Rigips, s.r.o. Inovátor v systémech suché výstavby

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Environmentální profil společnosti Czasch spol. s r.o.
Advertisements

TECHNOLOGIE VÝSTAVBY OBJEKTŮ
Řízení jakosti výrobků ve společnosti TESCOMA s.r.o.
CERTIFIKACE FIRMY První certfikaci získala naše firma v roce 2003 od mezinárodní certifikační společnosti BUREAU VERITAS. V roce 2006 firma uplatnila.
Solární systémy pro aktivní topení
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
použití Skříňové dveře. výroba vnitřních dveří
Integrovaný systém řízení (ISŘ)
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Pohled na budoucnost JE Dukovany ve světle státní jaderné legislativy Dana Drábová.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Kdo jsme Zpracovatelé odpadu, dodavatelé surovin a energie Aktivní v celém odpadovém řetězci Roční obrat €1.2 miliardy V osmi zemích Mezi Top 5-ti hráči.
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
ČSN EN ISO 19011:2003 Mezinárodní norma
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Systémový přístup k ochraně životního prostředí- 2. část František Janecký TTZO
TKZ Polná spol. s r.o. od 1994 (1911) výrobce stavebního a nábytkového kování česká firma bez zahraniční spoluúčasti obrat - cca 210 mil. Kč počet zaměstnanců.
Environmentální značení produktů. ENVIRONMENTÁLNÍ ZNAČENÍ PRODUKTŮ Ing. Marie Tichá 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci.
ARMOR Tiskové kazety nové generace. Představení skupiny ARMOR a společnosti ARMOR s.r.o. Skupina ARMOR - vznik 1922 ve Francii (Nantes) - dnes 16 obchodních.
Sádra Vzdušné pojivo.
Podnikatelské prostředí: Makroprostředí
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
SAINT-GOBAIN ADFORS CZ s.r.o.
STAVEBNICTVÍ Technologie
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Novinka „HELUZ FAMILY 2in1
Ekologický pilíř – celkový přehled
STAVEBNICTVÍ Technologie
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
KVALITA VÝROBY UČEBNICE STR hodina.
AEV, spol. s r.o. Analýza konkurenčního prostředí společnosti 2012.
Systém managementu jakosti QMS
Elektrárna Počerady Leží v severozápadní části České republiky, přibližně uprostřed trojúhelníku měst Louny, Žatec a Most. Vlastní výstavba probíhala.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
Zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM Praha,
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Možnosti podniků v péči o životní prostředí
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Odvětví průmyslu Česka
Systém řízení kvality.
Vladimír Janeček, SCHP ČR, Ivan Zíka APROCHEM 2006, Milovy – Sněžné n.M. – Hotel 9 skal RESPONSIBLE CARE Chemická legislativa Polymery, příprava.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_VÝSTAVBA.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
STROPNÍ PODHLEDY – VARIANTY A JEJICH OCEŇOVÁNÍ
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
CS ES SS GS Cíle společnosti KOITO CZECH pro rok Navýšení ziskovosti, Nové zakázky Nové zakázky & Splnění střednědobého obchodního plánu zavedením.
1 Stavíme svět zítřka. Nové smluvní modely – urychlení investiční výstavby Doprava – investice do dopravní infrastruktury, Ing. Tomáš Koranda, HOCHTIEF.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
Kompresní stanice Jirkov
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Základní pojmy v automatizační technice
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Operační program životní prostředí
Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_DRUHY SÁDROKARTONU_Z2
Člen skupiny HAVEX 1.
Transkript prezentace:

Rigips, s.r.o. Inovátor v systémech suché výstavby

O společnosti Rigips, s.r.o. je členem koncernu Saint-Gobain v první stovce světových průmyslových korporací ve více než 50 zemích světa sdružuje 1.200 společností zaměstnává více než 200.000 lidí 70ti národností

Rigips - inovátor v systémech suché výstavby Sádrokartonové a sádrovláknité systémy Příčky Bezpečnostní konstrukce Nosné i nenosné stěny Stěny šachet Podhledy Podlahy Protipožární obklady Dřevostavby Sádrové omítky a malířské stěrky Rimano Jemné sádrové stěrky a omítky jsou ideálním materiálem pro omítání a přípravu povrchů před malováním.

