Rozmetadla statkových hnojiv

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jehličkové tiskárny.
Advertisements

Sklízecí řezačky.
Kryté součástky - AutoCheck Gold
Chladící systémy vozidla
Kryté součástky - AutoCheck PREMIUM
Kombinovaný kypřič SATURN a NEPTUN
SVISLÉ SPODNÍ FRÉZKY.
Palivová soustava vznětových motorů
Evelina Wajtrova REFERÁT listopad 2012
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Označení materiálu:. VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _14
strojírenství Strojírenská technologie Upínací přípravky ST52
Mechanizačí prostředky na setí a sázení
Pístové stroje . Pístové stroje s klikovým ústrojím se vyznačují vratným pohybem některých jejich mechanických částí. Pístové stroje mohou.
Tato prezentace byla vytvořena
Předseťová příprava půdy
FRÉZOVÁNÍ DĚLÍCÍM ZPŮSOBEM
Traktorové stroje pro zemní práce.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Pedosféra Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
SDRUŽENÁ SROVNÁVACÍ TLOUŠŤKOVACÍ FRÉZKA
Výuka předmětu automobily
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Frézování - rovinné Používá se k srovnávání prken, fošen nebo hranolů, k frézování (hoblování) ploch do úhlů, spárování a k srážení hran. Rozlišujeme:
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Pěstování rostlin
QBE INSURANCE (EUROPE) LIMITED, organizační složka Na Pankráci 1683/127, Praha 4 Tel.: , Fax:
TLOUŠŤKOVAČKA.
MONTÁŽNÍ ZAŘÍZENÍ.
30. Hydrostatické mechanismy
Dopravníky bez tažného elementu impulsní dopravníky
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _15
Modernizace výuky odborných předmětů
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _16
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Pěstování rostlin
Minerální výživa VY_32_INOVACE_3.1.Bi1.08/Li
Řezání na kotoučových pilách
Předmět: Odborný výcvik Ročník: III. Téma: Pěstování rostlin
PÁSOVÉ BRUSKY.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: III. Téma: Pěstování rostlin
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1., 2., 3. Téma: Pěstování Rostlin
STROJÍRENSTVÍ Technologie Montáž strojů a potrubí (ST8) Převodovky
Mazání mobilních pracovních strojů (traktorů)
01.5 Produkce hnoje, močůvky, výroba kompostu Ing. Magda Pavezová
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Všestranně využitelný stroj
Mechanické převodovky s proměnným převodovým poměrem
BRUSKY.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad používání ručních mechanizovaných nástrojů.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada13 AnotaceRámy.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Hydraulické řízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Ostatní zařízení otopné soustavy. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
ÚLOHA č.2 Kontrola nastavení měrné dávky hnojiva u odstředivého rozmetadla AMAZONE -ZAU 1000.
Úloha č. 1 Výsevní zkouška univerzálního rozmetadla KS 40 M2.
Převodové ústrojí traktoru Zetor Unifikovaná řada 1.
Ročník: 2. ročník strojírenských učebních oborů Typ šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací obor: Strojnictví Téma: Spalovací.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_A_20.
Hnojiva aneb přikrmování rostlin. Rozdělení hnojiv a) podle skupenství pevná hnojiva kapalná hnojiva b) podle působení na rostliny přímá hnojiva – obsahují.
Brzdy traktoru Zetor Unifikovaná řada 1.. Brzdy traktoru Zetor Unifikovaná řada 1.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_A_11.
Průmyslová hnojiva. s rozvojem zemědělství postupně přestalo postačovat použití statkových hnojiv => rozvoj výroby průmyslových hnojiv dodávají do půdy.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství.
Hřídele VY_32_INOVACE_31_ 621
KVÍZ FRÉZKY. KVÍZ FRÉZKY KVÍZ FRÉZKA NÁSTROJE PARAMETRY BEZPEČNOST PRÁCE 1.
Pracovní list FRÉZKA KOMBINOVANÁ. Pracovní list FRÉZKA KOMBINOVANÁ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Dopravní prostředky pro vodorovnou dopravu
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov, Školní 164
Ing. Martin Kulhánek, Ph.D. A330
Transkript prezentace:

Rozmetadla statkových hnojiv Modernizace výuky odborných předmětů Reg. č. projektu: CZ.1.07/1.1.08/03.0032 Rozmetadla statkových hnojiv

Rozmetadla statkových hnojiv Používají se k rozmetání chlévské mrvy, kompostu popř. vápna, saturačních kalů, čistírenských kalů a ostatních materiálů využitelných k hnojení. Hlavním význam statkových hnojiv spočívá v dodávce živin, organické hmoty a mikroorganismů do půdy.

