Soutěž Recept na šťastné manželství. Manželé Mendrokovi 6. února 2015 oslavili 50. výročí svatby.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
…žiji podle Božích přikázání? …daruji peníze pro misii…?
Advertisements

ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
WEDOS slaví třetí narozeniny
Naučil jsem se....
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Člověk náhle zemřel... Najednou uviděl, jak se k němu blíží Bůh - s kufrem v pravici. -Synu, přišel čas, musíme jít... Člověk se zeptal: - Proč tak.
Láska a sexualita v trvalém vztahu Yvon Dallaire Portál 2009
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Několik rad, jak si udělat život krásnější … Každ ẏ den běž na procházku s úsměvem na tváři.
Boží synové Ref: Synové, slyšte Boží hlas, kterým Otec k sobě volá vás, jezte pijte pospolu, mějte lásku Kristovu, aleluja, aleluja, aleluja, aleluja.
SVÁTOST MANŽELSTVÍ Proto opustí muž svého otce i matku a přilne ke své ženě a stanou se jedním tělem. (1 Moj 2,24)
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Přeji Ti sílu všech živlů
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Srdce z lásky darované.
MOUDRA.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Čtěte pomalu a tiše!  .
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
≈1 Pe 1·8–9. 1Pe 1·9 Naše vírazáchrana duší. Záchrana z čeho? Z hříchu ze smrti. Jak tedy té víry dosáhnout? – Jak se stát věřícím?
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Jen se tak koukám co zrovna děláš..
Jak ten čas letí... Společné ANO jste si řekli již před pár lety.
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
B Ů H
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
Proc si to vsichni deláme??? A pak se vsichni divíme,ze to blbe dopadne !!!
Na čem stavět vztah.
Prosím zapněte si zvuk a klikněte na ikonku
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
1. výročí Danielka a Jaroušek 2007.
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -
Tady je něco pro tebe k Našemu 9 měsíci Našeho vztahu…
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Mé studium na 4.ZŠ v Chebu Michaela Bernardová.
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
1. Jak dobré je žít, Pane, z tvého slova, | jež mezi námi tvoří pouta nová | a ve všech vztazích je nám pomocí | i ve zdraví i v každé nemoci. | Dej, Otče.
Já Tobě nyní chválu vzdávám
Nic není tak snadné ale zároveň tak nedůstojné člověka jako klamat v lásce.
1. Jak ovce zašlá z pastvy své, | ze svého stáda zaběhlá, | tak člověk bloudí bez cíle, | když duše Krista vzdálena. | Lásko ty svatá, jež snímáš hříchu.
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
Chci jít Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou. Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Rodina, příbuzenství.
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Čím chci být až vyrostu…
Naučil jsem se....
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Práva a povinnosti nesezdaných párů
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Č T I P O M A L U A T I Ś E !! -na světě je minimálně pět lidí, kteří by pro Tebe zemřeli.
On.
Jen se tak koukám co zrovna děláš..
Transkript prezentace:

Soutěž Recept na šťastné manželství

Manželé Mendrokovi 6. února 2015 oslavili 50. výročí svatby.

Manželé Mendrokovi Recept na šťastné manželství? Neexistuje. Celé soužití dvou lidí nazvané „manželství “ je jen o vzájemné toleranci a úctě jednoho ke druhému. Jakkoliv se to zdá složité, není. Základní věcí je chtít žít v poklidném manželství. Pokud máme opravdu někoho rádi, nepokoušíme se přece o nejrůznější podvody a lži… Rozejít se - čili rozvést, je ten nejjednodušší způsob, jak „problémy“ vyřešit. Toto je pohodlné řešení pro slabé jedince. Ani si neuvědomujeme, že nikdo z nás není dokonalý, čili bez chyb. Ani my. Právě proto jsou naše životy tak rozmanité a zajímavé. Někdo může namítat: “Ale my jsme měli opravdové problémy“. Ale co to jsou opravdové problémy? Nemoc? Či snad úmrtí blízkého člověka? Moji rodiče obstáli i v těchto zkouškách. Nemoci se jim nevyhýbaly a ve věku 22 let jim zemřela dcera, která byla manželkou a matkou 3,5 leté dcery. Takové situace vždy zanechají v každém z nás šrámy na duši... I přes to, že Krista a Jindřich Mendrokovi z Třince neměli v životě zrovna „na růžích ustláno“, procházejí společným manželstvím důstojně, „se vztyčenou hlavou“. Z tohoto důvodu je obdivuji z celého srdce gratuluji si slíbili, že půjdou společnou cestou „v dobrém i ve zlém“. Tento slib dodrželi oslaví 50.výročí svatby. Takové výročí můžeme jen závidět. Ano, můžeme závidět, v tomto případě závist není hříchem. I když od nového roku už uběhl nějaký čas, přejme všichni lásku a porozumění nejen těm druhým, ale i sobě, sebe máme taky rádi. Možná nejvíce, ačkoliv se bojíme to přiznat...Ltm. Zaslal syn, Lešek Mendrok

Manželé Jurgovi 30 let společného soužití

Manželé Jurgovi Náš tip - recept: Věnovat se partnerovi tak, aby se cítil = BYL ŠŤASTNÝ. Podle hesla: "Starajíce se o štěstí druhých nacházíme své vlastní!".

Manželé Hlavenkovi

Je těžké v několika větách dát radu na šťastné a spokojené manželství, protože budování vztahu a důvěrnosti v manželství je celoživotní proces. Přesto si dovolíme alespoň pár základních rad, které určitě posílí a upevní každý manželský vztah. 1. Nutnost komunikace - každý vztah vyžaduje upřímnou a důvěrnou komunikaci na základě dialogu (mluvení i naslouchání). 2. Společný čas pro manželství - trávit co nejvíce času spolu, např. při práci, sportovních aktivitách, na společném rande atd. 3. Řešení problémů v manželství - nikdy neotálet s řešením aktuálních problémů a k tomu nutně patří umění říct "promiň", "odpusť mi to". 4. Povzbuzení a ocenění svého partnera - slova jako "miluji tě", "vážím si toho, co pro mě děláš", "jsi pro mě vyjímečný/á" apod. jsou slova, která mají zásadní vliv na budování krásného manželství. Závěrem však chci upozornit na to, že kromě těchto pár rad existuje úžasný plán pro manželství, který byl vytvořen tím nejlepším architektem Pánem Bohem. On je ten, který ustanovil manželství, ale také dává v Božím slově komplexní návod, jak žít, aby muž a žena dosáhli toho nejdůvěrnějšího osobního vztahu a tím vytvořili šťastné a spokojené manželství.

Manželé Pytlíkovi 44 let společného soužití

Manželé Pytlíkovi Recept na šťastné manželství? Být si navzájem oporou. Jeden druhému si pomáhat, umět odpustit. Žít jeden pro druhého.

Manželé Samcovi