Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kombinovaný kypřič SATURN a NEPTUN

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kombinovaný kypřič SATURN a NEPTUN"— Transkript prezentace:

1 Kombinovaný kypřič SATURN a NEPTUN
OPaLL-AGRI s.r.o. Kombinovaný kypřič SATURN a NEPTUN

2 SATURN Pracovní záběr od 3m do 6m Nesené provedení: 3m a 4m Polonesené provedení: 3m, 4m, 5m a 6m

3 NEPTUN Polonesené provedení v pracovním záběru 8m a 10m

4 Popis stroje Kombinovaný kypřič SATURN a NEPTUN je pasivní kypřič pro přesnou přípravu seťového lože. Je určen především k přípravě půdy před setím. Větší plošná výkonnost než se stroji, poháněnými od vývodového hřídele tahače. (rotační brány). Přesně dodržena požadovaná hloubka kypření, kde vyniká především v mělké přípravě seťového lože, např. pro cukrovou řepu, řepku, mák, zeleninu a jiné.

5 Konstrukce kombinovaných kypřičů
Nosné části

6 Nesená verze SATURN – nosník příčný

7 Polonesená verze SATURN – nosník příčný, podvozek a táhlo.

8 Polonesená verze NEPTUN – Podvozek, nosník příčný a nosič sekcí
Polonesená verze NEPTUN – Podvozek, nosník příčný a nosič sekcí. (Celek - nosič nářadí)

9 Konstrukce kombinovaných kypřičů
Pracovní části

10 Pracovní sekce 1-Drobící části, 2-kypřící části a 3-utužovací části
Vytěráky Rám zadní Tyč torzní 1 - Drobící části Rám přední

11 Drobící části Válce

12 Prutový ø265mm Základní výbava Prutový ø330mm Trubkový ø330mm

13 Kypřící části Sekce

14 Pružinová sekce s šípovou radličkou v ceníku označená jako „P“
Pružinově jištěné šípové radličky vhodné téměř do všech typů půd Přesná pracovní hloubka radličky seříznou díky překrytí půdu v celém profilu a vytvoří kvalitní seťové lože - pružinové jištění zajistí kvalitní práci s minimálními nároky na pozornost obsluhy

15 Střižná sekce s šípovou radličkou v ceníku označená jako „S“
Střižně jištěné šípové radličky vhodné do půd bez kamení přesná pracovní hloubka radličky seříznou díky překrytí půdu v celém profilu a vytvoří kvalitní seťové lože - střižné jištění zajistí ochranu proti poškození, avšak je náročnější na pozornost obsluhy

16 Pérová sekce s dlátem v ceníku označená jako „Pe“
Pérové sekce s dlátovými radličkami - vhodné do vlhkých půd s vysokou hladinou spodní vody horší zpracování seťového lože než šípové radličky pérové jištění zajistí kvalitní práci s minimálními nároky na pozornost obsluhy

17 Pérová sekce s šípovou radličkou v ceníku označená jako „PR“
Pérové jištěné šípové radličky - vhodné především do lehčích kamenitých půd - radličky seříznou díky překrytí půdu v celém profilu a vytvoří kvalitní seťové lože- -- pérové jištění zajistí kvalitní práci s minimálními nároky na pozornost obsluhy

18 Utužovací válce

19 Crosskill válec Ceník provedení II Prutový válec Ceník provedení I Trubkový válec

20 Příslušenství pracovních částí

21 kypří utuženou půdu po kolech tahače
Kypřiče stop kypří utuženou půdu po kolech tahače

22 Přihrnovací a srovnávací lišta
-slouží k urovnání zeminy za drobícím válce -vrací část zeminy na drobící válec

23 Boční plech -boční plech zabraňuje vyhazování zeminy
z pracovního záběru stroje

24 -Dlouhé vytěráky do půd bez kamení -Krátké vytěráky do kamenitých půd

25 Popis práce

26 Srovnávání půdy a drobení - Přední a zadní drobící válce se seřiditelnou srovnávací lištou, srovnávají povrch půdy i v těžkých podmínkách ( např. velká hrudovitost, hluboké rýhy po tahači atd. ). -U správně nastavené srovnávací lišty, dochází k vracení části zeminy – zejména hrud, zpět před válec.

27 Kypření - Dvě řady šípových radliček v kypřicí části, umožňují podřezat v celém profilu a dokonale připravovat seťové lože. Postavení radliček zaručuje potřebnou zahlubovací sílu.

28 Opětovné utužení půdy a separace potřebná k rozdělení struktury půdy, kterou zaručují zadní crosskill válce. Lopatky kol rozhazují vrch zeminy.Jemné - lehčí částice půdy vypadávají blíže crosskill kolům, hrubší – těžší částice padají až dále za kola a vytvářejí ochranu půdy proti vysychání

29 Výsledek práce kypřiče

30 Základní seřízení kypřiče
Konstrukce stroje umožňuje seřizovacími šrouby rozdělovat a přenášet vlastní hmotnost stroje na přední drobící válec, zadní drobící válec nebo pěchovací válec. Správným seřízením stroje, docílíme kvalitní přípravu půdy s minimálním tahovým odporem.

31 Základní seřízení A: Ramena tahače přepnuta na polohovou regulaci (neplatí u Neptunu 8m a 10m).

32 B:Torzní nosné tyče (verze 5 a 6m) musí být při pohledu z boku stroje nastaveny do příčné roviny – k seřízení slouží dorazové šrouby umístěné na nosníku.

33 E: U polonesené verze (3,4,5 a 6m) se tažný rám tzv
E: U polonesené verze (3,4,5 a 6m) se tažný rám tzv. „áčko“ nastavuje rovnoběžně s povrchem pole. Nastavovací vzpěrný šroub slouží k nastavování hloubky práce předních drobících válců. Čep v oválné díře musí vždy!! DOSEDAT!! do spodní části, oválná díra na táhle slouží pouze k odlehčení při přejezdu terénní vlny.

34 F:Nastavovací vzpěrný šroub mezi nosníkem a tažným zařízením u polonesené verze, nebo ramena tahače (nosníku) u nesené verze - seřizujeme pracovní hloubku předních drobících válců.

35 G:Hloubka práce zadního drobícího válce se nastavuje pomocí pravolevého šroubu. Délka šroubů u všech sekcí na stroji musí být shodná.

36 I:Kypřící část se nastaví na základní pracovní hloubku
I:Kypřící část se nastaví na základní pracovní hloubku. K tomu slouží čepy, které se zasunují do otvorů stavěcích lišt. Spodní čepy jistí pracovní hloubku radliček

37 Výhody kypřičů SATURN a NEPTUN vůči konkurenci
Možnost nastavení přítlačné síly na drobící válce a zadní utužovací crosskill válec. Přesně dodržená pracovní hloubka, což je důležité pro vytvoření kvalitního seťového lože Systém konstrukce stroje umožňuje nastavit velikost síly,která je strojem přenášena na zpracovávanou půdu, což snižuje tahový odpor stroje a umožňuje přesně nastavit požadovanou hloubku zpracování (eliminovat přední nebo zadní drobící válce nebo oba válce najednou i včetně kypřící části)

38 2011


Stáhnout ppt "Kombinovaný kypřič SATURN a NEPTUN"

Podobné prezentace


Reklamy Google