Rumburk Rumburk je v Šluknovském výběžku. Je to nejdůležitější město ve Šluknovském výběžku. Sousedí se Starými Křečany,Varnsdorfem a Šluknovem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Svatý Václav – místa a památky spojené s jeho jménem
Advertisements

Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Proměny krajiny města Přerova v průběhu století
Památky Unesco Česká republika.
Žďár nad Sázavou Město obklopené překrásnými lesy Město obklopené překrásnými lesy Připravil: Martin Šoulák informacezajímavostivýletyubytovánízávěr.
SEDLIŠTĚ.
Obsah Valašská Polanka Kde se nacházíme Základní info Znak Z historie
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Šmídová, Křečková, Medková
Kostelec nad Černými lesy
Ž A M B E R K ŽAMBERK LEŽÍ NA VÝCHODĚ ČECH V PARDUBICKÉM KRAJI MĚSTO JE ROZPROSTŘENO V ÚDOLÍ KOLEM ŘEKY DIVOKÉ ORLICE A NACHÁZÍME JEJ I NA OKOLNÍCH KOPCÍCH.
CHRUDIM Autorka: K ATEŘINA FOREJTOVÁ. Chrudim
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
13. dubna 2013 KČT Nepomuk zajistil autobusový zájezd na toto setkání.
Plzeň – naše krajské město
SVITAVY.
Jak vidíme možnost rozvoje našeho regionu? Mikulášková, Vaculová ZŠ Kostelec u Holešova.
MikulÁŠovice Zdeněk Plešinger.
BAROKO v Novém Jičíně a okolí. BAROKO v Novém Jičíně a okolí.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
NÁVŠTĚVA KROMĚŘÍŽE ÚVOD Autovýlet Vladimíra a jeho kamaráda Karla na prohlídku města a památek v Kroměříži se uskutečnil Odjetí.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno v rámci.
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
C estovní ruch na Šluknovsku - co můžeme nabídnout ? Ing. Eva Hamplová MAS Šluknovsko Tolštejn,
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Brno Krajské město Jihomoravského kraje. Více než 400 tisíc obyvatel.
Naše m ě sto - MIMO Ň Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Opava.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Leden Novoroční špacír a čtyři dobré skutky.
Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_13_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Sedlčany Sedlčany a okolí.
Naše město Vizovice a Základní škola
Nela Ševčíková, 9.A.  Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku  Roku 1570 byly Vizovice.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladrubske.namesti.
N AŠE ŠKOLA MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD KRAJ VYSOČINA ČESKÁ REPUBLIKA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
VYSOČINA.
Český Brod.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
MĚSTO MORAVSKÁ TŘEBOVÁ Moravská Třebová 2011ANDREA HORÁKOVÁ.
Olomouc.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Česká republika - Plzeň
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_02_07_Česká Lípa.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Náš region Česká republika se člení do 14 krajů.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Frenštát pod radhoštěm
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
HOLAŠOVICE vesnice leží v severní části Blanenského lesa v jižních Čechách a je součástí obce Jankov doložená r. 1263, kdy ji založil příslušník nižší.
Královské město Rakovník
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Transkript prezentace:

Rumburk Rumburk je v Šluknovském výběžku. Je to nejdůležitější město ve Šluknovském výběžku. Sousedí se Starými Křečany,Varnsdorfem a Šluknovem.

Rumburk Je zde loretánská kaple vedle kostela sv.Vavřince Na strážném vrchu nalezneme kapli sv. Jana Křtitele Je zde loretánská kaple vedle kostela sv.Vavřince Na strážném vrchu nalezneme kapli sv. Jana Křtitele

Rumburk Rumburk má kolem obyvatel Rumburk má kolem obyvatel V historic kém jádru města nalezne me kostel Sv. Bartolom ěje. Na lužickém náměstí pak stojí, jako připomín ka na epidemii, Morový sloup. Ve městě je též bývalý zámek,kt erý obýval i majitel Tolštejna. V součas né době slouží k potřeb ám školství.Z a zmínku také stojí budova státního gymnázi a, která je vystavěn a v secesní m stylu a v součas nosti prošla náročno u a zdařilou rekonstr ukcí. Město má také své muzeum, původně sídlilo v budově nynější zdravotní školy, po té získalo budovu bývalé textilní továrny, kde je dodnes a též v tomto roce byla dokonce na rekonstr ukce. Muzeum má 3 stálé expozice a v období vánoc nabízí pravideln ě výstavu betlémů. Též nelze opomen out ulici Šmilovsk ého jež je vesnicko u památko vou rezervací nabízí tzv.podst ávkové domy, které jsou charakte ristické pro oblast nejsever nějších Čech a Horní Lužice. V Rumburku ještě nalezneme další dva kostelíky jeden na krásnolipské ulici, též po nedávné rekonstrukci (Evangelický kostel,zasvěcený sv. Janu Nepomuckému) a druhý na Strážném vrchu – Kaple Sv. Jana Křtitele. Ze strážného vrchu je též krásný výhled na lužické hory,

Rumburk Roku 1918 zde proběhla vzpoura 7. sřeleckého pluku z Plzně Která se nepovedla Roku 1918 zde proběhla vzpoura 7. sřeleckého pluku z Plzně Která se nepovedla

Rumburk V okolí Rumburka nalezneme rozhledny Tanečnice a Vlčí horu A také nalezneme města Varnsdorf,Šluknov a Staré Křečany V okolí Rumburka nalezneme rozhledny Tanečnice a Vlčí horu A také nalezneme města Varnsdorf,Šluknov a Staré Křečany

Těsně před 30.letou válkou roku 1626 postihl město Mor Je zde i Morový sloup na náměstí z roku 1681 Těsně před 30.letou válkou roku 1626 postihl město Mor Je zde i Morový sloup na náměstí z roku 1681

Rumburský městský znak má hradby s otevřená vrata s rytířem, dále spatříme na hradbách dva rohy červený a modrý a nad nimy je bílá husa s šípem v zobáku a stojí v rákosí