1 PDIS Táborský Otakar 22.05. 2008. 2 Výhody systému nástroj pro ovlivňováni chování pacienta ISO, CEN, ČSN, HL7 rozvoj eHealth spolupráce se zdravotní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti s implementací zdravotnických asistentů v provozu
Advertisements

Interoperabilita v elektronickém zdravotnictví
Bezpečný digitální podpis v praxi
Regionální konference cestovního ruchu
Dětský pacient v ordinaci praktického lékaře.
Multidimenzionální analýza zdravotnických dat v prostředí webu RNDr. Karel Drdla RNDr. Zlata Kubů DCB Actuaries and Consultants
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Monitorovací systém Asistent
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Elektronická preskripce
Komunikace ve zdravotnictví – potřeba kontaktní sestry Konference nadačního fondu Porozumění Mgr. Alena Šmídová.
S OFTWARE PRO AUDIT PC Dostál David. OCS I NVENTORY Software pro automatický asset management pro PC a k němu připojené zařízení. Dimenzované na velkou.
Ing. Stanislav Blažek Ph.D. Jindřich Juhaňák
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Rozhodčí soud pro zdravotnictví Externí přezkum nároků z veřejného zdravotního pojištění JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. České zdravotnické fórum Centrum.
Radiologický informační systém Marek Mechl
PROJEKT EZK ROKY 2001 AŽ 2011 PILOTNÍ PROJEKTY
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
„Kvalitnější zdravotní péče pro českou olympijskou reprezentaci“
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
1 NASKL v roce 2007 Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Reforma zdravotnictví ČSSD Zdravotnický systém potřebuje postupné úpravy a změny, tedy evoluční způsob reformy. Pravicové strany se v posledních letech.
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Elektronické služby VZP ČR
Předávání informací ve zdravotnictví
S NÁMI DOKÁŽETE VÍCE... Zákaznický den k verzi V E R Z E Systém a Personalistika.
NS-LEV 21 pro lepší zdravotnictví prof. MUDr. Ivan Šterzl, CSc „Nenechat nadnárodní vlivy zprivatizovat české.
Proč potřebujeme nákupčí zdravotní péče MUDr. Pavel Hroboň, M.S.
Converged Communications Friday, April 10, 2015 Telekomunikační technologie jako nástroj pro optimalizaci chodu zdravotnického zařízení.
TurboAsistent pro Windows komplexní program pro lékaře
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
Elektronická Zdravotní Knížka: využití v medicínské praxi Praha, , Michal Dvořák, Tomáš Staněk.
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
eHealth vs eGovernment : souboj bez vítěze
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Vztah výpočetní techniky a biomedicíny  počítač - nástroj pro vývoj nových přístrojů  počítač - součást přístrojových.
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
Elektronické zpracování požadavků – evidence v databázi akcí Město Studénka – Městský úřad Studénka Cena Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Systém objednávání pacientů přes Internet Martin Zeman, Jan Pejchal, Aleš Daniel Workshop „eHealth a veřejná správa –
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
E-preskripce je část zdravotnického informačního systému, která umožní: zjednodušené předepsání receptu (Rp) s kontrolou vlastní preskripce přiřazení hlavní.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
Případová studie Seminář 2014.
Datový standard MZ ČR a NČLP v praxi, současný stav a další rozvoj
(Praktický) lékař a eHealth MUDr. Cyril MUCHA, SVL ČLS JEP,ÚVL 1.LF UK, praktický lékař Praha
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Neprodáváte ? Na trhu jsou levnější programy pro zdravotnictví Na trhu jsou programy, které toho umí víc Nemám čas učit se nové věci Myslíme si, že …
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2008 Ministerstvo zdravotnictví Praha,
BEZPEČNÉ UŽÍVÁNÍ LÉKŮ PharmDr. Lubomír Chudoba Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny PČR 9. června 2015.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
EPreskripce – lékařský záznam – pozadí a zkušenosti z Dánska 17. prosince 2008 SÚKL Praha Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných.
 Legislativa  Infrastruktura veřejné správy  Projekty  Finance  Informace.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Skutečné náklady a potenciální přínosy systému eRecept
Jiří Kabát Domácí péče 2017.
Úvod do DRG Mgr. David Zlatovský.
Okruhy činnosti práce sestry v ordinaci PL
Okruhy činnosti sestry v ordinaci praktického lékaře pro dospělé
Zkušenosti a poznatky o praxích a výuce ve zdravotnických oborech Zdeněk Hon
eMeDocS Exchange Medical Document System David Zažímal Petr Pavlinec
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Školení ve standardu dokumentace
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Budoucnost domácí péče
Pacienti s poruchou autistického spektra v datech NRHZS
Transkript prezentace:

1 PDIS Táborský Otakar

2 Výhody systému nástroj pro ovlivňováni chování pacienta ISO, CEN, ČSN, HL7 rozvoj eHealth spolupráce se zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR propojitelnost s jakýmkoli jiným informačním systémem

3 Výhody systému jednoduchý přístup k systému: WWW nic se neinstaluje ani nenastavuje nevyžaduje žádný speciální software ani rozšíření data lze jednoduše importovat do systému rozvětvená architektura přístupových práv umožňuje nastavení rolí ke všem jednotlivým operacím systému

4 Co systém nabízí Sledování historie: provedených očkování anamnéz ambulantních vyšetření výsledků laboratoří vydaných léků hospitalizací statistik a jakýchkoli jiných definovatelných informací

5 Co systém nabízí databáze zdravotnických zařízení a praktických lékařů součásti systému mohou být upraveny dle akt. požadavků přidání rozšiřujících funkcí je snadné, efektivní a rychlé

6 Přínosy systému – lékaři rychlé zajištění přístupnosti částí zdravotnické dokumentace i jiným lékařům (pohotovost, očkování, alergie) předávání pacientů vyhledanému lékaři, který nejvíce vyhovuje odborností hospitalizaci nebo ambulantnímu vyšetření lze přiřadit neomezený počet léků a diagnóz, podle těchto informací lze jednoduše záznamy třídit vkládání příloh (nález rentgenu, zpráva o vyšetření nebo fotografie poranění)

7 Přínosy systému – lékaři  možnost zjištění počtu výkonů, ošetřených pacientů, vydaných léků nebo další statistické údaje  zjednodušení evidence v kartotéce  informace v systému lze zadávat a opravovat i ručně  další rozšíření možností systému (NIS, DRG, objednávání pacientů)

8 Přínosy systému – pacienti  detailní zveřejňování zdravotních záznamů pacientů  podrobné informace o lékařích vč. odborností a zdravotnických zařízení  vkládání upřesňujících informací a poznámek (odhalení problémů či porovnání stavu)  informovanost např. o blížícím se konci očkování ( nebo SMS) apod.

9 Přínosy systému – pacienti  dostatek informací k prevenci  možnost plánování návštěv u lékaře  odstranění paralelní a protichůdné zdravotní péče a užívání léků

10 Přínosy systému Do budoucna lze předpokládat, že informace prostřednictvím internetu budou dostupné pro každého Takto jednoduché získání informací bude vyžadováno a bude běžné V této době lze tento systém považovat za přínos a výrazné informační zkvalitnění zdravotnických služeb Pacient bude rozhodovat o tom kdo bude správcem je dat na internetu

11 PDIS Děkuji za pozornost Otakar Táborsky