JAROSLAV OUHRABKA Pitná voda pro Prahu. Obecně Pitná voda je voda zdravotně nezávadná ani při dlouhodobé konzumaci Všechno to zajišťuje akciová společnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Energie pro vodu nejenom v domácnosti
Advertisements

Autor: Mgr. Věra Sklenářová
Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody
NEJVĚTŠÍ PŘEHRADY SVĚTA
VÝROBA, OBCHOD, SLUŽBY Mgr. Michal Oblouk.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
OLOMOUCKÝ KRAJ.
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_9 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Česká republika Vodstvo Z_102_Česká_republika_Vodstvo
Znečišťování a ochrana vody Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu.
Akciová společnost Jiří Řípa, C2B.
Výukový materiál zpracovaný v rámci "EU peníze školám" Projekt: Škola pro život Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: C.
Michal Broža, iCentrum OSN v Praze,
Projektový den „Náš region“ Lipová Autoři: Matěj Holakovský a Klára Holakovská.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Železniční spojení Praha – Kladno s odbočkou na Letiště Václava Havla
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
VY_32_INOVACE_16 JZ Asie - Mrtvé moře. MRTVÉ MOŘE  je bezodtoké slané jezero, které se rozkládá mezi Izraelem a Jordánskem  nachází se 420 m pod hladinou.
POLEDNÍKY a ROVNOBĚŽKY
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_6 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Pardubický kraj Lenka Lebdušková.
VODO HOSPODÁŘSKÉ A VODNÍ STAVBY  Tento obor zahrnuje veškeré stavby, které nějakým způsobem souvisejí s vodou. Voda je pro nás v běžném životě naprostou.
Základní vzdělání - 2. stupeň
Indikátory ve zdravotnictví Základní zdravotní indikátory ve WHO Evropském regionu 2005 MUDr. Vladimír Príkazský, CSc.
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
V.O.D.A.
Domácí ekologie – pitná voda
Globální změny Zpracoval: Jakub Mach. Osnova prezentace 1.Úvod 2.Osnova prezentace 3.Skleníkový efekt 4.Globální klimatické změny 5.Konec.
Autor výukového materiálu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
22.Března. VODA Dnes má totiž svátek voda - životodárná tekutina. Pro někoho samozřejmostí, pro jiné vzácnost. Přejeme vodě, aby si každý člověk denně.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
VODNÍ NÁDRŽE ČESKÉ REPUBLIKY
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
ŠPANĚLSKO Bára Bažantová 7.B.
STŘEDNÍ EVROPA 8. třída Mgr. Jakub Karásek
Druhy vod.
Rozvod elektrické energie
ZLÍNSKÝ KRAJ.
Vzduch Předmět: BiologieTřída: 2L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2014/2015 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Lukáš Kříž.
BALENÁ VODA – potřebujeme ji? Balená voda stojí více než $1,50 za láhev. To je x cena vody z vodovodu!
ZMĚNY SKUPENSTVÍ LÁTEK TÁNÍ A TUHNUTÍ
PLZEŇSKÝ KRAJ.
zpracovaný v rámci projektu
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 Větrná energie jakou součást obnovitelných zdrojů energie nabízí jedno z možných východisek při řešení globálních klimatických změn a mizejících ložisek.
Tepelné elektrárny.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_03.
Voda Jaroslav Martykán 79974
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Integrovaná střední škola, Slaný
Igor Dostal
Tání, tuhnutí a tepelná výměna
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_41_PODZIM Téma: Výklad na téma PODZIM Číslo.
. Broumovská vrchovina Denisa Minářová XI.B /2010.
STAVEBNICTVÍ Zdravotechnika Příprava teplé vody I (STA56)
Ztracená energie v PET láhvích
KRAJ VYSOČINA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Nikola Burkoňová. Leží na jihu Čech. Sousední kraje:  Plzeňský (západ), Středočeský (sever), Vysočina (severovýchod), Jihomoravský (východ) Krajské.
STÁVAJÍCÍ STAV Počet obyvatel okresu - 55 tisíc Počet zásobovaných obyvatel RAVOS - 28 tisíc Z toho skupinový vodovod Rakovník - 22 tisíc.
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
3.2 Není voda jako voda Vodu člověk využívá k nejrůznějším účelům. Podle toho rozlišujeme vodu na pitnou, užitkovou a odpadní. PITNÁ VODA - zdravotně.
Transkript prezentace:

JAROSLAV OUHRABKA Pitná voda pro Prahu

Obecně Pitná voda je voda zdravotně nezávadná ani při dlouhodobé konzumaci Všechno to zajišťuje akciová společnost Pražské vodovody a kanalizace, a. s. V roce 2005 musela tato společnost pokrýt spotřebu Pražanů a ještě si mohla dovolit dodat vodu mimo Prahu V roce 2005 bylo vyrobeno celkem m 3 vody. Z tohoto množství bylo předáno mimopražským odběratelům m 3.

Info Praha je zásobována ze 75 % z úpravny vody Želivka a zbylých 25 % z úpravny vody Kárané. Pitná voda z Káraného má charakter podzemní vody, má vyšší tvrdost než voda ze Želivky a chuťově se jeví jako nejlepší. Tato voda jde hlavně do severní části Prahy. V úpravně vody Želivka se provádí v závěru úpravy vody ozonizace – dávkování ozonu do pitné vody. Tento stupeň úpravy zlepšuje také chuťové a vzhledové vlastnosti pitné vody. Úpravna vody Podolí slouží jako rezervní zdroj.

Želivka (Švihov)

Byla vybudována roku 1975 u soutoku řek Želivky a Sázavy Kvůli výstavbě byly zaplaveny 3 vesnice Rozloha činí 1602 ha Od roku 2004 funguje i jako malá elektrárna

Tabulka s čísly

Spotřeba vody Průměrná roční spotřeba pitné vody na obyvatele Prahy v roce 2013 (v kategorii domácnosti, bez ostatních odběratelů): 41 m 3 Příklad průměrné denní hodnoty spotřeby pitné vody na osobu při různých činnostech v pražských domácnostech. Průměrná denní spotřeba vody na osobu v roce 2013 byla v Praze 111 litrů (v ostatních regionech ČR je spotřeba vody na osobu a den nižší).

Graf podílu výroby vodáren v Praze

Mapa vodní distribuce Prahy

Teď můžete tleskat… Zdroje:   