Cíle Do práce na kole? Hravou formou přivést více lidí k pravidelnému používání kola jako hlavního dopravního prostředku po městě Ulevit životnímu prostředí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Advertisements

Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
1 ASOCIACE MĚST PRO CYKLISTY Jaroslav Martinek Projekt Central MeetBike (3CE343P2) je realizován prostřednictvím programu Central Europe, který je spolufinancován.
Nabídka partnerství v rámci projektu „Dobrovolní hasiči roku 2014“ Motivační program s oceněním a finančními dary 1Nabídka partnerství ankety Dobrovolní.
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
1 PUBLIC RELATIONS 1 Případové studie UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ.
Anketa se konala při zahájení kampaně Město Stromů v Krnově na podzim 2008 Anketa o vztazích občanů k životnímu prostředí.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Tour sportovních akcí pro firemní týmy
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Prezentace Klubových výletů Jsme sdružení pořádající výlety od roku Jsou určené především fanouškům Městské hromadné dopravy, avšak i ostatní si.
Seriál sportovních akcí pro firemní týmy
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Ve školním roce 2009 – 2010 získala naše škola finanční příspěvek z grantového programu Na zelenou, který vyhlásila Nadace Partnerství a jehož generálním.
Pražské stromy 2. ročník fotografické soutěže – vyhlašovatel soutěže: web prazskestromy.cz pro amatérské fotografy.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Implementace NSK do personální praxe Stálá konference předsedů SR, Eva Novotná Tým PR NSK 2.
Bramborová slavnost 22. září 2007 Ekologické informační centrum Krátká u Sněžného.
Marketing a sport Ing. Petr Hedrlín.
Mobility Project Cross Czech a.s.
Jan Hummel Fruitisimo.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Věrnostní program 2011 Národní památkový ústav a Plzeňský Prazdroj
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2015.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Cesta do Sluneční zahrady Charitativní večer pro děti s handicapem sobota 17:00 – 21:00.
Praha cyklistická nebo ne? 2012 Vratislav F ILLER Auto*Mat Praha
Projekt sociálně-ekonomický rozvoj Hradce Kralové VNG-GST-projekt ve spolupráci měst Hradec Kralové (CZ) aArnhem (NL) Mezinárodní konference Praha, 16.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Martin Gillár 4. října 2012 Do práce na kole. Nantes, Francie foto (c) Radka ŽÁKOVÁ (cykloRADKA),
AC SPARTA PRAHA. Tournament of companies Fotbalový turnaj firem  Fotbalový turnaj na Strahově  Pořadatel: AC Sparta Praha  Místo: PRE Tréninkové centrum.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Ohlédnutí za konferencí. 3. ročník konference – základní informace více než 18 měsíců příprav náklady cca 2,5 mil. Kč více než 300 účastníků ( z toho.
Jana Kočová Jana Vítková.  Přilákání turistů do města  Karta zlevní pobyt turistům  Rozšíří možnosti pobytu  Zvedne návštěvnost památek.
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Příprava a organizace atletických soutěží Přípravná etapa cca 12 – 1 měsíc před konáním Realizace soutěže Závěrečná etapa cca do 1 měsíce po ukončení soutěže.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Čistá Vysočina Bc. Jana Böhmová Čistá Vysočina Historie  Hledání komunitní aktivity v rámci mezinárodní kampaně Den Země.  Vycházení ze.
KONFERENCE MĚSTO PRO DĚTI
"Neratovice: podpora místních podniků v zakázkách malého rozsahu" Databáze podnikatelských subjektů.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Společenská odpovědnost a školy
Český technologický akcelerátor CzechAccelerator
Pohár vědy (Science cup)
Projekt ERASMUS
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Zapojíte se letos se svou akcí i Vy?
Transkript prezentace:

Cíle Do práce na kole? Hravou formou přivést více lidí k pravidelnému používání kola jako hlavního dopravního prostředku po městě Ulevit životnímu prostředí našich měst a přispět k tomu, aby se staly příjemnější a zdravější k životu Inspirovat více zaměstnavatelů k tomu, aby podporovali šetrný způsob dopravy svých zaměstnanců Vnést více radosti a pohybu do běžného pracovního dne tisíců lidí po celé republice

