Evidence a správa zdravotnických prostředků

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program pro rychlé hlášení poruch strojů a zařízení
Advertisements

Zkušenosti s implementací zdravotnických asistentů v provozu
Mezioborová komunikace na OCSS ve FN Hradec Králové
Akreditační standardy SAK ČR pro nemocnice - I
Využití ICT ve zdravotnictví
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Technická dokumentace
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
SIS - Supermarket Informační Systém 1 Komplexní řešení toků zboží v supermarketu.
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.
Mobilní elektronická podpora ZZSHMP.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
POCT Zajištění jakosti
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
Praktická příprava k akreditaci podle JCI ve Fakultní nemocnici v Motole Anna Skalická, Kateřina Vašatová, Fakultní nemocnice v Motole, Praha.
Reforma zdravotnictví ČSSD Zdravotnický systém potřebuje postupné úpravy a změny, tedy evoluční způsob reformy. Pravicové strany se v posledních letech.
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
Informační systémy Tomáš Maděra.
1 PDIS Táborský Otakar Výhody systému nástroj pro ovlivňováni chování pacienta ISO, CEN, ČSN, HL7 rozvoj eHealth spolupráce se zdravotní.
Provoz lůžkové části Kliniky pracovního lékařství
Zvyšování kvality poskytovaných služeb - efektivní řízení servisní péče Konference SIS2010, Brno Petr Bříza, Versino CZ, s.r.o.
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
Zkušenosti se zaváděním systému řízení v KSRZIS podle:
Bezpapírová zdravotní dokumentace – první provoz v ČR
Ing. Daniel Kardoš Fax: Systémová integrace je proces, který má potenciál zvýšit kvalitu zdravotnických informačních.
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Aplikace pro vedení a kontrolu Příloh č. 2 pro ZZ STAPRO s.r.o. Pernštýnské nám Pardubice
Zdravotní péče v souvislosti s použitím zdravotnických prostředků.
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
Konference prezidia ČAS Karlovy Vary
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Řízení ekonomiky a technicko-provozní agendy zdravotnického zařízení
Ing. V. Filipcová Cvičení z předmětu Management zdravotnických zařízení procvičování v programu EFA Ing. V. Filipcová
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Úloha biomedicínského inženýra na sálech
LEGÁLNÍ METROLOGIE Je to část metrologie, vztahující se k jednotkám, metodám a měřidlům z hlediska předepsaných technických a právních náležitostí, jejím.
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
E-Government Moravskoslezského kraje (II. – VI. část výzvy) Projekt Vnitřní integrace úřadu Odbory informatiky, kancelář ředitele, investiční a majetkový,
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Ing Jiří Krump, UOOU, náměstek předsedy pro ekonomiku a provoz
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Lékařské přístroje, klinický provoz
Technické řešení PostSignum QCA
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
NSK z pohledu IT a další možnosti……. AQUASOFT,
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1.LF UK Mgr. Pavla Kordulová
 Legislativa  Infrastruktura veřejné správy  Projekty  Finance  Informace.
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Řízení investičních projektů DSZ DÚR DS ZBV RS DVZ DSP Systém Aspe.
Přednáška Akce: Přednášející: RNDr. Věra Palkovská | starostka | město Třinec| TFM Město Třinec a Facility Management.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Novela seznamu zdravotních výkonů
Point of care testing Ondřej Wiewiorka.
Jiří Kabát Domácí péče 2017.
(vyhláška o vyhrazených elektrických technických zařízeních)
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Úřad vlády České Republiky
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Orsoft RADNICE Open Zuzana Opršalová.
Transkript prezentace:

Evidence a správa zdravotnických prostředků Zaměření na team OZT a sestry Ludvík Doležal, dolezal@efaservices.cz

Zdravotnické přístroje + EX 181 EX 181 + EX 181 EX 181 EX 181 + Zvyšování entropie Snižování entropie běžná práce, chyby obsluhy opravování, výměny, prevence

Zdravotnické přístroje + EX 181 EX 181 Zdravotníci Lékaři, Sestry, Technici Péče zachraňující životy pacientů § zákon 123/2000 O zdravotnických prostředcích § Vyhláška 11/2005 § Atomový zákon § Zákon o metrologii SÚKL, SÚJB, ČMI, zdravotní pojišťovny, ...

