Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

použití Skříňové dveře. výroba vnitřních dveří

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "použití Skříňové dveře. výroba vnitřních dveří"— Transkript prezentace:

1 použití Skříňové dveře. výroba vnitřních dveří
postformingové lehké pracovní desky a parapety vysoké dveře skříní dělící prostorové příčky a dělící stěny regálové systémy stolové desky hranoly výplňový materiál Lněné desky jsou díky své nízké hmotnosti vhodné pro výrobu vysokých skříňových dveří a to buď: dýhované s povrchem HPL/CPL Především 18 mm – lehké desky s 2 x 0,8 mm HPL nebo dýhované se těší velké oblibě v nábytkářství.

2

3 charakteristika Len je jednoroční bílomodrá kvetoucí rostlina, dozrává přibližně za 3 až 4 měsíce. Zralý len se sklízí asi po 100 dnech společně s kořeny.

4 výroba Svezený a svázaný len se skladuje, aby v průběhu celého roku mohl být lámán. Přitom se oddělují vlákna lnu od dřevnatých částí rostliny. Rostlina lnu je zužitkována ze 100%. Vlákna se spotřebují z větší části v textilním průmyslu, semena slouží pro následnou setbu a výrobu lněného oleje (základní surovina pro linoleum), dřevnaté části a kořeny jsou základem pro výrobu lněných (konopných) lisovaných desek. Na rozdíl od dřeva mají nízký obsah vlhkosti, čímž se pro sušení spotřebuje minimum energie. Tato energie vzniká při spalování   přesetých velmi malých částí lněného pazdeří a také odpadu vznikajícího při broušení hotových desek. Tato energie vystačí zároveň na zateplování lisu ve výrobě a celkové tepelné zabezpečení pro kanceláře a výrobní prostory.

5 specifikace Standardní formáty:
Hustoty: 320kg/m³ až 500kg/m³ (dle tloušťky desky) Tloušťky: od 18 do 50 mm Rozměry: 2440 x 1220 mm x 1220 mm   Doplňující možné formáty: Možné fixní délky: 1800 až 2500 mm Dispoziční šířky: od 400 do 1250 mm Maximální rozměr: 6250 x 1280 mm (v tloušťkách mm) Další fixní rozměry:    – 3600 x 1220 mm Jiné formáty a tlouštky dle poptávky.

6 vlastnosti V porovnání s dřevotřískou je struktura lněného pazdeří menší a velmi homogenní, díky tomu je struktura desek velmi rovnoměrná a jemná.Technologie umožňuje lisovaní desek při nízkém tlaku a čímž se dosahuje i slabších tloušťek desek.

7 použití Výplně dveří. výroba vnitřních dveří
postformingové lehké pracovní desky a parapety vysoké dveře skříní dělící prostorové příčky a dělící stěny regálové systémy stolové desky hranoly výplňový materiál Lněné desky se díky své nízké hmotnosti výborně hodí pro výplně dveří. Ideální pro: standardní interiérové a vchodové dveře (od hustoty 320 kg/m3) protipožární uzávěry (dveře) – špatně zápalná (1mm cca.1 min – od hustoty 450kg/m3) protihlukové uzávěry (dveře) – hustota 500kg/m3 splňuje 33-36dB

8 použití Postformingové zpracování. výroba vnitřních dveří
postformingové lehké pracovní desky a parapety vysoké dveře skříní dělící prostorové příčky a dělící stěny regálové systémy stolové desky hranoly výplňový materiál Lněné desky se dají dobře postformingovat. Jako lehké pracovní desky mají hmotnost okolo 420 – 440 kg/m3 a splňují všechny požadavky pro povrchy a statické zatížení podle normy DIN pro kuchyňské pracovní plochy.

9 použití Skříňové dveře. výroba vnitřních dveří
postformingové lehké pracovní desky a parapety vysoké dveře skříní dělící prostorové příčky a dělící stěny regálové systémy stolové desky hranoly výplňový materiál Lněné desky jsou díky své nízké hmotnosti vhodné pro výrobu vysokých skříňových dveří a to buď: dýhované s povrchem HPL/CPL Především 18 mm – lehké desky s 2 x 0,8 mm HPL nebo dýhované se těší velké oblibě v nábytkářství.

10 použití Dělící příčky. výroba vnitřních dveří postformingové lehké pracovní desky a parapety vysoké dveře skříní dělící prostorové příčky dělící stěny regálové systémy stolové desky hranoly výplňový materiál Lněné desky jsou velmi dobře použitelné jako dělící příčky (hustota kg/m3 v tloušťce 50 mm) např. v obytných místnostech a kancelářích a to především díky své lehkosti , variabilitě a snadné manipulaci . Lze je bez problémů tapetovat nebo potahovat dekorativní látkou , ať s pomocí nástřelných spon nebo špendlíků, další možností je provádět přímo nástřik barvou.

11 použití Dělící stěny. výroba vnitřních dveří
postformingové lehké pracovní desky a parapety vysoké dveře skříní dělící prostorové příčky dělící stěny regálové systémy stolové desky hranoly výplňový materiál Sendvičové elementy pro dělící stěny opláštěné: sklem kartonem HPL HDF tenkou dřevotřískou přímým nástřikem plnění

12 použití Regálové systémy. výroba vnitřních dveří
postformingové lehké pracovní desky a parapety vysoké dveře skříní dělící prostorové příčky dělící stěny regálové systémy stolové desky hranoly výplňový materiál Lehké regálové systémy: úprava povrchu: dýhované nebo s povrchem HPL/CPL nízká hmotnost

13 použití Stolové desky. výroba vnitřních dveří
postformingové lehké pracovní desky a parapety vysoké dveře skříní dělící prostorové příčky dělící stěny regálové systémy stolové desky hranoly výplňový materiál Lněné desky jsou díky své nízké hmotnosti ideální pro výrobu stolových desek. Možnosti: HPL formáty dýhování povrch ze 100% linolea - antibakteriální 50 mm tloušťka Použití stolových desek s povrchem z linolea: zdravotnická zařízení - přebalovací pulty školky - lavice a stoly laboratoře - pracovní pulty potravinářská výroba - pracovní pulty

14 použití Hranoly. Ekonomické – suché – bez obsahu chlóru – E1 – flexibilní, lehké hranoly s vyfrézovanou drážkou pro ocelový pás, rozměry dle poptávky. Ideální pro transport: surových dřevotřískových desek melaminových desek laminátových desek HPL desek stolařských desek sádrokartonu Rozměry: 50 x 70 x 2000 mm 50 x 70 x 1830 mm 75 x 75 x 2000 mm 75 x 75 x 1830 mm Jiné formáty dle poptávky. Výhoda: nízká hmotnost výroba vnitřních dveří postformingové lehké pracovní desky a parapety vysoké dveře skříní dělící prostorové příčky dělící stěny regálové systémy stolové desky hranoly výplňový materiál


Stáhnout ppt "použití Skříňové dveře. výroba vnitřních dveří"

Podobné prezentace


Reklamy Google