KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fai.utb.cz
Advertisements

Moderní studijní obory SPŠ
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Bakalářský studijní obor Elektronika a sdělovací technika B-EST.
Prezentace bakalářského oboru
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Ústav pedagogických věd
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT v Brně. Škola bývalý klášter Kartuziánského řádu, založen kolem roku 1375.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Obor informační technologie
Ostravská univerzita v Ostravě
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Ústav pedagogických věd
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Výuka Informačních technologií na DFJP
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
Specifika jazykové přípravy na Univerzitě obrany s podporou ICT
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Katedra počítačů ČVUT FEL
Akreditace EPASIntranetSnímek 1 Akreditace EPAS Intranet doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/

Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity v Ostravě Čestmír Kantor, říjen 2006.
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Fakulta informatiky MU Brno
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
Rudolf Urban Univerzita obrany, Brno. n podsystém „LIBUŠE“ - „Plán lidských zdrojů“ n linka na výrobu vojenských průkazů n centrální archiv n podsystém.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Fakulta vojenských technologií Univerzita obrany
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Ústav řízení dopravních procesů a logistiky
Člověk a globální komunikace
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zpráva o studiu za rok 2015 Zdeňka Chmelíková
Katedra zbraní a munice
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zpráva o studiu za rok 2013 Zdeňka Chmelíková
Transkript prezentace:

KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY KATEDRA KOMUNIKAČNÍCH A INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ FAKULTA VOJENSKÝCH TECHNOLOGIÍ UNIVERZITA OBRANY Poslání katedry: zabezpečit pro potřeby AČR vzdělávání v oboru KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY vysokoškolské bakalářské a nadstavbové magisterské studium Tento obrázek představuje základní náplň práce katedry. Priorita je vysokoškolské studium. Stále rozsáhlejší a systematičtější je podíl katedry na celoživotním vzdělávání. To co je zde prezentováno jako významné aktivity je nedílnou součásti práce katedry. Výraznou prioritu mají první dvě složky Pořádání odborných seminářů a kolokvii se již stalo tradicí Spolupráce s ústavy, podniky i školami je neodmyslitelnou podmínkou úspěšnosti naší práce

vojenskou telekomunikační techniku vojenskou radiokomunikační techniku VYSOKOŠKOLSKÉ STUDIUM podle zákona č. 111/98 ve studijním programu Komunikační a informační systémy Z hlediska komunikační techniky je studium zaměřeno na: vojenskou telekomunikační techniku vojenskou radiokomunikační techniku bezpečnostní technologie speciální telekomunikační a radiokomunikační techniku techniku elektronického boje Tento snímek blíže specifikuje naši činnost v oblasti vysokoškolského studia Základem jsou studijní obory Komunikační systémy a informační systémy pro KIS a bezpečnost (ČVO 600, 930 až 933)a dále pro potřeby vojenského zpravodajství v oblasti rádiového pz, spec.rádiového spojení EB.(ČVO 623,624 a 680). Nároky jsou na všechny formy stejné.

programovací prostředky VYSOKOŠKOLSKÉ STUDIUM podle zákona č. 111/98 ve studijním programu Komunikační a informační systémy Z hlediska výpočetní techniky a informatiky je studium zaměřeno na: programovací prostředky operační systémy, počítačové sítě a bezpečnost informačních systémů informační systémy počítačové modelování a technické vybavení číslicových počítačů Tento snímek blíže specifikuje naši činnost v oblasti vysokoškolského studia Základem jsou studijní obory Komunikační systémy a informační systémy pro KIS a bezpečnost (ČVO 600, 930 až 933)a dále pro potřeby vojenského zpravodajství v oblasti rádiového pz, spec.rádiového spojení EB.(ČVO 623,624 a 680). Nároky jsou na všechny formy stejné.

Struktura katedry 24 učitelů, 4 studenti doktorského studia (Ph.D.) Vedoucí: pplk. doc. Ing. Vlastimil Malý, CSc. Předmětové skupiny: Operační systémy a počítačové sítě Informační systémy a programování Radiokomunikace Telekomunikace Bezpečnost informací 24 učitelů, 4 studenti doktorského studia (Ph.D.)

doktorský (vědecká příprava, Ph.D.) Studijní programy bakalářský magisterský doktorský (vědecká příprava, Ph.D.) Při výuce počítačových sítí – spolupráce s CISCO akademií

Vědecká práce na katedře Multiparametrický měřící systém HW založený na FPGA, SW vytvořený pro operační systémy DOS a Linux. Project “ZÁZNAM II” Topologie bezpilotního prostředku UAV (unmanned aerial vehicle), SW vytvořený pro operační systém reálného času

Vyhodnocování radiační a chemické situace SW založený na postupech NATO, Digitalizované nomogramy Hledání ohrožených oblastí na mapě Využití geografického informačního systému TaGIS

Počítačová grafika a virtuální realita 2D a 3D grafika, Vizualizace DirectX, OpenGL Spolupráce s C3I systémy

Počítačem podporovaná výuka E-LEARNING English Language Support System Spolupráce s Centrem jazykové přípravy Jednotlivé sekce – příprava na zkoušky STANAG Listening Reading Writing Speaking Grammar Military

jednotlivé armádní složky Data Warehousing pro AČR Masivní objemy dat, Datamining – zejména ve finančním a personálním zabezpečení MATERIAL FINANCE jednotlivé armádní složky PERSONNEL MISSION PARTNERS

Intranetový služební a studijní portál

Radiokomunikace a telekomunikace Výzkumná práce v oblastech: Zdokonalování mobilních komunikačních systémů, zejména v oblasti jejich bezpečnosti, detekce a rušení Projekt: Analogové a digitální signálové procesory a systémy Modulační rozpoznávání analogových a digitálních signálů Digitální demodulace radiových signálů Malé satelitní terminály

Kontakt: KATEDRA KOMUNIKAČNÍCH A INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ (K-209) FAKULTA VOJENSKÝCH TECHNOLOGIÍ UNIVERZITA OBRANY Vedoucí katedry : pplk. doc. Ing. Vlastimil Malý, CSc. vlastimil.maly@unob.cz http://www.unob.cz/