Mám rád historii, velmi často se k ní vracím. Také se velmi rád dívám na historická díla dřívějších umělců, která neskonale obdivuji a všechna mi mají.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Josef Čapek.
Advertisements

Bedřich Šupčík Lžičarová Veronika a Schleiderova Michaela
Projekce zrození moderní ženy do umění secesně-symbolistního hnutí
Anna Kostenko se narodila v roce 1975 v Kyjevě na Ukrajině, od roku 1991 žila
Pavel Kříž  Narodil se v Brně  Emigroval do Velké Británie a později do Kanady kde roku 1988 vystudoval univerzitu ve Vancouveru  Počátkem.
Leoš Janáček.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Claude Monet - Imprese.
ALFONS MUCHA To není ale jenom Slovanská epopej, to jsou i fotografie, šperky, známky, bankovky, porcelán, sklo, potisk látek, vitráže, plakáty, reklamní.
První reklama v Československu?
ALFONS MUCHA To není ale jenom Slovanská epopej, to jsou i fotografie, šperky, známky, bankovky, porcelán, sklo, potisk látek, vitráže, plakáty, reklamní.
Česká secese Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
VY_52_INOVACE_DEK_59 NOVÝ REALISMUS, NOVÁ FIGURACE, HYPERREALISMUS
TÉMA: R.B: Se narodil v roce 1584 a zemřel v roce 1665, zemřel v 81 letech, to byl na tu dobu vysoký věk. G.R: Narodil se v roce 1590 a zemřel v roce.
VY_52_INOVACE_DEK_45 SVĚTOVÉ A ČESKÉ SECESNÍ MALÍŘSTVÍ
Kultura 2. poloviny 19. století, secese
Wilhelm Conrad Röntgen
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Česká secese a Alfons Mucha
Anotace Žáci se seznámí s životem a dílem Mikoláše Alše, jeho typickými kresbami, ilustracemi… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci.
SECESE VY_52_INOVACE_DEK_42.
Gotická kultura.
Bratři Čapkové.
Český spisovatel, novinář,
Secese přelom 19. a 20. století.
Umělecké slohy a moderní umění 6. Romantismus a Secese
Bratři Čapkové. Společně se podíleli na některých knihách a povídkách: Povídky Zářivé hlubiny Krakonošova zahrada Devatero pohádek Dramata Loupežník Ze.
Secese Berenika Králíková.
Vincent van Gogh ŽIVOT Nizozemský malíř a kreslíř Byl jednou z největších osobností světového výtvarného umění a je dnes pravděpodobně.
Chvála umění Navzdory svému stáří jsem se stále ještě vlastně nedozvěděl, kdo že to byl tím vševědoucím a všemocným dokonalým tvůrcem vesmírného Všehomíra.
SECESE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Umělecké směry 19. století
Narodil se na Moravě v městě Ivančice. Jeho pěvecké schopnosti mu umožnily pokračovat v sekundárním vzdělávání v Brně, ale jeho více lákalo.
Cyril a Metoděj – apoštolové Slovanů
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Vojtěch Hynais.
Byzantská říše Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Reálie - bankovky.
Michelangelo Buonarroti malíř MgA. Lukáš Psík
PETR PARLÉŘ Mgr. Michaela Psíková.
Alfons Mucha Narozen:24.července v Ivančicích Zemřel:1939 v Praze.
Tomáš Garrigue Masaryk
Čeští typografové 20. století
SECESE.
Nela Sováková, Johana Černá
Od 80. let 19. století.  Dějepis- Kultura v dějinách  Šablona : III/2  Pořadové číslo: 1.7  Autor: Mgr. Soňa Blažková  Škola: ZŠ Choltice  Klíčová.
TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK Státník, politik, filozof a pedagog Vypracoval: Lukáš Horák IX.B.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
Josef Lada.  Narozen: v Hrusicích u Mnichovic  Zemřel: v Praze, pochován na Olšanských hřbitovech  vyrůstal v tvrdém prostředí.
Jan Amos Komenský Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
HLAVNÍ DRUHY MALÍŘSTVÍ  převzala renesance od gotiky  Malbu: nástěnnou, deskovou, knižní nebo malbu na skle  kromě dřevěných desek se však v renesanci.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Secese Název školy: ZŠ Karla Klíče v Hostinném Autor: Alena Pavolková
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Čím chci být až vyrostu M. Krátká.
Jasně, jsi fakt hustej! zpět.
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Secese - malířství Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Wilhelm Conrad Röntgen
Nenechej si říkat Staříku!!.
ALFONS MARIA MUCHA.

