1. Historie Historie Libor Mašek, Nestlé Professional Mechanismus Marek Raditsch, Kampa Group Národní kvalifikace 2011 Miroslav Kubec, AKC Česká republika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Benešovská hasičská liga s Ferdinandem Bukovany SDH: Bukovany Zpracováno: SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BUKOVANY STRANA 1/26.
Advertisements

Dračí lodě 2010 Plzeň řeka Radbuza
Novinky z fondu Sukovy studijní knihovny literatury pro mládež
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Martina Rybová - Taťka Zpravodajka OR pro vzdělávání.
Obálka Výroční zpráva 2012 Česká inovace o.p.s logo.
Celorepubliková soutěž pro jednotky a sbory dobrovolných hasičů.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
49. mistrovství světa ve zpracování textu na počítači
HC EATON PARDUBICE Hokejový klub.
PROJEKT COMENIUS MEETING POINT OF DIFFERENT CULTURES meeting point of different cultures.
FLL je největší robotická soutěž na světě, které se zúčastňují statisíce dětí po celém světě. Nejlepší týmy postupují do regionálních kol a potom do mezinárodního.
studentská technologická soutěž téma: “Představte si svět kde technologie pomáhají řešit nejpalčivější problémy“ kategorie pro rok.
Seminář o mořských rybách Dne jsme navštívili restauraci Na hradbách, kde byl pro nás připraven seminář o pokrmech z mořských ryb. Tato akce.
Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.
1 Extreme programming v praxi Martin Junek, product manager
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Paragraf 11 / 55 ….dodržujme zákony „ Je za pět minut dvanáct, je nejvyšší čas dodržovat zákony “
Klub irských tanců Texty pro moderátory a do propagačních materiálů.
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
Memoriál L. Kollerta ročník turnaje žáků v kopané o putovní pohár.
First Lego League v ČR 2005 – 2006 pilotní projekt MŠMT Garant projektu AMD ČR.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
XXXXVI. ročník turnaje O pohár Miroslava Kuneše
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI CZ.2.17/1.1.00/36093 Úspěch přeje připraveným II 1.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
TURNAJ STARŠÍCH PŘÍPRAVEK A MLADŠÍCH ŽÁKŮ 3. ROČNÍK MEMORIÁLU LEOKÁDA KOLLERTA.
Bohemians Historie V roce 1905 byl spolek SK Kotva zaregistrován u C&K místodržitelství s novým názvem AFK Vršovice a přihlásil se u Českého fotbalového.
Pražské stromy 2. ročník fotografické soutěže – vyhlašovatel soutěže: web prazskestromy.cz pro amatérské fotografy.
č t v r t e k, hřiště ZŠ Novosedlice.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 8. sněm RVŠ, 22. května 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
7 nejlepších kuchařů světa
Zpráva o stavu a činnosti AKC ČR za období Úvod: -obecné informace – historie, současnost -členská základna, pobočky, jednotlivé složky.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
„Gourmet Team Challenge“ a "Cukrář České republiky 2012" DOPROVODNÝ PROGRAM VELETRHU TOP GASTRO 2012 a GASTRO TOUR 2012 ASOCIACE KUCHAŘŮ A CUKRÁŘŮ ČESKÉ.
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 2. Téma:Odborné.
FILMFEST, s.r.o Talent marketingových komunikací.
IV. ročník Memoriálu Jana Marka
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
NOVÁ ZÁVĚREČNÁ ZKOUŠKA PRO VŠECHNY ŽÁKY UČEBNÍCH OBORŮ Závěrečná konference,
HOKEJOVÝ KLUB VSK TECHNIKA BRNO
TRH PRÁCE V ROCE 2015 Mgr. Jan Záruba Ing. Jiří Halbrštát KA Director
1 HK ČR, Praha SPOLUPRÁCE SE VZDĚLAVATELI Z POHLEDU ZAMĚSTNAVATELŮ Kurikulum S Praha.
XXVII. Silvestrovské derby
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
TANDEMOVÉ SESKOKY NEJVĚTŠÍ ADRENALINOVÉ DOBRODRUŽSTVÍ VAŠEHO ŽIVOTA SKYSPORT – TANDEMOVÉ SESKOKY S PROFESIONÁLY tel.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Setkání informačních center Zlínského kraje Vizovice
OTVÍRÁNÍ JARA 2015 První ročník na podporu a propagaci oboru floristiky a zahradnictví.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 1. – 3. Téma:
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
MHJ HS ŽABČICE.  Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 31. března 2012  V kolik: příjezd od 12,30 hod, zahájení ve 13 hod  Disciplíny: 1.Valčík 2.Charleston.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 1.– 3. Téma:
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
XX. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí X. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů GASTROHRADEC Vitana Cup.
U Č E Ň I N S T A L A T É R ročník finále ČR soutěže odborných dovedností.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH
2. ro č ník gastronomické sout ěž e pro ž áky u č ebních obor ů vzd ě lání kategorie „E“ „ SRDCE NA TALÍ Ř I“
Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách
Turnaj o pohár Hejtmana kraje Vysočina
Pohár vědy (Science cup)
ROBOTTRANSFÉR Mgr. Kateřina Hořejší.
TURNAJ O POHÁR PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY
Transkript prezentace:

