Hrobka Haugwitzů v Náměšťi nad Oslavou hrobka leží v Náměšti nad Oslavou, necelých 500 m od Masarykova náměstí a zámku, vedle rozsáhlého hřbitova ZDE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Renesanční památky v okolí Olomouce
Advertisements

Znojmo
VÝLET DO MORAVSKÉHO KRASU
2.Polovina 19.století Výukový materiál EU – Šve07 2.pol. 19.stol. Vypracovala: Mgr. Martina Švestková Vlastivědné učivo 5.ročníku.
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
40 let mateřské školy Kladno Plzeňská 3129
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Po stopách architekta Rudolfa Welse
Model školní budovy SPŠS Tábor v měřítku 1:100 Závěrečná ročníková práce autoři: Karel Kolář, Josef Andrýs.
Prezentace Praha.
Kostelec nad Černými lesy
Egyptské pyramidy.
KAREL ČAPEK.
T ATO PREZENTACE JE HRAZENA Z PROJEKTU : Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Mám rád historii, velmi často se k ní vracím. Také se velmi rád dívám na historická díla dřívějších umělců, která neskonale obdivuji a všechna mi mají.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Vizovice Eliška Kratinová.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Hrbitov.
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Narozen: 15.února 1831 Zemřel: 11.března 1908 Vypracovali: Jakub Holub a Šárka Kočnarová.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
 Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_16 Název materiálu: Kulturní památky 2 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Vojenský hřbitov v Písku
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_13_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
PRAHA po sto letech Ruční posun snímků.
Nela Ševčíková, 9.A.  Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku  Roku 1570 byly Vizovice.
Marie Antoinetta (1755 – 1793) Anna Suchánková.
Ahoj, jsem Vítkovický zámek a provedu Vás svou historií.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Chodova.Plana.
v červnu 2008 očima členů Fotoklubu Vsetín.  í  í.
PLZEŇSKÉ VILY MĚSTSKÁ PMÁTKOVÁ ZÓNA PLZEŇ - LOCHOTÍN PUTOVÁNÍ PO PLZNI- AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU TOTEM RDC PLZEŇ.
Vila Tugendhat ● Denisa Vedrová. Úvod Proč zrovna tohle téma? Tohle téma jsem si vybrala, protože moje kamarádka ve vile Tugendhat pracuje jako průvodkyně,
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
MÁME RÁDI PARDUBICE. Aneta Divišová, Klára Römerová 8. A Pernštýnské náměstí.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiáluVY_32_INOVACE_VV_4_KR_11_PAMATKY_CESKYCH_BUDEJOVIC_A_BLIZKEHO_OKOLI.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Záchrana rotundy sv. Václava na Malostranském náměstí v Praze Martin Vlach proděkan pro PRopagaci, vedoucí projektu Matematicko-fyzikální fakulta (Matfyz)
Zámek Hluboká Webové stránky zámku
Jan Palach Andrea Hollyová.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Jaklová
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
ZE ZLATÉHO FONDU FOTOGRAFIÍ KČT ČEŘÍNEK
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Jablonné nad Orlicí.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Zámek Hluboká CZ.
PaedDr. Šárka Kindlová září 2011 DUM třída Naše město
LŠTĚNSKÝ ZÁMEK IX. ročník -Závěrečné práce
FONTAINEBLEAU Zpěv Andrea Bocelli.
PRAHA po sto letech Ruční posun snímků.
 Narozen: 12. května 1820  Úmrtí: 8. prosince 1871  Pohřben: Olšanské hřbitovy  Národnost: Čech Josef Mánes.
 Narozen: 12. května 1820  Úmrtí: 8. prosince 1871  Pohřben: Olšanské hřbitovy  Národnost: Čech Josef Mánes.
Transkript prezentace:

Hrobka Haugwitzů v Náměšťi nad Oslavou

hrobka leží v Náměšti nad Oslavou, necelých 500 m od Masarykova náměstí a zámku, vedle rozsáhlého hřbitova ZDE

Hrobka Haugwitzů v Náměšťi nad Oslavou v letech1822 – 1825 výstavba rodinné hrobky hrobka tvar obdélníku s předsíní autor hrobky - vídeňský architekt Josef Kornhäusel výzdoba - také Vídeňan, sochař Josef Klieber Historie

Hrobka Haugwitzů v Náměšťi nad Oslavou roku 1994 provedena celková rekonstrukce hrobky → dnešní podoba roku 1995, při setkání Hauqwitzů v Náměšti nad Oslavou náhlá smrt jednoho z přítomných - Karel Antonín (poslední pohřbený) dnes součást prohlídkového okruhu města

Hrobka Haugwitzů v Náměšťi nad Oslavou Fotografie z přilehlého parčíku

Děkujeme za pozornost Vypracoval: Martin Anna Honza Franěk