Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Alfons Mucha Narozen:24.července v Ivančicích Zemřel:1939 v Praze.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Alfons Mucha Narozen:24.července v Ivančicích Zemřel:1939 v Praze."— Transkript prezentace:

1 Alfons Mucha Narozen:24.července v Ivančicích Zemřel:1939 v Praze

2 N ě co ze života: Byl synem soudního zřízence Ondřeje Muchy.Udivoval svým talentem,přesto ho nenapadlo,že by mohl být malířem.Osudové pro něj bylo setkání s Mistrem Umlaufem,na kterého jeho umění zapůsobilo.Přesto ho nevzali na Akademii v Praze.Později pracoval jako malíř divadelní dekorace.Divadlo ale vyhořelo.Hrabě Kuhen svěřil výzdobu svého zámku v Hrušovanech a rodinný hrad v Tyrolech.Odměnou za tuto práci mu měla být odborná studia v Mnichově.Mucha zvolil ale studium na Pařížské Akademii Julian.Oženil se s Marií Chitilovou.Působil také na akademii v New Yourku.

3 Po návratu z Ameriky předává městu Praha tři obrovská plátna Slovanské Epopeje. Poslední práce:PŘÍSAHA SVORNOSTI SLOVANŮ Jeho poslední dílo bylo trnem v oku nacistickému režimu.Proto byl zatčen a vyslíchán gestapem.Umírá 14.července 1939.

4 Jeho obrazy: Muchovy obrazy jsou naší chloubou a zná je celý svět.Mají nevyčíslitelnou hodnotu.Sběratelé se přeplácejí aby zjískali co nejvíce děl.Jedním z předních sběratelů je náš známý tenista Ivan Lendl.Náměty obrazů jsou především historické. Berlin Sans FB Demi

5 BUD‘ POZDRAVEN

6 KÁZÁNÍ MISTRA JANA HUSA V KAPLI BETLÉMSKÉ

7 SLOVANSKÁ EPOPEJ

8 SLOVANÉ V PRAVLASTI

9 PORTRÉT DÍVKY

10 ZRUŠENÍ NEVOLNICTVÍ NA RUSI

11 Děkuji za pozornost Děkuji za zornost


Stáhnout ppt "Alfons Mucha Narozen:24.července v Ivančicích Zemřel:1939 v Praze."

Podobné prezentace


Reklamy Google