Harmonogram kampaně Březen – Duben/ období registrace do soutěže a propagace: – Úvodní tiskové konference – Velké jarní cyklojízdy – Návštěvy „cykloambasadorů“ v zapojených městech – zapojeny ambasády Nizozemska, USA, Dánska, Švédska… Květen/ probíhá hlavní soutěž, lidé si zapisují najeté jízdy a kilometry: – Akce „na triko“, kdy každý v triku soutěže dostane ve vybraných podnicích něco zdarma (kafe na triko, divadlo na triko, bazén na triko …) Červen/konec soutěže, vyhlášení výsledků – Závěrečné večírky s odměněním vítězů

Soutěžní kategorie Hlavní kategorie (ve všech městech): Pravidelnost Losování hlavní ceny probíhá na závěrečném večírku a vyhrává jeden z týmů, který urazí v průběhu května minimálně 66 % cest na kole. Cykloopatření Soutěžící zasílají obtěžující, nebezpečné nebo matoucí dopravní řešení, na které narazí při své cestě do práce. Vyhrává ten, kdo pošle nejvtipnější a nejvýstižnější fotku s popiskem. Cyklozaměstnavatel roku Do soutěže se mohou zapojit i firmy, a to v kategorii Cyklozaměstnavatel roku. Vyhraje ho ta firma, která sestaví alespoň jeden tým a která poskytuje svým zaměstnancům nejlepší podmínky pro dojíždění do práce na kole (parkování pro kola, sprchy, zaměstnanecké výhody apod.). Na základě dotazníku budou vybrány tři nejlepší firmy, z těch vybere vítěze místní koordinátor na základě „inspekční“ návštěvy. Bike chic Cyklisté nejsou jen sportovci v upnutých dresech. Soutěžící v této kategorii zasílají fotky. Nejlelegantnější účastník

Soutěžní kategorie Volitelné kategorie: Výkonnost Kreativita Nejlepší vnitrofiremní soutěž Pozn. Jednotlivé soutěžní kategorie si mohou místní koordinátoři přejmenovat. ( Kategorie může mít v názvu např. jméno významného sponzora)

Co zajištuje národní koordinátor Výrobu a potisk soutěžník trik Distribuci startovacích balíčků Výrobu cyklonovin Newslettery Registrační systém Grafický koncept kampaně a výrobu reklamních materiálů pro místní organizátory Vývoj a provozování centrálního webu kampaně Dopracenakole.net Helpdesk Národní fundraising, tj. zajištění grantů Emisní kalkulačku Poradenství a supervize pro místní koordinátory Nabídku cykloambasadorů Školení místních koordinátorů

Co zařizuje místní koordinátor Propagaci, získávání účastníků soutěže (tisk a výlep plakátů, jarní cyklojízdu, či jinou vhodnou událost) Místní fundraising ( je nutné sehnat ceny do soutěže, peníze na tisk plakátů a závěrečný večírek) Akce na triko (místní koordinátoři zajišťují partnery, kteří v květnu na jeden den za reklamu nabídnou nějakou výhodu – kávu zdarma, vstup do bazénu, muzea apod.) Závěrečný večírek/vyhlášení vítězů (Organizace společenské akce, kde dojde k předání cen výhercům)

Už 5. ročník rosteme! Vývoj Do práce na kole v letech

Do práce na kole měst účastníků firem a institucí

Auto*Mat – další projekty Auto*Mat již od roku 2003 prosazuje lepší prostředí pro kvalitní život ve městě. Kromě Do práce na kole pořádáme následující projekty: Zažít město jinak – největší komunitní projekt v ČR, pouliční sousedská slavnost v září, 50 městských zón zapojeno v Praze + 8 dalších měst Cyklojízdy – Velké jarní a podzimní cyklojízdy se tradičně účastní cca 5000 účastníků Zelená mapa – unikátní mapa Prahy, v r také v Plzni Udržitelně do školy – vzdělávací program pro základní a střední školy v celé ČR Radíme politikům – dlouhodobý lobbing za zlepšení dopravní politiky pražských radnic a Magistrátu Prahounakole.cz – blog, mapa a vyhledávač tras pro jízdu Prahou na kole Mezinárodní spolupráce – přinášíme inspiraci ze zahraničí Nábřeží žije – od na 5 sobot proměnilo Smetanovo nábřeží v pěší zónu Napiš svůj důvod proč šlapeš na svoji úvodní fotku na facebooku

Pojeďte do toho s námi! Kontakt: Lukáš Eršil/m: Úvodní tisková konference DPNK 2013: na fotu mj. generální ředitel TNT Express Miloš Malaník (vpravo), velvyslanec Nizozemska Ed Hoeks (vlevo) a atašé USA S. Kenenson Hall (v zeleném)