Transkript prezentace:

Mám rád historii, velmi často se k ní vracím. Také se velmi rád dívám na historická díla dřívějších umělců, která neskonale obdivuji a všechna mi mají co říci. Těm dnešním, těm nerozumím, pro mne jsou bezcenná, nemají ducha, nic mi neříkají. Nedávno běžel v televizi film o Michelangelo Buonarrotim. Velice ho obdivuji a také jsem si jeho některé obrazy namaloval. To jen úvodem k nádherné prezentaci

Michelangelo Buonarroti moje kresba "Svatá rodina"

„DelfskáSybilla " Michelangelo Buonarroti moje kresba

To není ale jenom Slovanská epopej, to jsou i fotografie, šperky, známky, bankovky, porcelán, sklo, potisk látek, vitráže, plakáty, reklamní i jiné obaly na cigarety i čokolády. A ještě mnoho dalších věcí, včetně známých obrazů - jaro, léto, podzim a zima. Byl to prostě světák, pro kterého nebylo nic tabu. Slovanskou epopej tvoří 20 monumentálních pláten, na nichž jsou zachyceny výjevy z dějin českého národa a z dějin dalších slovanských národů...

Narodil se na Moravě v městě Ivančice. Jeho pěvecké schopnosti mu umožnily pokračovat v sekundárním vzdělávání v Brně, ale jeho více lákalo malování. Pracoval také na dekorativních malbách na více místech Moravy, hlavně ale v divadlech. V roce 1879 se přestěhoval do Vídně, aby spolupracoval s vídeňskou divadelní společností a tam dokončil své umělecké vzdělání. Když v roce 1881 oheň zničil všechny obchodní místnosti jeho zaměstnavatele, vrátil se na Moravu, a pracoval dále nezávisle na různých dekorativních a portrétních malbách. Později si ho najal hrabě Karl Khuen Belassi z Mikulova pro výzdobu hradu Hrušovany a byl výzdobou tak ohromen, že souhlasil se sponzorstvím Muchova dalšího vzdělávání na Akademii výtvarných umění v Mnichově a Paříži. Zde získal v roce 1897 zakázku na plakát pro Theatre Sarah Bernhardt, který ho proslavil.

Mucha se stal známým jako umělec užitého umění, kromě plakátů tvořil návrhy vinět na láhve, čokolády, sušenky, cigarety, maloval návrhy jídelních menu, kalendářů a také dekorativních zástěn. Když se Československo po první světové válce stalo nezávislé, vytvořil Mucha první poštovní známky, bankovky a další vládní dokumenty nového státu. Mnoho let pracoval na svém mistrovském díle, jímž se stala jeho Slovanská epopej, série obrovských obrazů zobrazujících dějiny slovanských národů. Toto dílo věnoval v roce 1928 městu Praze. O vytvoření tohoto obrovského díla snil od mládí. Hned když Němci v roce 1939 napadli a obsadili Československo, byl Alfons Mucha okupanty zatčen a vyslýchán. Ze stresu tohoto zatčení se již nikdy úplně nezotavil. Zemřel v Praze dne 14. července 1939 v důsledku zápalu plic a je pohřben na hřbitově na Vyšehradě. Posledním jeho obrazem je přísaha svazu Slovanů.

Potisk na sametu