Zkušenosti VŠCHT Praha s účastí v projektech 7. RP EU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
KAMPUŠ, EUPRO LE JAK SESTAVIT ROZPOČET PROJEKTU ČVUT
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Co se skrývá za úspěchem účastí VŠCHT Praha v mezinárodních projektech VaV What is Hidden Behind the Success of ICT Prague Participation in Intra-European.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Ing. Iva Dudková  Fakulta chemické technologie  Fakulta technologie ochrany prostředí  Fakulta potravinářské a biochemické technologie.
Vysoká škola chemicko- technologická v Praze. Bakalářské studium Magisterské studium Doktorské studium Celoživotní vzdělávání Studium v zahraničí.
KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 1 6. a 7. Rámcový program Evropského společenství pro výzkum, technologický rozvoj a demonstrace.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Ústav pedagogických věd
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
European High Power Laser Energy Research facility Projekt z ESFRI Roadmap (kapitola Energie), vybrán EK k financování Přípravné fáze v rámci RP7 Koordinátor:
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 1 Zapojení týmů VŠCHT Praha v projektech 6. a 7.RP EU Zkušenosti K AM.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
8. rámcový program EU pro výzkum a inovace
FP6 tematická priorita „Food“
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
7. R ÁMCOVÝ PROGRAM EU A UTB VE Z LÍNĚ Ing. Michal ORAVA manažer mezinárodních projektů Název projektu: „Od rozvoje znalostí.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Delegování expertů ČR do ERA organizační podmínky
Vyvinuta za podpory projektů LE a LE programu MŠMT, EUPRO II
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Kam můžu vycestovat. Kam můžu vycestovat Země CEEPUS mobilit Slovenská republika Maďarsko Rakousko Slovinsko Polsko.
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Zkušenosti s výukou geoinformatiky
Martin Pešl, Martin Vrubel
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Přenos poznatků a technologií na UK
- aplikace pro vyhledávání vědecko- výzkumných výzev
Transkript prezentace:

Zkušenosti VŠCHT Praha s účastí v projektech 7. RP EU www.vscht.cz Zkušenosti VŠCHT Praha s účastí v projektech 7. RP EU Ing. Anna Mittnerová, anna.mittnerova@vscht.cz 10.7.2012

Vysoká škola chemicko technologická v Praze www.vscht.cz Slouží ke vzdělávání, výchovné, vědecké, výzkumné, vývojové a tvůrčí činnosti Uskutečňuje bakalářské, magisterské a doktorské studijní programy a programy celoživotního vzdělávání Je zaměřena na oblasti chemické, biochemické, biologické, potravinářské, materiálové, inženýrské, informační, počítačové a ekonomické Centrálně řízená v čele s REKTOREM s vymezením činností na prorektory pro pedagogiku pro vědu a výzkum pro vnější vztahy a komunikaci pro strategie a rozvoj Kvestorka - řídí hospodaření školy a vnitřní správu 10.7.2012

Součásti VŠCHT Praha 4 fakulty Fakulta chemické technologie (FCHT), Fakulta technologie ochrany prostředí (FTOP), Fakulta potravinářské a biochemické technologie (FPBT), Fakulta chemicko-inženýrská (FCHI), Rektorát, celoškolská pracoviště, účelová zařízení Lidské zdroje 3000 BC a MS studentů 150 zahraničních studentů (Erasmus) 820 PhD studentů 443 akademických pracovníků 240 výzkumných pracovníků 10.7.2012

Rozpočet na výzkum a vývoj v roce 2010 činil 612 mil. Kč 10.7.2012

Struktura 7.RP http://ec.europa.eu/research/fp7/ 10.7.2012

Účast v projektech 7.RP Fakulta potravinářské a biochemické technologie (FPBT) Tým prof. Jany Hajšlové – Ústav analýzy potravin a výživy CONffIDENCE, CP, Contaminants in Food and Feed: Inexpensive detection for Control of Exposure PERFOOD, CP, PERFluorinated Organics in Our Diet FOODSEG, CSA, Safe Food for Europe – Coordination of research activities and Dissemination of research results of EC funded research on food safety QSAFFE, CP, Quality and Safety of Feeds and Food for Europe PROMETHEUS, CP, PROcess contaminants: Mitigation and Elimination Techniques for High food quality and their Evaluation Using Sensors & Simulation NANOLYSE, CP, Nanoparticles in Food: Analytical methods for detection and characterisation SUCCI PACK SUCCIPACK, CP, Development of active, intelligent and sustainable food PACKaging using PolybutyleneSUCCInate 10.7.2012

