoň jednu položku. Akce bez položek se nezobrazuje. Vybereme akci (jejím zaškrtnutím v políčku vlevo) v seznamu akcí a následně v seznamu položek akce stiskněme tlačítko nový a v pravém dolním okně položku zadáte.

U položky akce zadáváme Název (zobrazuje se v přehledu akce a v detailu položky na mobilním zařízení) a rovněž Popis. Délka popisu je max 255 znaků a v přehledu akce se zobrazuje jeho začátek, v detailu položky pak celý popis. Pole Platnost od a Platnost do položky určuje, kdy je položka aktuální a datum by mělo ležet „uvnitř“ polí Platnost od a Platnost do akce. Pole položky se implicitně se předvyplní podle polí akce. Cena (doplněná měnou Kč) se zobrazuje v přehledu akce i v detailu položky.

Na mobilním zařízení v záhlaví přehledu akcí postupně rotují obrázky, názvy, termíny platnosti a ceny jednotlivých položek všech aktuálních akcí. Položky se v záhlaví střídají po 2 s případně je lze posouvat ručně. Zadavatel má možnost sám rozhodnout, které položky chce v tomto „kolotoči“ zobrazovat zaškrtnutím pole Carousel. Zobrazením některých položek v carouselu na mobilním zařízení zvýšíme jejich zobrazení a tak zdůrazníme jejich význam.

Ke každé položce můžeme přidat i obrázek, který se bude zobrazovat v záhlaví detailu položky a případně v záhlaví seznamu akcí (pokud je u položky zaškrtnuto pole Carousel). Zmenšená ikona se pak zobrazuje u každé položky v přehledu akcí. Dialogové okno pro výběr nového obrázku se vyvolá stiskem tlačítka vpravo. Obrázek musí být v poměru 2:1 a formátu GIF/PNG/JPG. Pokud jsme už obrázek někdy použili v předcházejících nabídkách, nemusíme ho znovu nahrávat, ale vybereme si ho v roletovém menu. V dialogovém okně můžeme vyhledat nový obrázek uložený na počítači stisknutím ikonky počítače vpravo.

Nový obrázek nahraný z počítače uložte stisknutím tlačítka uložit v dialogovém okně.

Nezapomeňte po nahrání každé položky údaje uložit stiskem tlačítka na liště.

Po nahrání jedné položky můžeme opětovným stiskem tlačítka nový nahrávat další položky. To znamená: - vyplnit název položky, - vyplnit popis položky, který se zobrazuje v mobilu (max 255 znaků), - vyplnit platnost od a do, - vyplnit cenu, - označit, zda se položka bude zobrazovat v záhlaví aplikace v mobilu (Carousel), - nahrát nový/vybrat stávající obrázek. Každou položku uložit.

Nezapomeňte, že informace, které pacientům publikujete, je potřeba průběžně aktualizovat. Jedině tím lze zajistit, že bude mít pacient zájem nabídku lékárny průběžně sledovat. Ukážeme si publikování informace o přednášce: Nejdříve založíme novou akci na příklad s názvem Cyklus přednášek. Publikované informace jsou záležitostí konkrétní lékárny. Mimo informací o akčních cenách mohou obsahovat rovněž další informace (formou publikovaných akcí), které slouží k posílení odbornosti a významu lékárny v její spádové oblasti. Např. informace (tučně je uveden případný název akce): - Rady a doporučení - s položkami pro konkrétní situace např. „jak správně odstranit klíště“ nebo „životospráva při hypertenzi“ - Naše služby - např. s položkami „Měření krevního tlaku zdarma OD-DO“ nebo „Bylinná poradna OD-DO“ - Naše přednášky...

Po založení akce cyklus přednášek zadáme k této akci novou položku, kde detailně popíšeme kdo přednáší, o čem, případně kde a další podrobnosti, které chceme uvést. V polích položky Platnost od a Platnost do uvedeme přesný termín přednášky včetně hodiny. Můžeme použít rozbalovací menu s časovými údaji po čtvrthodině. Zatímco pole Platnost od a Platnost do u akce určují, od kdy do kdy se bude akce zobrazovat v mobilních zařízeních, pole Platnost od a Platnost do u položky určují, kdy se akce koná a uživatel mobilní aplikace si může termín zaznamenat jediným kliknutím do svého kalendáře. Kromě přednášek lze tuto funkčnost využít například při happy hour nebo podobných marketingových akcí lékárny.

Mobilní aplikace Lékárna se na chytrém telefonu představí tímto logem. Aplikace při každém svém spuštění aktualizuje data. To znamená, že změny, které lékárna udělá ve své nabídce, se do aplikace promítnou nejpozději při jejím spuštění. Aktualizují se data nejen jednotlivých akcí a jejich položek, ale i informace o lékárně.

Po startu zobrazí aplikace na displeji mobilního zařízení seznam akcí i s jejich jednotlivými položkami. Tlačítko pro vyvolání informací o lékárně. Tlačítko pro aktualizaci dat. (Není třeba vypínat a zapínat aplikaci.) Carousel – v horní časti aplikace se postupně po 2 s střídají položky aktuálních akcí, u kterých lékárna zaškrtla pole Carousel. V tomto případě je v carouselu pět položek. Kromě automatického cyklu lze mezi položkami přecházet i tahem prstu.

Ze seznamu akcí lze přejít na detail konkrétní položky poklepem na ní nebo poklepem na její název v carouselu.

Detail konkrétní položky.

Detail položky přednášky. Kliknutím na ikonu kalendáře se zaznamená termín přednášky do kalendáře mobilu.

Zobrazení informací o lékárně s možností jedním kliknutím zavolat, začít psát mail nebo navštívit webové stránky…

Zobrazení mapy s umístěním lékárny a současně aktuálním vyznačením polohy telefonu a vzdálenosti do lékárny.

Lékárna aktualizuje své nabídky dle potřeby 24/7 na serveru Apatyka servis. Při spuštění aplikace na mobilu se načtou aktuální nabídky ze serveru AS. Lékárna díky formuláři aktualizace dat nahraje kdykoliv své akce na server společnosti Apatyka servis. Kdykoliv si uživatel spustí mobilní aplikaci Lékárna, vyhledá na serveru společnosti Apatyka servis aktuální data konkrétní lékárny (podle parametru, se kterým byla aplikace nainstalována). Uživatel chytrého telefonu může mít ve svém přístroji mobilní aplikaci LÉKÁRNA pouze pro jednu konkrétní lékárnu. Pokud chce dostávat informace z jiné lékárny, musí aplikaci nejprve odinstalovat a nainstalovat znovu s QR kódem jiné lékárny.

Rady a tipy: Aby byla mobilní aplikace pro Vaše pacienty zajímavá, věnujte prosím pozornost následujícím doporučením: - aktualizace - aktualizujte svoji nabídku minimálně po sedmi dnech; pacient nemá zájem sledovat interaktivní mobilní aplikaci, která obsahuje informace starší než 10 dní - stručnost - redukujte počet prezentovaných akcí a jejich položek maximálně na rozsah dvou stránek v mobilním zařízení; pacient má čas a je ochoten přečíst si na mobilním telefonu max. 2 stránky s nabízenými produkty - akční nabídka - do horní nabídky mobilního zařízení (carousel) umístěte ne více než dvě nebo tři položky, jejichž prodej chcete podpořit; můžete položky střídat, ale někdy je méně více

Hodně štěstí a úspěchů s mobilními aplikacemi od společnosti Apatyka servis!