Rigips pro dřevostavby

Profesní cechy a sdružení Cech sádrokartonářů ČR Cech malířů a lakýrníků ČR

Rigips, s.r.o. – přehled sídlo a centrála společnosti je v Praze 120 pracovníků, z toho cca 50% ve výrobním závodě vedoucí dodavatel systémů suché výstavby v ČR 1991 založení Rigips v ČR firmou BPB 8/1997 zahájena výstavba výrobního závodu „na zelené louce“ v Horních Počaplech u Mělníka 5/1999 zahájení výroby SDK desek 2005 akvizice společností Saint-Gobain

Normy Získání certifikátu jakosti dle EN ISO 9001: 2000 auditem společnosti TÜV NORD CERT GmbH. Audit prokázal, že společnost Rigips má zavedený systém managementu jakosti v souladu s výše uvedenou normou pro obor výroby sádrokartonových desek (2006). Důraz na dodržování norem ochrany životního prostředí dle EMS ISO 14001 (systém řízení ochrany životní prostředí – příprava certifikace 5/2010) Systém řízení bezpečnosti práce (podle 22 podnikových standardů = více než 9 let bez úrazu)

Výroba sádrokartonu Výrobní závod Horní Počaply Výrobky: SDK desky tl.10 – 18 mm Investice ve výši přes 1 mld. Kč

Historie Začátek výstavby Srpen 1997 První deska Květen 1999 Plocha závodu 7 hektarů Hlavní surovina DSG z odsíření elektrárny Mělník Mokrá kalcinace (přeměna DSG varem na sádru) – první instalace ve skupině

Sádrokartonová linka KONEČNÝ VÝROBEK NA PALETĚ Papírová stanice T-OFF Pily T-OFF Sušička Mixér Extrudér Formovací pás Nůžky WET

Výroba sádrokartonu Výrobní pás Sklad sádrokartonových desek

Výrobní proces z pohledu ekologie Výroba je založena na nejmodernějších technologiích, automatizaci (kompletní výrobu od manipulace vstupních surovin až po odvoz desek do skladu zvládá 5 lidí v 1 směně (vč. vedoucího)) Hlavní surovina je energosádrovec (DSG) z odsíření elektrárny Mělník Vstupní surovina je druhotnou surovinou z elektrárny (využití druhotné suroviny - ekologicky přínosné) Transport do závodu na dopravníkovém pásu (tj. žádné dopravní náklady a ekologická zátěž) Zdroj energie – zemní plyn (čisté spalování) Efektivní odpadové hospodářství (vysoká míra recyklace – zbytků, odpadu, i hotových výrobků – téměř ze 100%)

Výrobní proces z pohledu ekologie Ostatní odpady – pouze obalové materiály vstupních surovin (zpět do tříděného odpadu) Odpadní vody – pouze s provozem osob v závodě, ve výrobním procesu je minimální odpad V rámci projektu WCM a přípravy na certifikaci dle ČSN EN ISO 14001 je zpracován Program zlepšování jednotlivých výrobních aktivit a snižování negativních aspektů

WCM Bronze Award 2007 nezávislý audit World Class Manufacturing (WCM) – získání Bronzové ceny profesor Yamashina, mezinárodně uznávaný odborník v oblasti zvyšování produktivity a efektivity výrobních procesů. WCM je způsob myšlení a prosazování pokrokových metod ve výrobě se zřetelem na neustálé zlepšování všech parametrů výrobního cyklu, začínající bezpečností práce a konče spokojeností zákazníka.

WCM Bronze Award 2007 Kritéria: neustálé snižování výrobních nákladů, zdokonalování bezpečnostních standardů, profesionální údržba a rozvíjení lidských zdrojů tím patří Rigips mezi světové výrobce i z jiných oborů, jako je např. Toyota, Volvo, Pirelli, Unilever, 3M, Bosch, kteří také získali ocenění WCM. výrobní závod v Horních Počaplech patří na špičku výrobních závodů v celosvětovém koncernu Saint-Gobain

Co se změnilo za 10 let? Rozšíření kapacity závodu Vyrobili jsme 172 Mil m2 desek (3,5 x obvod Země) Stali jsme se jedním z nejlepších závodů ve skupině Saint-Gobain (ze 70 sledovaných) Jsme součástí jednoho z největších dodavatelů stavebních materiálů na světě A určitě se zasloužili o zefektivnění práce ve stavebnictví pomocí moderních systémů suché výstavby

Výrobky MA (DF) Modrá akustická deska Sádrokartonové desky Rigips podle ČSN EN 520 RB (A) Deska stavební Použití: Veškeré konstrukce bez zvláštních nároků   RF (DF) Deska protipožární Použití: Požárně odolné konstrukce RBI (H2) Deska impregnovaná Použití: Konstrukce v prostředí se zvýšenou vzdušnou vlhkostí RFI (DFH2) Deska protipožární impregnovaná Použití: Požárně odolné konstrukce v prostředí se zvýšenou vzdušnou vlhkostí. MA (DF) Modrá akustická deska Použití: Akustické a protipožární konstrukce

Novinka - Modrá akustická deska – jedinečné řešení problémů s hlukem

Modrá akustická sádrokartonová deska V systémových sádrokartonových konstrukcích výrazně snižuje hladinu hluku. Je to profesionální a ekonomické řešení protihlukové ochrany budov. Vhodná i pro protipožární konstrukce.

Modrá akustická deska v sádrokartonových konstrukcích Příčky – vnitřní, mezibytové, bezpečnostní Podhledy Předstěny www.modreticho.cz