Fakulta potravinářské a biochemické technologie (FPBT) prof. Kateřina Demnerová – Ústav biochemie a mikrobiologie BIOTRACER, FP6,IP, Improved bio-traceability of unintended micro-organisms and their substances in food and feed chains prof. Tomáš Macek – Ústav biochemie a mikrobiologie MINOTAURUS, FP7, CP, Microorganism and enzyme Immobilization: NOvel Techniques and Approaches for Upgraded Remediation of Underground-, wastewater and Soil Ing. Hana Opatová, CSc. - Ústav konzervace potravin FRISBEE, FP7, CP, Food Refrigeration Innovations for Safety, consumer Benefit, Environmental impact and Energy optimization along cold chain in Europe prof. Jitka Moravcová – Ústav chemie přírodních látek Marie Curie Actions Network for initial training, CARMUSYS Carbohydrate Multivalent Systems as tools to study Pathogen interaction with DC-SIGN 10.7.2012

Fakulta chemické technologie (FCHT) prof. Karel Bouzek - Ústav anorganické technologie WELTEMP, CP, Water Electrolysis at Elevated Temperatures DEMMEA, CP. JTI FCH, Understanding the Degradation Mechanisms of Membrane-Electrode-Assembly for High Temperature PEMFCs prof. Josef Krýsa - Ústav anorganické technologie PILGRIM, CP, Preventing community and nosocomial spread and Infection with MRSA ST 398 - instruments for accelerated controL and inteGrated RIsk Management of antimicrobial resistance Ing. Milan Kouřil, Ph.D. - Ústav kovových materiálů a korozního inženýrství MUSECORR, CP, Protection of cultural heritage by real-time corrosion monitoring Fakulta technologie ochrany prostředí (FTOP) Ing. Jan Bartáček, Ph.D. - Ústav technologie vody a prostředí BIONIT – ERG, Biofilms in Bioreactors for Advanced Nitrogen Removal from Wastewater IRSES, BIOWET - Advanced Biological Waste-to-Energy Technologies IRSES, ALGAENET Renewable energy production through microalgae cultivation 10.7.2012

Fakulta chemicko-inženýrská (FCHI) Doc. Ing. František Štěpánek, Ph.D. – Laboratoř chemické robotiky IDEAS, CHOBOTIX, Chemical Processing by Swarm Robotics Ing. Karel Friess, Ph.D – Ústav fyzikální chemie DooubleNanoMem, CP, Nanocomposites and Nanostructured Polymeric Membranes for Gas and Vapour Separation doc. Dr. Ing. Juraj Kosek – Ústav chemického inženýrství COOPOL, CP, Control and Real-Time Optimisation of Intensive Polymerisation Processes Ing. Patrik Kania, Ph.D. – Ústav analytické chemie PRAMICIDIS, ERG, The Millimeter Wave Circular Dichroism Spectroscopy as a Powerful Tool for the Exploration of Molecules Rektorát Ing. Anna Mittnerová – Oddělení pro vědu a výzkum CAPACITIES, CSA, MY SCIENCE European Programme for Young Journalists 10.7.2012

Podpora rektorátních pracovišť řešitelům projektů 7.RP Oddělení pro vědu a výzkum Spojovací článek mezi vedením, administrativou školy a řešiteli projektů Informace o aktuálně otevřených výzvách vhodných pro řešitele z VŠCHT Praha Evidence a poradenství při podávání návrhů projektů, sestavování rozpočtů Administrativní, finanční a právní poradenství během negociací, v průběhu řešení a při ukončování projektů Komunikace s koordinátory a zástupci poskytovatele (DG RTD, REA, EA ERC) Přístupy do projektů a jejich reportování přes „Participant portal“ Evropské komise Zajištění agendy při přijímání zahraničních výzkumníků Příprava projektů k periodickému a závěrečnému vyúčtování včetně auditů Propagace řešených projektů a jejich výsledků Systémová řešení Manažerská e-evidence navrhovaných, přijatých, řešených, ukončených projektů Elektronická evidence pro výkazy práce na projektech a účtování personálních nákladů „Time Shets“ Projekt programu EUPRO (MŠMT), Kancelář administrativní a manažerské podpory účasti týmů VŠ v projektech 7.RP „KAMPUŠ“ http://www.vscht.cz/homepage/veda/index/Profil_vav/kampus Kancelář pro administrativní a manažerskou podporu účasti vědeckých týmů VVŠ v 7.RP. Projekt programu MŠMT EUPRO 10.7.2012

Děkuji za pozornost ! Přeji mnoho úspěchů při podávání návrhů a řešení projektů 7.RP Ing. Anna Mittnerová, VŠCHT Praha, oddělení VaV anna.mittnerova@vscht.cz, www.vscht.cz http://www.vscht.cz/homepage/veda/index/Profil_vav/kampus 10.7.2012