Informace o posunu věkové hranice pro hru tělem v žákovských kategoriích Od roku 2005 platí směrnice ČSLH omezující hru tělem pro kategorii žáků 5. tříd.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁVODNÍ OBDOBÍ KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI 2011
Advertisements

Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Pravidla nadhazování 2010 Kapitola VI. - nadhazování
8. Signály následků hry – jak se bude pokračovat
Pravidla fotbalu-OFSAJD
Beach rugby
Správně vstřelená branka pokud skórující družstvo nespáchalo přestupek míček přešel celým objemem brankovou čáru zepředu útočící tým: hokejkou nebo neúmyslně.
Hry třetího tisíciletí
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Pravidla hry - přípravka
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
Herní systémy Zásadní způsoby vedení hry celého družstva v útoku a v obraně, s předem vymezenými úkoly jednotlivcům, skupinám hráčů i celému družstvu po.
FLORBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
R2R2 R1R1 Základní pohybový systém nejkratší cestou, pokud je to možné, pokračovat přímo za branku nebát se být více v hřišti SPRÁVNĚ Schéma.
CARVING.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
BASKETBAL.
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
Digitalizace výuky Příjemce
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
Technika řízení LH Přednáška 4 Vladimír Mana. Řady a předpisy ČSLH Soutěžní řád Disciplinární řád Registrační a přestupní řád Směrnice o licencích rozhodčích.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HÁZENÁ.
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
SOFTBALL 1.
my.cz Název školy Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Luboš Bělohrad Název šablony.
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
VOLEJBAL 1.
Házená Kateřina Horáková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Rovnoměrný pohyb příklady
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Technika řízení LH Přednáška 6 B Vladimír Mana. Pohyb a činnost čárového rozhodčího II Šarvátky Hlášení incidentů Podpora HR Podpora druhého ČR Informovanost,
Pravidla ledního hokeje Změny 2009 a  s předstihem změny již v roce 2009:  nestřídání po zakázaném uvolnění  vhazování na 9 bodech  vhazování.
REUVEN VIROVNIK, přeložil Mgr. Robert Vyklický
Část 2 – TÝMY, HRÁČI A JEJICH VÝSTROJ
Princip zabezpečení vlakové dopravy Ing. Karel Zíka
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Základní změny a novinky v Pravidlech fotbalu 2016 platných od FIFA a FAČR Školení klubů profesionálních soutěží REVIZE PRAVIDEL FOTBALU.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Pravidla házené - obrázky. Obr. č. 1. Hřiště na házenou.
I. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Druhá lekce – základy součinnosti v útoku a v obraně (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Korfbal.
Ukázka Výklad pravidel Bodování
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Hodina pohybu navíc - Ragby
Princip zabezpečení vlakové dopravy
Chyby u sítě, překážení.
Reorganizace mládežnických soutěží od sezony 2009/2010
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Část 1 - HŘIŠTĚ.
Slovní úlohy o pohybu IV. (2 úlohy)
Možné oblasti použití a potenciál…
Transkript prezentace:

Informace o posunu věkové hranice pro hru tělem v žákovských kategoriích Od roku 2005 platí směrnice ČSLH omezující hru tělem pro kategorii žáků 5. tříd a mladších Od září 2012 se věková hranice posouvá do kategorie 6. tříd (mladší žáci) a mladších V sezoně se jedná o hráče roč. nar a mladší

„Kontakt tělem“ versus „Bodyček“ a.„Kontakt tělem“ mezi soupeři může dle vnitřní směrnice ČSLH při běžném souboji nastat, pokud se hráči pohybují stejným směrem a jejich záměrem je hrát kotouč. Pokud při tom nedochází pouze k záměrnému atakování soupeře tělem, je to v pořádku. Není povolen kontakt po odehrání kotouče. b.„Bodyček“ je zákrok, kdy je soupeř s kotoučem záměrně atakován ramenem, bokem, nebo tělem zepředu nebo ze strany. Bodyčekující hráč by se neměl proti soupeři rozjet více než 2 kroky. Dle vnitřní směrnice ČSLH bodyčekování není až do kategorie 6. tříd dovolené. Více informací včetně videoukázek najdete na (mládež)

Je dovoleno: a.Tlačit soupeře na mantinel, pokud oba hráči jedou stejným směrem (např. „uzavřít“ soupeři cestu – tzv. „trychtýř“). Bránící hráč prokazatelně projevuje snahu hrát kotouč. Například je dovoleno bránícímu hráči, pokud hráč v držení kotouče se pokouší jet mezi ním a hrazením, „uzavřít“ prostor mezi sebou a mantinelem s úmyslem donutit hráče vedoucího kotouč zmenšit rychlost nebo objet bránícího hráče po vnitřní straně. b.Kontaktovat soupeře tělem v případě, že jak bránící hráč, tak i útočící hráč se pohybují stejným směrem a jsou otočeni čelem proti sobě (bránící hráč jede jízdou vzad – situace jeden proti jednomu). Pokud bránící hráč brání tělem v pohybu útočícího hráče a projevuje snahu hrát kotouč, nepovažuje se zákrok za nedovolený. c.Kontakt tělem mezi bránícím a útočícím hráčem může nastat, jestliže je výsledkem pohybu útočícího hráče.

Kromě omezení v pravidlech ČSLH je zakázáno: a.Jakékoli naražení soupeře na hrazení. Porušení tohoto ustanovení bude trestáno větším trestem podle pravidla č. 520 Vražení na hrazení. b.Najetí do soupeře nebo kontaktování soupeře z jiného směru, než kterým se pohybuje hráč v držení kotouče. Porušení tohoto ustanovení bude trestáno menším nebo větším trestem podle pravidla č. 522 Napadení. c.Hraní tělem, strkání nebo najíždění do soupeře. Porušení tohoto ustanovení bude trestáno menším podle pravidla č. 534 Nedovolené bránění, případně menším nebo větším trestem podle pravidla č. 522 Napadení. d.Jakákoli hra tělem na brankáře a to i v případě, že brankář je mimo brankoviště a má kotouč na holi. Porušení tohoto ustanovení bude trestáno menším nebo větším trestem podle pravidla č. 522 Napadení. e.Strkání, hraní tělem nebo napadání protihráče stojícího u hrazení. Porušení tohoto ustanovení bude trestáno menším trestem podle pravidla č. 534 Nedovolené bránění, případně menším nebo větším trestem podle pravidla č. 520 Vražení na hrazení.