O nás –Tradiční a nejstarší ústav Fakulty technologické (1969) –Výzkum, vývoj a inovace v oblasti plastů a kaučuků –Vzdělávání v polymerech na všech úrovních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.
Advertisements

Národní technologická platforma pro udržitelnou chemii
Fakulta chemické technologie
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
ÚSTAV MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Per Aspera ad Astra „Přes překážky ke hvězdám“ Letní škola mladých vědců, Říčky v Orlických horách – srpen 2010.
Jak získat nadané žáky pro nové technologie Dora Kroisová 1.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Mapa České republiky Univerzita Karlova / Charles University (Praha, Plzeň, Hradec Králové) Jazykové kurzy – 1 rok – placené (po nich vstup.
MATERIÁLOVÝ A TECHNOLOGICKÝ VÝZKUM
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Možnosti spolupráce v rámci Centra polymerních systémů
Oddělení funkčních materiálů výzkumná skupina Funkční materiály a kompozity Slitiny s tvarovou paměti Patří do kategorie funkčních materiálů díky svým.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta strojní Kontakt: doc.Rudolf Novák.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Univerzitní centrum energeticky efektivních budov
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Podmínky spolupráce univerzity a průmyslu v oblasti fotovoltaiky Ondřej Hégr 1,2, Radim Bařinka 1 1 Solartec s.r.o., Televizní 2618, Rožnov pod.
Technologické procesy ve strojírenství - úvod
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Povrchová modifikace materiálů vodivými polymery Поверхностная модификация материалов проводящими полимерами Návrh projektu dvoustranné spolupráce v rámci.
Dvoustupňové míchání Střední odborná škola Otrokovice
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.

Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Doktorské studium na AF
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Skupina UNIPETROL Člen skupiny PKN Orlen Martin Růžička Úsek výzkumu a vývoje.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Zemědělský odbor při České vysoké škole technické v Praze 1920Vysoká škola zemědělského a lesního inženýrství při ČVUT v Praze 1952Vysoká škola.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
VVI – nástroj ke zvýšení konkurenceschopnosti
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
3D stereoskopická projekce na VOŠ Novovysočanská
EURATOM: základ evropské spolupráce
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
SLOVENSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY
Katedra technických věd
Transkript prezentace:

O nás –Tradiční a nejstarší ústav Fakulty technologické (1969) –Výzkum, vývoj a inovace v oblasti plastů a kaučuků –Vzdělávání v polymerech na všech úrovních – bakalářské, magisterské a doktorské

Pedagogické aktivity –Teoretické principy a aplikace makromolekulární chemie –Struktura, vlastnosti a aplikace přírodních polymerů –Testování a reologie –Technologie zpracování a aplikace plastů, kaučuků, kompozitů a nanokompozitů –Únava, stárnutí a recyklace polymerů

Výzkumné aktivity –Struktura, vlastnosti a degradace polymerů –Plniva a přísady v polymerních systémech –Polymerní nanokompozity –Kompozity –Kontinuální zpracovatelské procesy –Přírodní polymery

Vybavení –Laboratoř makromolekulární chemie –Zpracování kaučuků – hnětiče a kalandry –Zpracování termoplastů – lisy, vytlačovací a vstřikovací stroje –Přístroje Mikroskopy RTG difrakce Reologie Kalorimetrie Infračervená spektroskopie Mechanické zkoušky Urychlené stárnutí

Národní spolupráce –Ústav makromolekulární chemie AV ČR, v.v.i. –Výzkumný ústav anorganické chemie, Ústí nad Labem –Technická univerzita v Ostravě –Vysoké učení technické v Brně –Polymer Institute Brno

Mezinárodní spolupráce –Blaise Pascal University, ENSCCF, Clermont-Ferrand, France –Laboratorie des Materiaux Macromoleculaires, INSA, Lyon, France –OFI Forschunginstitut für Chemie und Technik, Sien, Austria –University of Illinois, Urbana-Champain, U.S.A –Slovesná akademie věd –University of Zagreb, Croatia

Výzkumné projekty –Projekty MŠMT Petr Sáha MSM Multifunkční kompozitní systémy na bázi přírodních a syntetických polymerů Vladimír Vašek MSM Modelování a řízení zpracovatelských procesů přírodních a syntetických polymerů –Projekty GAČR Roman Čermák GP/106/07/P262 Microfibrilar polymer-polymer in-situ composites Dagmar Měřínská KAN Hybrid Nanocomposites –Projekty MPO Roman Čermák FT-TA3/035 Nové vysoce houževnaté pryskyřice pro kompozity a adheziva

Průmyslová spolupráce