Nabídka slu ž eb v oblasti EVVO a ekologického poradenství pro školy Ing. Lenka Smržová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Reg. č. CZ.1.07/1.2.00/ od do
Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
Projekty jsou Výzvy Mgr. Martina Sýkorová. Projektový záměr Zformulovat si v bodech, co chci uskutečnit s pomocí prostředků nabízených v grantech – Obsah,
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Informace o možnostech EVVO a ekologického poradenství pro školy v Jihočeském kraji Ing. Lenka Smržová.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
EVVO v Karlovarském kraji
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
EVVO v Jihočeském kraji v roce 2010
Úmluva primátorů a starostů v podmínkách ČR Yvonna Gaillyová Ekologický institut Veronica Seminář NSZM, Praha,
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
EVVO v Plzeňském kraji.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Realizátorem projektu je Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí, Blatské sídliště 600/I Název projektu: Zkvalitnění vzdělávání.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
PaedDr. Eva Schneiderová NIDV. * Články * Aktuality aktuálních zpráv Aktuality * O nadání a nadaných – 12 článků O nadání a nadaných * Představujeme.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Krajská síť environmentálních
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
EVVO v operačních programech
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Specializační studium pro dobrou praxi EVVO na školách
Klíčové aktivity projektu
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Transkript prezentace:

Nabídka slu ž eb v oblasti EVVO a ekologického poradenství pro školy Ing. Lenka Smržová

Cílem Krasce je podporovat ekologické poradenství, environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu v Jihočeském kraji. Co je KRASEC?  podpora spolupráce členských organizací – ekoporaden a ekocenter  koordinace aktivit v rámci sítě  propagace služeb členů  vzdělávání lektorů a ekoporadců

Č lenské organizace

Nabídka slu ž eb Ekologické poradenství  všeobecné i specializované poradenství (např. EV, odpovědná spotřeba, ekologické stavitelství)  na provozujeme internetovou poradnu  Příklady dobré praxe

Nabídka slu ž eb Environmentální výchova  výukové programy  školní projekty  tematické dny a soutěže  informační a metodická pomoc pro pedagogy

Nabídka slu ž eb Semináře, exkurze, vzdělávací akce  osvětové akce pro širokou veřejnost  odborné akce pro NNO, obce, školy, firmy  exkurze na zajímavé přírodní lokality, ekofarmy, za příklady dobré praxe

Nabídka slu ž eb Publikace a výstavy  Nabídkový katalog  časopis Krasec – jihočeský občasník o životním prostředí  nabídka publikací vydaných členskými organizacemi – Nabídkový katalog,  výstavy zaměřené na různá témata k zapůjčení

Soutěž projektů na ochranu životního prostředí, vyhlašuje Krasec ve spolupráci s Jihočeským krajem 2011  1. ročník, kategorie pro obce, pro školy, pro NNO  zároveň probíhala soutěž Zelená obec a o rok dříve Zelená škola 2012  soutěže budou spojeny do jedné  nová kategorie – studentské diplomové práce Jiho č eská ratolest

- jedná se o web, kde najdete a můžete si objednat tištěné a elektronické publikace, výukové pomůcky, audiovizuální pomůcky, vzdělávací software pro interaktivní tabule. Dále zde naleznete kontakty na organizace, které realizují ekologickou výchovu v ČR. Informa č ní zdroje EVVO

- Rezekvítek je občanské sdružení, jehož posláním je sdružovat občany, kteří se dobrovolně věnují ekologické výchově a ochraně přírody. Mezi jeho hlavní činnosti patří tvorba, metodických a osvětových materiálů pro praktickou ekologickou výchovu (učební pomůcky, publikace, počítačové programy, audiovizuální programy, publikací). Pořádá vzdělávací a osvětové akce s tématikou ekologické výchovy a ochrany přírody (kursy, semináře, prázdninové školy, terénní exkurze, poznávací zájezdy, tvořivé dílny, besedy apod.). Informa č ní zdroje EVVO

- Ekologický institut Veronica je profesionální pracoviště Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Veronica. Svou expertní a vzdělávací činností poskytuje interpretaci odborných environmentálních témat. Působí v Brně a v Hostětíně, zabývá se jak městským, tak venkovským prostředím. Věnuje se těmto oblastem: ochrana přírody a krajiny, udržitelná spotřeba, ochrana klimatu, úspory energie a obnovitelné zdroje, zapojování veřejnosti do plánování a rozhodování, udržitelný regionální rozvoj. Její odborná a vzdělávací činnost je určena pro nejširší veřejnost, odborníky, představitele a pracovníky veřejné správy, vzdělávací instituce, jiné nevládní organizace, učitele a studenty středních i vysokých škol, malé a střední podniky Informa č ní zdroje EVVO

- web provozuje CENIA. Získáte zde přehledné informace o koncepci trvale udržitelného rozvoje a o jeho indikátorech. Můžete si spočítat vlastní ekologickou stopu a porovnat jí s lidmi z jiných částí světa. Dozvíte se, co je to „energetický otrok“ a kolik jich vyžaduje naše spotřeba energie. Najdete zde mnoho tipů, jak se stát environmentálně odpovědným spotřebitelem, informace a odkazy týkající se problému chudoby v rozvojovém světě atd. V sekci „pro učitele“ najdete odkazy na pracovní listy a inspirativní publikace, kontakty na školy s ekologickým zaměřením i na ekocentra, poskytující služby školám. Informa č ní zdroje EVVO

- na těchto stránkách najdete přehledné informace o tom, jak správně třídit odpady a jak se vytříděné odpady zpracovávají. Můžete nahlédnout do tematické video a fotogalerie, zapojit školu do soutěže nebo projektu. – stránky plné her a námětů pro aktivity s dětmi. Hlavním záměrem je nabídnout službu, která umožňuje snadno a s minimální námahou i uživatelskou znalostí prohledávat širokou a udržovanou databázi her, které mohou psát a upravovat sami návštěvníci, nad kterými však bdí skupina správců zajišťujících aktualizace a korekce příspěvků. Informa č ní zdroje EVVO

- Ekopobyt je společným projektem pobytových středisek ekologické výchovy napříč republikou. Jedná se o střediska v Síti středisek ekologické výchovy Pavučina. Stránky vám pomohou najít takový typ programu, který bude vám a vašim žákům vyhovovat, najdete tu akce pro učitele, osvětové akce a především kalendář volných míst, kdy se do zpravidla naplněných středisek se svou třídou dostanete. – informační stránky s odbornými tématy v oblasti životní prostředí, příroda, ekologie, klima, biodiverzita, energetika, krajina, doprava, cestování. Informa č ní zdroje EVVO

- portál Ministerstva životního prostředí nabízí souhrnné informace o ekocentrech v České republice a jejich aktivitách pro děti, pedagogy a další cílové skupiny. - Na webu naleznete inspiraci k uplatňování metod aktivního učení ve výuce (včetně environmentální výchovy). Informa č ní zdroje EVVO

Děkuji za pozornost! o.s. KRASEC Senovážné nám. 9, České Budějovice tel.: ,

Realizátorem projektu je Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí, Blatské sídliště 600/I Název projektu: Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje ČP: CZ.1.07/1.3.06/ Projekt je financován ze státního rozpočtu ČR a ESF v rámci Globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání v Jihočeském kraji, Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost