REKVALIFIKACE REALIZOVANÉ ÚŘADEM PRÁCE HL. M. PRAHY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

EURES Evropské služby zaměstnanosti
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Míra nezaměstnanosti mírně klesla
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Studijní obor: Sociální činnost
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Podpora v nezaměstnanosti
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Rekvalifikace jako nástroj politiky zaměstnanosti České republiky Vypracovala: Věra Pepřicová Vedoucí práce: Ing.
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Organizace sociální správy
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
ÚŘAD PRÁCE.
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Květen 2012.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Duben 2012.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Poradenství ve službách zaměstnanosti v rámci celoživotního poradenství ČR Praha
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Březen 2013.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Duben 2013.
EURES – vaše práce v Evropě
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Červenec 2013 Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: ,
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE úvodní informace + cvičení září 2013.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Zpráva o činnosti ÚP ČR osnova
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

REKVALIFIKACE REALIZOVANÉ ÚŘADEM PRÁCE HL. M. PRAHY Úřad práce hl. m. Prahy REKVALIFIKACE REALIZOVANÉ ÚŘADEM PRÁCE HL. M. PRAHY Mgr. Eva Svěrčinová eva.svercinova@aa.mpsv.cz +420 950 178 484

program základní údaje o Úřadu práce hl. m. Prahy služby poskytované úřadem práce aktivní politika zaměstnanosti rekvalifikace uchazečů o zaměstnání dotazy, diskuse

Sekce provozní podpory organizační schéma Úřadu práce hl.m.Prahy Úřad práce hl.m. Prahy Útvar interního auditu Sekce ředitele Sekce zaměstnanosti Sekce státní sociální podpory Sekce provozní podpory

organizační schéma Úřadu práce hl.m.Prahy Johnová Xenie Mgr. (AAA); Kuda Jindřich Ing. (AAA); Sýkorová Olga Ing. (AAA); Šašková Iveta JUDr. (AAA); Kácovská Marta (AAA); Krajina Tomáš, RNDr. (AAA) organizační schéma Úřadu práce hl.m.Prahy sekce ředitele Oddělení právní Odbor právní a kontrolní Oddělení personální a mzdové Sekce ředitele Sekretariát Oddělení správy sítí státní sociální podpory Odbor informatiky Oddělení správy sítí zaměstnanosti Oddělení kontrolní Oddělení insolvence a správních činností zajišťuje agendu „insolvence“ uznávání statusu OZZ povolování výkonu činnosti dítěte výživného na děti svěřené do pěstounské péče vymáhání pohledávek vyřizuje stížnosti metodika, koordinace a informační servis v oblasti kontrolní činnosti provádí kontrolní činnost ukládá pokuty za správní delikty zajišťuje právní poradenství a servis odborným útvarům ÚP zastupuje ÚP v soudních sporech

organizační schéma Úřadu práce hl.m.Prahy Pobočka v Praze 9 Oddělení poradenství a zprostředkování Oddělení právní a kontrolní (územního pracoviště) Oddělení implementace Evropského sociálního fondu Oddělení trhu práce Organizační schema pobočky Oddělení poradenství pro volbu a změnu povolání Oddělení evropské zaměstnanosti Pobočka v Praze 10 Pobočka v Praze xy Pobočka v Praze 5 Pobočka v Praze 6 Pobočka v Praze 8 organizační schéma Úřadu práce hl.m.Prahy Pobočka v Praze 3 Pobočka v Praze 4 Sekce zaměstnanosti Odbor trhu práce Odbor poradenství a Pobočka v Praze 2 Oddělení politiky zaměstnanosti Oddělení zahraniční metodika, koordinace a informační servis pro pobočky výběr a zajištění vzdělávacích organizací pro rekvalifikace realizace projektů OPLZZ činnost, agenda IPS EURES transfer dávek v EU pracovní rehabilitace zajištění psychologického poradenství metodika, koordinace a informační servis pro pobočky statistiky, analýzy,prognózy implementace ESF realizace projektů OP LZZ agenda povolování zaměstnání cizincům §78 §209 zajištění činnosti poradního sboru a expertní komise evidence uchazečú a zájemců o zaměstnání poradenství a zprostředkování pro uchazeče a zájemce výplata podpory v nezaměstnanosti a při rekvalifikaci realizace APZ spolupráce se zaměstnavateli, evidence volných pracovních míst kontrolní činnost