1. Historie Historie Libor Mašek, Nestlé Professional Mechanismus Marek Raditsch, Kampa Group Národní kvalifikace 2011 Miroslav Kubec, AKC Česká republika

1. Historie

Kdo je Paul Bocuse? 1. Historie Šéfkuchař a restauratér Zakladatel cuisine nouvelle Pedagog Již 43 let majitel tří michelinských hvězd

1. Historie V roce 1987 založil Paul Bocuse první gastronomickou soutěž, která probíhá před živým publikem.

2. Mechanismus

Nejprestižnější soutěž kulinářského umění na světě 2. Mechanismus Nejprestižnější soutěž kulinářského umění na světě Odrazový můstek pro nové talenty, cesta kuchaře za hvězdnou slávou a splněný sen každého kuchaře

2. Mechanismus

2. Mechanismus Bocuse d´Or Europe – 20. – 21. 3. 2012 v Bruselu Národní kolo je založeno na stejném modelu a stejných pravidlech jako kolo kontinentální Z 20 evropských zemí pouze 12 postoupí do finálového kola Bocuse d’Or ve Francii Velké finále Bocuse d´Or – 2013 v Lyonu

České úspěchy Jan Všetečka obsadil 14. místo na celosvětovém finále v Lyonu v roce 2009. Ve stejném roce zasedl v porotě velkého finále Marek Raditsch

2011 3. Národní kvalifikace Kuchař roku Bocuse d´Or (WACS Global Chefs Challenge 2013) Bocuse d´Or (Bocuse d´Or Europe) Bocuse d´Or – Kuchař roku (Bocuse d´Or Europe 2012 + WACS Global Chefs Challenge 2013) 2011

3. Národní kvalifikace Národní kvalifikace Bocuse d‘Or – Kuchař roku bude probíhat ve dvou kolech: Semifinálové kolo → z oslovených profesionálů se vybere pouze 8 postupujících do finálového kola Finálové kolo → výběr nejlepšího soutěžícího postupujícího do soutěže Bocuse d’Or Europe 2012 a WACS Global Chefs Challenge 2013 Finálové kolo se uskuteční 10. – 11. 11. 2011 v Českých Budějovicích v rámci veletrhu Gastrofest

3. Národní kvalifikace Témata národního kola: 1) Jídlo z ryb filety z mořského jazyka (4 filety z mořského jazyka, 600g – 700g) krevety (600 g) 3 přílohy a omáčka (volný výběr) 2) Jídlo z masa dvě modronohá kuřata z volného výběhu (cca 1,5 kg)

3. Národní kvalifikace Soutěžní tým: 1 kuchař (k 29. 1. 2013 věk minimálně 23 let a starší) 1 commis-chef (k 11. 11. 2011 maximálně 22 let a mladší) Každý tým bude připravovat dle stejného zadání a ze stejných surovin Soutěžící musí vždy pracovat směrem k divákům a porotě

3. Národní kvalifikace Suroviny (maso a ryba) budou dodány pořadatelem Předpřipravené produkty nejsou povoleny s výjimkou nenařezané zeleniny (oloupaná a očištěná) a omáčkových základů (např. CHEF - Prémiové fondy) Soutěžící vaří v identických kuchyňských kabinách Soutěž trvá 4 hod 40 min Účastníci začnou startovat postupně v 10 minutových intervalech Hotová jídla pak budou prezentována a hodnocena ve stejných intervalech

Co se hodnotí? 3. Národní kvalifikace Kvalita pokrmu Dodržování postupů Prezentace Respektování surovin a jejich správné využití Čistota pracovního místa

Porota: 3. Národní kvalifikace Marek Raditsch, prezident Bocuse d´Or Česká republika Miroslav Kubec, prezident AKC Česká republika, WACS Continental Director Europe Central Jan Všetečka Vladislav Stuparič Jens Peter Kolbeck Marek Svoboda + kuchyňský dozor: Jiří Král, Milan Sedlák

3. Národní kvalifikace Soutěžící:

President Bocuse d’Or Česká republika Kontakty President Bocuse d’Or Česká republika Marek Raditsch marek@kampagroup.com Tel: +420 602 229 102 Odborný partner Za generálního sponzora Prezident AKC ČR Marketing Manager, Nestlé Professional Miroslav Kubec Libor Mašek prezident@akc.cz libor.masek@cz.nestle.com Tel: + 420 602 237 544 Tel: + 420 724 420 434