Informační systém EFA Orientace v houšti techniky a zákonných činnostech na ní (BTK s revizí, BTK bez revize, Revize, Kalibrace, Validace, Ověření, Kvalifikační měření čistého prostoru, ZDS, ZPS, A co ještě???) – FNOL s celkem 38 typy činností v kombinacích Nastavení procesů oddělení zdravotnické techniky na základě opravdových zkušeností (teamový nástroj, i zruční jednotlivci)

EFA – na míru Nemocnice podílející se aktivně na řešení zdravotnické techniky v EFA (10-ky mendejů programátorů a analytiků pro každou z nemocnic) VNOL FNOL IKEM MOTOL Co Vy? Průmysl a správa budov HYUNDAI MOTOR KIA SK HELLA AUTOTECHNIK ABL FACILITY další

Oddělení zdravotnické techniky (OZT) Požadavky z klinik Opravy Údržba Metodické vedení (rady) Pravidelné činnosti na klinikách nezávislé BTK Revize Elektrické kontroly Zkoušky provozní stálosti Kalibrace Evidence přístrojů Návody k obsluze Objednávky, Faktury Informační systém s dispečinkem Kvalitní evidence přístrojů Vedení dokumentů – návodů Historie oprav Plánování pravidelných činností, sledování protokolů Vedení objednávek Údaje z faktur Dispečink Sesterský modul (kliniky) Technický modul (OZT)

Přesah do nákupu a investic Například FN Motol – oddělení zdravotnické techniky a investic Plánování nákupu velkého majetku Nákup drobného majetku Objednávky na nákup náhradních dílů Objednávky na nákup spotřebního materiálu Žádanky z klinik na 1. Servis (oprava, BTK, revize, kalibrace, ZDS...) 2. Nákup techniky investiční 3. Nákup techniky neinvestiční 3. Zařazení techniky 4. Vyřazení techniky 5. Převod techniky mezi středisky

Podpora technika – technický modul EX 181 EX 181 BTK, Kontroly, Kalibrace, Zkoušky, Požadavky z klinik na opravu

Podpora sestry – sesterský modul Utržené ovládání přístroje vůbec se nerozsvítí Pacienti, Pacienti, Lékaři, Provoz, ... Porucha přístroje +

Podpora sestry – sesterský modul Informace o přístrojích vidí sestry Návody Stav legislativně významných činností a jejich plány Historie oprav Historie žádanek

Přínosy zavedení žádankového systému Prokazatelnost – na nic se nezapomene Zapojení sester a klinik do procesu, přijde žádanka nebo nepřijde, nemusíme hledat nebo nemusíme (IKEM vs. FNOL) Využití workflow s přímým zapojením hospodářů žadatel (sestra) potvrzovatel (sestra, klinika) schvalovatel (hospodář) Udržování historie požadavků a jejich řešení Snadnější vykazovatelnost práce OZT Zpřístupnění informací sestrám, které vyžaduje platná legislativa

Interakce: sestra - technik - hospodář Workflow Hospodář To je hodně, požádám hospodáře o schválení Schvaluji Neschvaluji Schválené opravit OZT EX 181 Sestra nebo klinika Oprava + Nefunguje, prosím opravit Objednávka Opravuji Objednávám Žádám Potvrzuji Nepotvrzuji Informační systém pro zdravotnickou techniku Bude to stát 20.000,- Potvrďte, že to chcete.

Bezdotykový režim informačního systému Snaha o zjednodušení práce Čárové kódy on-line Procesy s mobilní čtečkou informace o přístroji (sestra, technik) zadání žádanky (sestra, technik) založení opravy (technik) zadání pravidelné činnosti (technik) seznam přístrojů v kompetenci (sestra) evidence použití přístroje na pacientovi ... Wifi a USB konektivita SD karta pro velké množství dat (až 8GB) Náročnější datový model než v supermarketu

mEFA Technik OZT by mohl udělat hodně práce bez PC a synchronizovat se po WiFi

mEFA Technik OZT by mohl udělat hodně práce bez PC a synchronizovat se po WiFi

Vytváříme standard v oblasti IT podpory zdravotnické techniky Děkuji za pozornost