77 Úřadů práce s působností na území okresu 14 Úřadů práce pověřených koordinací na území kraje

pracoviště Úřadu hl. m. Prahy                       celkem: pracovišť 35 zaměstnanců 589 pracoviště Úřadu hl. m. Prahy

úřady práce poskytují služby: uchazečům o zaměstnání zájemcům o zaměstnání zaměstnavatelům osobám zdravotně postiženým jiným…

uchazečům o zaměstnání poskytuje: zprostředkování vhodného zaměstnání podporu v nezaměstnanosti a podporu při rekvalifikaci poradenské služby doplnění či získání nových kvalifikací v rekvalifikačních kurzech příspěvek na zahájení samostatné výdělečné činnosti

poskytování podpory v nezaměstnanosti doba účasti na důchodovém pojištění v délce 12 měsíců lze splnit i dobami náhradními délka závisí na věku uchazeče: do 50 let 5 měsíců 50 – 55 let 8 měsíců nad 55 let 11 měsíců 12

poskytování podpory při rekvalifikaci vždy, je-li uchazeč o zaměstnání účasten rekvalifikace poskytuje se po celou dobu rekvalifikace 13

Aktivní politika zaměstnanosti finanční prostředky ze státního rozpočtu hlavní nástroje realizované úřadem práce: rekvalifikace poradenství společensky účelná pracovní místa veřejně prospěšné práce příspěvek na zapracování

rekvalifikační kurzy rekvalifikací se rozumí: získání nebo rozšíření stávající kvalifikace s přihlédnutím k dosavadní kvalifikaci zdravotnímu stavu schopnostem a zkušenostem fyzické osoby účastníci rekvalifikačních kurzů: uchazeči zájemci zaměstnanci realizátoři rekvalifikačních kurzů akreditovaná pracoviště: zařízení s akreditovaným vzdělávacím programem škola v rámci svého oboru vzdělávání

formy rekvalifikace   ve vzdělávacích programech dalšího profesního vzdělávání ve speciálních programech k získání konkrétní pracovní dovednosti   ve vzdělávacích programech určených pro uchazeče o zaměstnání, kterým se věnuje zvýšená péče při zprostředkování zaměstnání podle § 33 zákona,  ve školních vzdělávacích programech pro střední vzdělávání v rámci soustavy oboru vzdělání

realizace rekvalifikace   uzavření Dohody o absolvování rekvalifikace mezi úřadem práce a uchazečem uchazeč má při splnění podmínek rekvalifikace nárok na podporu při rekvalifikaci náklady spojené s rekvalifikací hradí úřad práce po úspěšném absolvování rekvalifikace obdrží uchazeč osvědčení

realizace rekvalifikace   rekvalifikace není nároková závisí na posouzení vhodnosti úřadem práce vše začíná u zprostředkovatelky pro konkrétní rekvalifikaci jsou stanoveny různé kvalifikační předpoklady (vzdělání, zdravotní stav, dovednosti, věk, osobnostní předpoklady apod.) výběr je nutné konzultovat s poradcem / zprostředkovatelkou

realizace rekvalifikace rekvalifikace není nároková závisí na posouzení vhodnosti úřadem práce vše začíná u zprostředkovatelky pro konkrétní rekvalifikaci jsou stanoveny různé kvalifikační předpoklady (vzdělání, zdravotní stav, dovednosti, věk, osobnostní předpoklady apod.) výběr je nutné konzultovat s poradcem / zprostředkovatelkou

několik čísel na závěr míra nezaměstnanosti v Praze 4% v ČR cca 8% počet evidovaných uchazečů o zaměstnání 32 755 (o 10 487 více než ve stejném období 2009) v Praze je 6 585 volných pracovních míst

několik čísel o rekvalifikacích od 1. 1. 2010 nastoupilo na rekvalifikaci 495 uchazečů 236 jich ukončilo z toho 228 úspěšně z celkového počtu 713 uchazečů, kteří absolvovali rekvalifikaci jich 192 ukončilo do 12 měsíců evidenci

užitečné odkazy: www.portal.mpsv.cz www.education.cz www.rekvalifikace.com www.istp.cz

Děkuji za pozornost