1. Výzkum faktorů přechodu od industriální ekonomiky ke znalostní a podnikavé ekonomice 2. Potřeba profesní přípravy pro business.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvoj podnikavosti jako zdroj konkurenceschopnosti
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Tvorba cen v maloobchodě
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Studijní program Stavební inženýrství
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Charakteristika řízení
Příprava tenkých vrstvev chalkogenidů a jejich selektivní leptání
Vzdělání pro budoucnost
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Konference Škola ve firmě – firma ve škole
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Studijní obor EKONOMIKA PODNIKU
Postup výzkumného šetření v projektové fázi I. V projektové části směřují výzkumné práce k přípravě výzkumného šetření pro získání empirických informací.
Seminář NSKTV Praha , Brno Návrh národních deskriptorů Mgr., Ph.D.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Program motivačního semináře a workshopu „Proč učit nově“ Úvodní slovo k Projektu „Sociální podnikání jako způsob myšlení a tvořivosti “ (RNDr. Vladimír.
Ekonomická fakulta EKONOMICKÁ INFORMATIKA FINANČNÍ A POJISTNÁ MATEMATIKA.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Nástroje monitorování faktorů rozvoje regionu na příkladu MSK – Regional Entrepreneurship Monitor Jiří Mezuláník Vysoká škola podnikání, a.s.
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
1.Základy managementu 1.1 Základní pojmy 1.2 Pojetí managementu
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
PROJEKT VIZIONÁŘI 2012 Praha, O sdružení CzechInno Zájmové sdružení právnických osob, základním cílem podpora inovačního podnikání v ČR.
Strategie „Entrepreneurial University“ (podnikavá univerzita), její smysl, podstata a uplatnění doc. PhDr. Josef Jünger, CSc. Vysoká škola podnikání, a.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Akreditace nových předmětů a zneaktivnění předmětů Akreditace.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
PŘÍPADOVÁ STUDIE - zaměřuje se na podrobný popis a rozbor jednoho nebo několika málo případů. - výzkumná otázka: Jaké jsou charakteristiky daného případu.
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Vzdělávání osob se zdravotním postižením na ZČU v Plzni - Ing. Petr Šika.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
II.PŘ Strategie podniku a růst hodnoty podniku 1.Strategie českých podniků v EU 2. Světové trendy podnikových strategií 3. Strategické podmínky konkurenceschopnosti.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
Silnoproudá elektrotechnika zabývá se řízením toku a přeměn elektrické energie.
Výuka nelékařů + a – Petr Štern. Bakalářské studium na LF v ČR Fakulta Počet oborů Biochemie Př./Sem./Prakt. Kl. biochemie Př./Sem./Prakt. 1. LF5 5 oborů.
Školské systémy, vzdělanost a ekonomická výkonnost
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
A JEHO PROJEKTY. Sdružení CzechInno Součást systému inovačního podnikání ČR Součást systému inovačního podnikání ČR Sdružení CzechInno:  Je neziskovým.
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Podnikavost P-KAP Ing. Lukáš Hula.
České Budějovice, červen 2016
SPP728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými podzim 2010
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Organizační struktura SŠES platná od
Standardy studijních programů UK
Transkript prezentace:

1. Výzkum faktorů přechodu od industriální ekonomiky ke znalostní a podnikavé ekonomice 2. Potřeba profesní přípravy pro business

 industriální ekonomika  znalostní ekonomika  podnikavá ekonomika Nastal či nenastal přechod a v jaké míře?

 teoretické studie Podnikavost a její měření  empirický výzkum – výsledek  best practices  monitorovací systém  metody rozvoje podnikavosti  laboratoř podnikavosti

 bakalářské studium – profesní orientace  magisterské studium – znalostní orientace

 podnikatel  podnikatelské role:  vlastník  správce (ekonom)  manažer  lídr  výrobce  prodejce a nákupce