1. Historie Historie Libor Mašek, Nestlé Professional Mechanismus Marek Raditsch, Kampa Group Národní kvalifikace 2011 Miroslav Kubec, AKC Česká republika
1. Historie
Kdo je Paul Bocuse? 1. Historie Šéfkuchař a restauratér Zakladatel cuisine nouvelle Pedagog Již 43 let majitel tří michelinských hvězd
1. Historie V roce 1987 založil Paul Bocuse první gastronomickou soutěž, která probíhá před živým publikem.
2. Mechanismus
Nejprestižnější soutěž kulinářského umění na světě 2. Mechanismus Nejprestižnější soutěž kulinářského umění na světě Odrazový můstek pro nové talenty, cesta kuchaře za hvězdnou slávou a splněný sen každého kuchaře
2. Mechanismus
2. Mechanismus Bocuse d´Or Europe – 20. – 21. 3. 2012 v Bruselu Národní kolo je založeno na stejném modelu a stejných pravidlech jako kolo kontinentální Z 20 evropských zemí pouze 12 postoupí do finálového kola Bocuse d’Or ve Francii Velké finále Bocuse d´Or – 2013 v Lyonu
České úspěchy Jan Všetečka obsadil 14. místo na celosvětovém finále v Lyonu v roce 2009. Ve stejném roce zasedl v porotě velkého finále Marek Raditsch
2011 3. Národní kvalifikace Kuchař roku Bocuse d´Or (WACS Global Chefs Challenge 2013) Bocuse d´Or (Bocuse d´Or Europe) Bocuse d´Or – Kuchař roku (Bocuse d´Or Europe 2012 + WACS Global Chefs Challenge 2013) 2011
3. Národní kvalifikace Národní kvalifikace Bocuse d‘Or – Kuchař roku bude probíhat ve dvou kolech: Semifinálové kolo → z oslovených profesionálů se vybere pouze 8 postupujících do finálového kola Finálové kolo → výběr nejlepšího soutěžícího postupujícího do soutěže Bocuse d’Or Europe 2012 a WACS Global Chefs Challenge 2013 Finálové kolo se uskuteční 10. – 11. 11. 2011 v Českých Budějovicích v rámci veletrhu Gastrofest
3. Národní kvalifikace Témata národního kola: 1) Jídlo z ryb filety z mořského jazyka (4 filety z mořského jazyka, 600g – 700g) krevety (600 g) 3 přílohy a omáčka (volný výběr) 2) Jídlo z masa dvě modronohá kuřata z volného výběhu (cca 1,5 kg)
3. Národní kvalifikace Soutěžní tým: 1 kuchař (k 29. 1. 2013 věk minimálně 23 let a starší) 1 commis-chef (k 11. 11. 2011 maximálně 22 let a mladší) Každý tým bude připravovat dle stejného zadání a ze stejných surovin Soutěžící musí vždy pracovat směrem k divákům a porotě
3. Národní kvalifikace Suroviny (maso a ryba) budou dodány pořadatelem Předpřipravené produkty nejsou povoleny s výjimkou nenařezané zeleniny (oloupaná a očištěná) a omáčkových základů (např. CHEF - Prémiové fondy) Soutěžící vaří v identických kuchyňských kabinách Soutěž trvá 4 hod 40 min Účastníci začnou startovat postupně v 10 minutových intervalech Hotová jídla pak budou prezentována a hodnocena ve stejných intervalech
Co se hodnotí? 3. Národní kvalifikace Kvalita pokrmu Dodržování postupů Prezentace Respektování surovin a jejich správné využití Čistota pracovního místa
Porota: 3. Národní kvalifikace Marek Raditsch, prezident Bocuse d´Or Česká republika Miroslav Kubec, prezident AKC Česká republika, WACS Continental Director Europe Central Jan Všetečka Vladislav Stuparič Jens Peter Kolbeck Marek Svoboda + kuchyňský dozor: Jiří Král, Milan Sedlák
3. Národní kvalifikace Soutěžící:
President Bocuse d’Or Česká republika Kontakty President Bocuse d’Or Česká republika Marek Raditsch marek@kampagroup.com Tel: +420 602 229 102 Odborný partner Za generálního sponzora Prezident AKC ČR Marketing Manager, Nestlé Professional Miroslav Kubec Libor Mašek prezident@akc.cz libor.masek@cz.nestle.com Tel: + 420 602 237 544 Tel: + 420 724 420 434