STRUKTURA OSNOVY KURZU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Čeština pro cizince a azylanty – B1 (učebnice, cvičebnice, metodika)
Hodnocení prací posílaných tutorovi k opravě PhDr. Miroslava Dvořáková 2008.
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
METODIKA TVORBY ODBORNÉHO TEXTU
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Úvod do managementu 1. seminář
Seminář NSKTV Praha , Brno Návrh národních deskriptorů Mgr., Ph.D.
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Brno, Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.
ošetřovatelství a porodní asistence
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Vypravování VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.11
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.2.
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY PdF UP
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Seminární práce N_TiM/pMPH.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Odborný styl PaedDr. Hana Vítová Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝU.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Ing. Silvie Ševčíková VŠB-TU Ostrava
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
III. ročník – ošetřovatelství – prezenční III. ročník – ošetřovatelství. kombinované 259 Vybrané kapitoly z didaktiky 195 Vybrané kapitoly z didaktiky.
Specifika jazykové přípravy na Univerzitě obrany s podporou ICT
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Pro obor orotik protetik NABÍDKA ODBORNÉ LITERATURY.
Výklad Výklad VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.05.
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
A11 - Mobility v oblasti vědy a výzkumu Ing Wolfgang Melecký.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
Psaní právních dokumentů
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část.
1 Výsledky učení a novela zákona o VŠ seminář Impuls , AVU Tomáš Fliegl odbor vysokých škol, MŠMT.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Praktická aplikace teoretických poznatků z hláskosloví Online diskuse k virtuální hospitaci – Open Gate, gymnázium.
Institut Celoživotního Vzdělávání
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
učitelská mobilita Univerzita v Groningenu, Nizozemí
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Chebu reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/ Sada.
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Kritéria hodnocení písemné práce
Samostatná odborná práce H/02 Včelař
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Transkript prezentace:

STRUKTURA OSNOVY KURZU Téma: Odborná angličtina pro řešení projektů (s důrazem na lexikální a stylistické zvláštnosti) Autorky: Mgr. Marta Šigutová, MA, OU PaedDr. Miroslava Weberová, VŠB TUO

Cíle: Vhodně a efektivně využívat lexikální a stylistické prostředky v AJ při realizaci projektů

Cílové skupiny: manažeři zaměstnanci VŠB, SU, OU studenti doktorských programů studenti denního i kombinovaného studia, jejichž studijním oborem není angličtina ostatní

Struktura částí: Každá z uvedených částí struktury bude obsahovat: výchozí autentický text projektu v anglickém jazyce pro pasivní osvojení konkrétní problematiky teoretickou analýzu příklady použití aktivity pro osvojení dovedností prakticky použít předkládaného lexikálního nebo stylistického prostředku

1. Využívání pasivních konstrukcí a jejich specifikum 2 1. Využívání pasivních konstrukcí a jejich specifikum 2. Frekvenční zastoupení slovních druhů a jejich konverze 3. Přechodníkové vazby a gerundium 4. Vztažné věty 5. Předložky a předložkové vazby 6. Frázová slovesa 7. Formální a neformální styl písemného projevu 8. Tvoření slov a odborných termínů 9. Kolokace 10. Slovosled anglické věty 11. Sestavení abstraktu/ resumé 12. Prezentace projektů /částí projektů

Co získají absolventi Schopnost číst a porozumět autentickým textům projektů v angličtině Pracovat aktivně s lexikem a vhodně využívat stylistické zvláštnosti projektů Pracovat efektivně s překladovými i výkladovými slovníky Zpracovat návrh části projektu Prezentovat vlastní návrh této části projektu

Formy studia Prezenční Kombinované Distanční

Metody Práce s autentickými anglickými texty Kritická analýza těchto textů Tvorba návrhů částí projektů Prezentace návrhů částí projektů ve skupině Obhajoba a diskuse návrhů částí projektů Sebehodnocení a hodnocení vypracovaných návrhů

Literatura Distanční texty Autentické materiály – ukázky částí projektů psaných v angličtině Dostupné učebnice anglické gramatiky na středně pokročilé a pokročilé úrovni znalosti angličtiny Překladové a výkladové slovníky

Zpracovaly: Mgr. Marta Šigutová, MA, OU PaedDr Zpracovaly: Mgr. Marta Šigutová, MA, OU PaedDr. Miroslava Weberová, VŠB TUO V Ostravě dne 3. dubna 2006