Ptáci v zimě Jak jsme rozvíjely zájem dětí o dané téma, vedly je k poznávání, přemýšlení, naslouchání, objevování, chápání a porozumění sobě i přírodě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rok s kocourkem Matyášem
Advertisements

Příroda a zvířata v zimě
Studentská inovace praxí
Výtvarné setkání v MŠ II.
Specifika zpracování vzdělávacích obsahů vyučovacích předmětů: Čtení – globální a analyticko–syntetická metoda – vzhledem k vícečetnému postižení bylo.
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
Příroda a já Otázky.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_06.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_14.
Jantarová stezka od Oborského dvora Studánka na Troubkách.
Malujeme = pomáháme Druhého května navštívila naši školu paní Běla Jensenová, zakladatelka a patronka dětského hnutí “Na vlastních nohou“. Stonožkové hnutí.
Veverka Čiperka Jak jsme vedly děti k poznávání, přemýšlení, uvažování, naslouchání, chápání a porozumění sobě i přírodě kolem sebe. Alžběta Palatinová.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Vědomostní kvíz Medvídka Pú Zde vložte obrázek dostupný z Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
ANOTACE DUMy Čára mého života I., II., III. tvoří celek materiálů, který vizuálně pomáhá žákům při úvahách o jejich životě minulém, budoucím blízkém a.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
S krtkem do vesmíru Průvodce světem techniky CZ.1.07/1.3.00/ S Krtkem do vesmíru.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Prezentace metodických materiálů a pomůcek
Nové možnosti ISA+ a jejich využití v kariérovém poradenství Mgr. Pavlína Šťastnová,
Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.
O KOHOUTKOVI A SLEPIČCE Práce s pohádkou. Realizace –
Nářadí pro dům a zahradu. Pojmenuj nářadí používané na zahradě Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Jak vytvořit jednoduchou vránu. Pomůcky:  Tvrdý černý papír A4  Zbytek červeného papíru  Bílou pastelku, obyčejnou tužku  Nůžky  Lepidlo  Šablona.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_26.
Ptáčku, ptáčku, co ti dáme do zobáčku? VNÍMÁNÍ VZTAH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ, UČENÍ.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Povolání - Rybář POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ.
Peklo x ráj POZNÁVÁNÍ PRAVIDEL SPOLEČENSKÉHO SOUŽITÍ, POROZUMĚNÍ ZÁKLADNÍM PROJEVŮM NEVERBÁLNÍ KOMUNIKACE OBVYKLÝM V TOMTO PROSTŘEDÍ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_3.
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
Metodické materiály a pomůcky
Kavky v Čechách Jonáš Mára.
STROMY JEHLIČNATÉ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Leporelo O Červené Karkulce Prezentace výsledného produktu projektu
Rok s kocourkem Matyášem
KARNEVAL Maska - kašírování
Paměť, pozornost, Sociabilita
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
ÚKOLY SKŘÍTKA TicháČKA – barvy na značkách II.
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_09_PRVOUKA
Stezka vlčat a Cestička světlušek
PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_III.Vu_ZVÍŘATA.
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12_ČTENÍ S POROZUMĚNÍM
„Jak ji vidím…“ Mgr. Alena Ščuková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
RODOKMEN …vyrob si svůj.
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Specifické poruchy učení
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ČTENÍ JE ZÁBAVA CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM
Český jazyk - Čteme první slova 4.
ČTENÍ JE ZÁBAVA CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Opička Gogo Jak jsme využitím projektové metody podněcovaly představivost dětí, rozvíjely jejich pohybové a manipulační dovednosti, asociativní myšlení,
VÁCLAV ČTVRTEK Název školy:
Jazykové hádanky Jazyk a řeč.
Kolik svíček na dort vnímání.
Orientace v řadě.
Slož popletené obrázky.
Dělíme se o pizzu Sociabilita .
Roční období – znaky, svátky a tradice
Malí umělci a jejich pracovní nástroje
Transkript prezentace:

Ptáci v zimě Jak jsme rozvíjely zájem dětí o dané téma, vedly je k poznávání, přemýšlení, naslouchání, objevování, chápání a porozumění sobě i přírodě kolem sebe Alžběta Palatinová Liana Kúthová

Už je zima, už je mráz, kam se ptáčku, kam schováš?

Jak rozeznáme sýkorku od vrány? Jsou všichni ptáčci stejní?

Vyhledáváme obrázky ptáků v dětských encyklopediích i v pohádkových knížkách Kniha otvírá dětem svět krásy a dobra, pomáhá pěstovat smysl pro morální hodnoty, cítění k přírodě.

nás motivuje a pomáhá rozvíjet grafomotoriku i vizuomotorickou koordinaci

Začínáme malovat Já namaluju modrého ptáčka Modráčka, protože mám ráda modrou barvu.

Vrána letí, nemá děti my je máme, neprodáme… Procvičovali jsme techniku práce s vodovou barvou a správný úchop. Práce dětí jsme využili na výzdobu třídy.

Procvičujeme postřeh a pozornost Skládáme rozstříhaný obrázek Popletený obrázek: Najdi chybu a slož obrázek správně.

Z dané nabídky si děti vybraly, co se komu líbilo Někdo vybarvoval obrázek podle předlohy, někdo podle fantazie, jiní stříhali a skládali podle čar.

Toto je moje vrána! Krá, krá … O životě vran si povídáme při prostorovém vytváření z papíru.

Děti přijaly herní situaci s představou, která se vztahovala k příběhu o vrabečkovi Zobeme zrníčka a říkáme „zob zob zob, klof klof klof“. „Jsme malá ptáčátka, která ještě neumí létat. Voláme na maminku pí, pí, pí.“ čim, ča, rá, ra

Děti si osvojují pojmy a pravolevou orientaci ve spojení s činnostmi

Kam dáme ptáčkům jejich krmení? Čimčarara čim čim čim, čím tě ptáčku nakrmím? Vyrábíme krmítko

Přejme si, aby děti dokázaly přijímat dary přírody a nebyly k ní lhostejné. Autorka fotografií © Alžběta Palatinová Fotografie dětí použity se souhlasem jejich zákonného zástupce.