Rozmetadla statkových hnojiv Konstrukce : Podvozek Pevné bočnice Přední čelo s bezpečnostním krytem Rozmetací ústrojí Vertikální válce – trubky s navařenými deskami ve šroubovici, skloněny asi o 20 stupňů dovnitř korby. Dnes v menšině. Horizontální válec – zpravidla jedna trubka s navařenými prsty ve šroubovici, která frézuje hmotu a vrchní větví ji podává na rozmetací stůl s lopatkami. Dělené posuvné dno – jsou to dva lištové dopravníky, které posouvají hmotu do zadní části rozmetadla k rozmetacímu ústrojí. Pohon – je veden od vývodové hřídele traktoru přes kloubovou hřídel na hřídel stroje.

Rozmetadla statkových hnojiv

Rozmetadla statkových hnojiv Rozmetací ústrojí vertikální

Rozmetadla statkových hnojiv Rozmetací ústrojí horizontální

Rozmetadla statkových hnojiv Rozmetací ústrojí kombinované

Rozmetadla statkových hnojiv Konstrukce Samojízdné Návěsné Přívěsné (pouze historicky)

Rozmetadla statkových hnojiv seřízení dávky Dávka závisí na rychlosti děleného posuvného dna/přímo úměrně/ v kombinaci s rychlosti traktoru/nepřímo úměrně. U rozmetadla se dá také seřídit rychlost horizontálního válce, kdy na hnůj se používá převod do rychla a na vápno do pomala. Rovněž je důležité naklonění rozmetacího stolu. Na hnůj má být stůl více nahoře, na vápno dole.

Rozmetadla statkových hnojiv http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wsPVIUzO4Hk#t=50s

Rozmetadla průmyslových hnojiv Slouží k rozmetání všech průmyslových hnojiv a to práškových, krystalických a granulovaných, jejichž významem je dodání základních živin/N, P, K, Ca/, potřebných pro výživu rostlin a tím jejich růst a vývoj.

Rozmetadla průmyslových hnojiv Složení: Zásobník – k uložení hnojiva, má míchací zařízení proti „spékání“ hnojiva a někdy i odlehčovací rošt, aby hnojivo neleželo celou váhou na pásovém dopravníku. Pásový dopravník – dopravuje hnojivo k výpadovému otvoru, u kuželovitých zásobníků není, zde hnojivo padá k otvoru samo po šikmých stěnách zásobníku. Regulační páka /šoupátko/ - slouží k nastavení velikosti výpadového otvoru Pohon : Od vývodové hřídele traktoru Od pojezdového kala stroje Hydraulicky /napojení na vnější hydraulický okruh traktoru/ Rozmetací ústrojí

Rozmetadla průmyslových hnojiv

Rozmetadla průmyslových hnojiv

Rozmetadla průmyslových hnojiv Rozmetací ústrojí: Kotoučové S kyvnou hubicí Pneumatické

Rozmetadla průmyslových hnojiv Rozmetací ústrojí kotoučové

Rozmetadla průmyslových hnojiv Rozmetací ústrojí hubicové

Rozmetadla průmyslových hnojiv Rozmetací ústrojí pneumatické Používají se u práškových hnojiv, kdy ventilátor vhání vzduch do difuzoru, který je umístěn pod zásobníkem. Do difuzoru jde rovněž přes dávkovač hnojivo ze zásobníku. Vzduchem je unášeno a přes rozdělovací hlavu a potrubí je vháněno do rozmetacích koncovek.

Rozmetadla průmyslových hnojiv Rozmetací ústrojí pneumatické

Rozmetadla průmyslových hnojiv Nastavení dávky: Dávka v drtivé většině závisí přímo úměrně na velikosti výpadového otvoru a nepřímo úměrně na pojezdové rychlosti. To se nastavuje mechanicky pákou. U moderních strojů se už jedná o elektronickou regulaci dávkování v závislosti na rychlosti stroje. V tomto případě se zvyšující se rychlosti se zvětšuje výpadový otvor.