Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Organizace mezinárodních vztahů města Rennes. 1. Dlouhá tradice mezinárodních vztah ů Od Exeteru v r po Jinan v r. 2002, celkem 13 partnerství Vedle.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
PŘI ZALOŽENÍ MAS MOST VYSOČINY, o.p.s.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
1  Růst možností a potenciálu rozsáhlé škály místních aktérů: politické strany, NO, jednotlivci, odbory, MSP, média …  Oblasti výkonu správy: veřejné.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Komunitní a otevřená škola
Transformuje Kraj nebo kraj ?
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
MARKETINGOVÝ MIX.
Multilaterální setkání mládeže partnerských měst Jičín –
"Principy a metody mezinárodní spolupráce měst" ve spolupráci Svazu měst a obcí ČR a Cités Unies France Zdeněk Slepička Statutární město.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Personální strategie mezinárodní firmy
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
PREZENTUJÍCÍ Comenius Regio na Vysočině Pro koordinační schůzku dne připravil tým ComReg, prezentuje RNDr. Kamil Ubr.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Místní demokracie a participace na veřejném životě
Informace ze sociální oblasti
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Role KOUS Vysočina v projektu
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Nabídka partnerství na konferenci NEUROVĚDA VE VZDĚLÁVÁNÍ 2018 V
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Charakteristika a nástroje
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Znevýhodněná mládež na prahu dospělosti – mezinárodní konference 13
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Jakub Kovář, projekt Křehká šance II,
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
IP Alena Kopáčková (DFP)
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Transkript prezentace:

Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV.

Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II.  Zapojení veřejnosti, občanů a dalších partnerů  Komunikace s vedením města, občany, partnerskými městy, médii apod.  Jak udržet partnerství živé? Je lepší krátkodobé nebo dlouhodobé partnerství? Workshop IV.

Zapojení veřejnosti, občanů a dalších partnerů Workshop IV. participace veřejnosti při jednáních o navázání spolupráce rozvoj spolupráce na bázi zapojení veřejnosti do jednotlivých programů s důrazem na dobrovolnost podpora ze strany města pro jednotlivce či subjekty zapojené do rozvíjení partnerství vzájemný kontakt veřejnosti partnerských měst

Téma k diskuzi Byli byste ochotni vložit do podpory rozvoje spolupráce i Vaše osobní volno, finanční prostředky i část soukromí. Jestliže ano, ve kterých oblastech a v jakém rozsahu? Pozvali byste do Vaší domácnosti na soukromou návštěvu zástupce partnerského města z Francie arabského původu? Jak uvedené pozvání prodiskutujete s Vaším partnerem(kou)? Využívá i vaše město ve větší míře zapojení dobrovolných aktivit při zajištění mezinárodní spolupráce ?

Komunikace s vedením města, občany, partnerskými městy, médii apod. Workshop IV. způsob komunikace v rámci města vycházející z vnitřních kompetencí projednání programů na příští období se zástupci partnerského města hierarchie rozhodování o návrzích budoucích programů a naplňování záměrů komunikace s partnerským městem či zahraničním partnerem v průběhu roku vysvětlování důležitosti partnerství či zahraniční spolupráce veřejnosti informování médií o partnerské či zahraniční spolupráci

Modelová situace Šest zástupců Vaší municipality absolvovalo reciproční pracovní pobyt v partnerském městě ve Francii. Program byl zaměřen na jednotlivé oblasti činnosti úřadu partnerského města obdobné těm, jež mají v kompetenci jednotliví členové delegace. Veškeré náklady s pobytem pokryla francouzská strana, z rozpočtu Vašeho města byly hrazeny letenky na nízkonákladový let a kapesné. Příští rok k vám přicestují Francouzi a role včetně financování se vymění. Místní sdělovací prostředky však zpochybnily nezbytnost návštěvy, žádají zdůvodnění jejího konání, výběru účastníků a neúměrných nákladů, zejména s odkazem na nepříznivý vývoj příjmové strany rozpočtu města. S ostrými vyjádřeními se samozřejmě přidala i opozice v zastupitelstvu. Pokuste se pro místní noviny připravit krátké písemné vyjádření k celé věci.

Jak udržet partnerství živé? Je lepší krátkodobé nebo dlouhodobé partnerství? Workshop IV. zájem ze strany vedení partnerských měst úspěšná realizace společných programů, prokazujících prospěšnost a životaschopnost partnerství zapojení veřejnosti do programů spolupráce osobní vazby pro upevňování partnerství syndrom ´vyhoření´ volba krátkodobého či dlouhodobého partnerství

Téma k diskuzi Vaši municipalitu osloví město ze zahraničí. V rámci jednoho z dotačních programů potřebuje vaší spoluúčast pro realizaci projektu v oblasti průmyslového dědictví. Záměr je pro vás výhodný a proto přistoupíte ke smluvní krátkodobé spolupráci. Ta je nadstandardně pozitivní, města naleznou společnou řeč i v jiných oblastech. Od vašeho partnera asi proto přichází nabídka na uzavření oficiální dlouhodobé spolupráce. Vy však máte již tři partnerská města, i když s jedním z nich se jedná o přátelství víceméně formální. Jak zareagujete?

Děkuji za pozornost Zdeněk Slepička Statutární město Kladno