Co je to multiatribut a jak se využívá? Zuzana Illková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

Jak na hromadnou korespondenci
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Výuka Excelu: posloupnosti Co to vlastně jsou posloupnosti? Jednoduše řečeno posloupnosti jsou jakési ulehčeni od zbytečné práce a unavené ruky Existuje.
Filtry Prezentace Petra Vlachová. Zadání: Ředitel Spolany, akciové společnosti, získal od svých stálých zákazníku možnost rekreace. Pan Sýkora chce.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Export dat, vytvoření tabulek a grafů na
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
Tvorba tiskové sestavy ve WinBase602 Přehled agentů pro PX50 (Veronika Krůtilová)
Co takhle DOTAZY? OBSAH: Y 1) Co jsou to dotazy ve WinBase Y 2) Vytvoření jednoduchého dotazu Y 3) Použití dotazu.
Hromadná korespondence
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Definice vlastního stylu, podmíněné formátování (Calc) Markéta Zakouřilová.
Dnes učím já....
Vyhledávání dat podle určených kritérií Máte za úkol vytvořit databázi klientů v bance s jejich osobními údaji, čísly účtů a konečnými zůstatky na těchto.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Burzovní graf Vytvořte burzovní graf, ve kterém se uvádí objem obchodované akcie, maximální a minimální cena, konečná cena.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Hromadná korespondence, makro
Zvětšování řádků a Rozšiřování sloupců
Tvorba štítků Jana Habrovanská, 4Y2.
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
Hana Tesařová Co jsou to multiatributy a jak se využívají?
Relační propojování tabulek. Úvod Tato prezentace má sloužit běžným uživatelům, jak začátníkům, tak i zkušeným uživatelům. Když budete postupovat podle.
TRANSPOZICE TABULEK Zadání úkolu: Převeďte řádky buněk v tabulce na sloupce a naopak, tzn. otočte tabulku o 90 stupňů.
Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad.
Cvičení, 3.4. Matematická soutěž Mařík Petr zpracováno pro výuku na ZŠ Mařík Petr zpracováno pro výuku na ZŠ.
1. Tranzity V Solar Fire jsou pro práci s tranzity dva skvělé nástroje: a) Pohyblivé kolečko Je optimální pro rychlou orientaci v momentálním dění. Jeho.
Šrafování a odkazy Modul 6.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Použití dotazu jako zdroje dat pro pohled Iva Kraicigerová, 4Y2.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Hladiny, obrázky, tabulka, logické operace
Propojování tabulek pomocí ukazatelů Andrea Vlasáková, 4. Y Klikni!
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Vyhledávání dat podle určitých kritérií Lenka Havránková, 4.Y.
Vytvoření tabulek a grafů na V této prezentaci krok za krokem ukážeme, jak exportovat data do Excelu či do jiného programu. A dále.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
AutoCAD Modul 4.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
POHLEDY n Vaše nejčastější činnost. Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická.
TECHNICKÉ KRESLENÍ Autor: Luboš Šlechta Datum: Třída: 8 - 9
Úpravy dat v tabulce WinBase Upravování a přidávání dat do tabulky.
Alexandra Sekničková Tvorba comba v pohledech. Úkol: n Vytvořte pro firmu Hurá, a. s. databázi všech jejich pracovníků.
Použití dotazu jako zdroje dat pro sestavu Win Base 602 Lenka Šmardová, 4. Y2.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Základy úpravy digitální fotografie
Tvoření složek a zástupců
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Malování - uložení a otevření obrázku
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
ArchiCAD nástroj Dveře
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Použití pravého a levého tlačítka myši
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Transkript prezentace:

Co je to multiatribut a jak se využívá? Zuzana Illková

Co je to multiatribut a kdy se využívá? n Za normálních okolností smí každý atribut obsahovat pouze jeden údaj daného typu. Např. atribut typu Datum smí obsahovat pouze jedno datum. Chceme-li do tabulky zapsat dat několik, musíme k tomu vytvořit odpovídající počet atributů. Je však i jiná možnost: z atributu typu Datum udělat multiatribut - může obsahovat několik údajů téhož typu, je to tedy jakási tabulka v tabulce. n Tuto možnost lze s úspěchem použít např. v evidenci osob, kdy evidujeme i jejich děti: v tabulce si můžete vytvořit atribut Děti, který učiníme multiatributem. Potom můžeme do tohoto atributu zapsat jména jednoho, dvou, nebo více dětí, podle potřeby.

Postup při vytváření multiatributu v tabulce: n Otevření Win Base 6O2 n Vytvoření nové aplikace n Vytvoření tabulky n Zadání jména a typu atributů n Vyplnění tabulky n Prohlížení údajů v multiatributu

Jak postupovat? n Abychom mohli vytvořit multiatribut, musíme použít Win Base 6O2. n V tomto programu si vytvoříme tabulku, ve které se dá vysvětlit, co to je a kdy se používá multiatribut.

1. n Klikneme na vytvořit aplikaci, zadáme jméno pro novu aplikaci a dáme povel OK.

2. n Objeví se nám naše aplikace a nabídka, co vše můžeme vytvořit. My si vybereme tabulky a otevřít. Poté klikneme na tabulky a vytvořit.

3. n Pokud jste provedli kroky podle předchozích dvou bodů, zobrazilo se vám nyní okno (viz. obr.), ve kterém vytvoříte strukturu své nové tabulky. To znamená, že definujete atributy a jejich typy.

4. n Do prvního odstavce jméno atributu napíšeme Příjmení, Jméno a Děti. Do druhého typ atributu si vybereme Český řetězec (csstring). n Ještě se ale pozastavíme u atributu děti. V pravé části okna zatrhneme multiatribut a lze překročit viz. obr. n Poté souhlasíme s vytvořením tabulky a dáme ji název.

5. n Nyní si otevřeme naši tabulku a vyplňujeme údaje. Např. pod Příjmení - příjmení, za Jméno - jméno, ale u Dětí to bude trochu složitější. n Označíme si kolonku, do které chceme jména dětí vepsat a zmáčkneme ikonu - otevření okna s hodnotami multiatributu viz. obr.1 n Objeví se nám tabulka, do které děti začneme vpisovat, každé dítě má jeden řádek viz. obr. 2

6. n Okno potom zavřete pomocí jeho menu. n Všimněte si, že v tabulce je vidět vždy jen první údaj v multiatributu viz. obr. n Chcete-li si prohlédnout další, musíte si zobrazit okno výše popsaným způsobem viz. hodnoty složek.