Projekty OP VK realizované pro elektrotechnické obory

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Průmyslová střední škola Letohrad
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Představení zajímavých projektů OPVK
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Programátor CNC strojů
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Nástroje daňových úlev
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/

Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Regionální inovační strategie Centrum odborného vzdělávání pro strojírenství.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
„Okna technickým oborům dokořán“
elektrotechnických měření
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
10. ZÁVĚREČNÉ KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Při technické univerzitě v Liberci
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Setkání kariérových poradců
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Podpora procesů uznávání
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Projekty OP VK realizované pro elektrotechnické obory Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 Ing. Eva Dařenová

Realizované projekty OP VK od 1.5. 2009 „KT IVV BUS ,,Moje volba-moje budoucnost“ „Najdi si cestu k technice“ „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ „Vzdělávej se, máš na to celý život“

„KT IVV BUS“ Cíle projektu: Podpořit výuku nových technologií a technologických postupů, modernizace a inovace teoretické a praktické výuky rozvodu elektrické energie. Zpracování výukových modulů (didaktické pomůcky, učební texty) Kabelové technologie Izolované venkovní vedení Inteligentní instalace

,,Moje volba-moje budoucnost“ Do realizace projektu byli zapojeni: Pedagogové ISŠ Sokolnice Žáci ISŠ Sokolnice Partneři projektu RGV a.s. Břeclav, ELTECH CZ, s.r.o. Děčín

„KT IVV BUS“ Výstupy projektu Didaktické pomůcky pro kabelové technologie a izolované venkovní vedení Výukové texty Kabelové technologie Izolované venkovní vedení Inteligentní instalace Webové stránky projektu http://esf.iss-sokolnice.cz

„KT IVV BUS“ Didaktické pomůcky

„KT IVV BUS“ Didaktické pomůcky

„KT IVV BUS“ Didaktické pomůcky

„KT IVV BUS“ Učební texty

,,Moje volba-moje budoucnost“ Cíle projektu: Podpořit zvýšení zájmu žáku ZŠ o studium technických, řemeslných a službových oborů rámci celého Jihomoravského kraje a vytvoření jednotných postupů, výukových modulů a propagačních nástrojů pro vzdělávání a přiblížení těchto oborů žákům 7.- 9. tříd ZŠ v dostatečném předstihu před výběrem studijního oboru.

,,Moje volba-moje budoucnost“ V projektu bylo zapojeno: 57 základních škol z celého Jihomoravského kraje 7 středních škol ISŠ Sokolnice SOŠ a SOU stavební, Bosonohy ISŠ a COP Olomoucká SOŠ a SOU André Citroëna, Boskovice SOŠ oděvní a SOU, Strážnice SOŠ a SOU Znojmo SOU Mikulov Odborníci z praxe Partneři projektu Svaz průmyslu a dopravy ČR, ESB Elektrické stroje, Brno

,,Moje volba-moje budoucnost“ Aktivity projektu Specializované besedy s odborníky přímo z praxe Exkurze do firem působících na úrovni technických či řemeslných oborů. Oborové dny, při nichž si žáci mohli sami vyzkoušet řemeslo tvorbou vlastních výrobků

,,Moje volba-moje budoucnost“ Besedy na základních školách

,,Moje volba-moje budoucnost“ Oborové dny na středních školách

,,Moje volba-moje budoucnost“ Výstupy projektu Katalog řemesel Metodika pro výchovné poradce Motivační film Webové stránky projektu http://mvmb.iss-sokolnice.cz

„Najdi si cestu k technice“ Cíle projektu: Motivace žáků školy ke studiu zvoleného oboru, věnovat se mu v takovém rozsahu, aby ve svém dalším uplatnění nebo na vysoké škole se mohl profilovat a být úspěšným. Motivace žáků základních škol ke studiu technických oborů, v tomto případě zaměření na elektrotechniku a strojírenství, které se prolínají v podstatě ve všech odvětvích našeho průmyslu. Rozšíření kompetencí pedagogů středních a základních škol pro podporu výuky technických oborů.

„Najdi si cestu k technice“ Do realizace projektu jsou zapojeni: Pedagogové a žáci školy 18 základních škol z Jihomoravského kraje Odborníci z praxe Partner projektu Krajská hospodářská komora Jihomoravského kraje

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu Zkvalitnění výuky elektrotechniky Vybavení elektrotechnické dílny pro odborný výcvik silnoproudu (laboratorními stoly s přístrojovými nástavbami a didaktickou technikou) Specializovaná pracoviště pro nácvik dovedností elektromontážních prací: Světelná a tepelná technika Stykačové kombinace Elektromery Měření elektrických veličin Bytové a průmyslové instalace Elektrické stroje točivé a netočivé Fotovoltaika.

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu Výukové materiály a školení pedagogů Zpracování výukových textů a multimediálních prezentací pro 8 předmětů Automatizace Elektrické stroje a přístroje Elektronika Elektrická měření Elektrotechnologie Technická dokumentace Užití elektrické energie Základy elektrotechniky Školení pedagogů SŠ a ZŠ na používání interaktivních tabulí a e-learningu

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu E-learning Vytvoření odborného interaktivního prostředí určené žákům a pedagogům středních a základních škol, obsahující animace, prezentace, testy, kontrolní otázky, atd. http://www.iss-sokolnice.cz/e-learning_2

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu Akce techniky Žáci v průběhu 4 hodin plní spolu s žáky naší školy praktické úkoly z oblasti rozvodů elektrické energie, robotiky, měření elektrických veličin, návrhu a zapojování plošných spojů, … Společné exkurze žáků ZŠ a SŠ do vybraných podniků

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu

„Najdi si cestu k technice“ Výstupy projektu Vybavení elektrotechnické dílny Soubor výukových materiálů a multimediálních prezentací pro 8 předmětů Vyškolení pedagogové ZŠ a SŠ na využívání interaktivních tabulí a e-learningu Elearningový portál pro pedagogy a žáky SŠ a ZŠ Webové stránky projektu http://naceste.iss-sokolnice.cz

„Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ Cíle projektu: Cílem projektu je investiční a metodická podpora přírodovědného a technického vzdělávání na základních a středních školách v Jihomoravském kraji. Připravit a zrealizovat takové motivační (klíčové) aktivity, které obecně povzbudí zájem žáků střední školy a základních škol o studium technických oborů, či předmětů, vybudovat (rozšířit) své zázemí za účelem prohloubení motivace ke studiu zejména slaboproudé elektrotechniky a IT.

„Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ Konkrétní cíle ISŠ Sokolnice jako partnera Vybudovat síť základních škol a ISŠ Sokolnice pro zajištění dlouhodobé spolupráce Modernizovat dvě odborné dílny pro zajištění praktické výuky se zaměřením na slaboproudou elektrotechniku a IT. Vybavit výuková pracoviště základních škol didaktickými pomůckami pro výuku slaboproudé elektrotechniku a nácvik praktických činností v práci se dřevem, kovem a základech elektrotechnických prací. Navázat dlouhodobou spolupráci s vysokými školami k zajištění motivace žáků ke studiu technických oborů.

„Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ Do realizace projektu je zapojeno: 5 základních škol: Základní škola Měnín, Měnín 32 Základní škola Sokolnice, Masarykova 20 Základní škola Újezd u Brna, Školní 284 Základní škola a mateřská škola Šaratice, Náves 96 Základní škola a Mateřská škola Otnice, Školní č. 352 2 vysoké školy: VUT Brno, fakulta strojního inženýrství, ústav automatizace a informatiky Mendelova univerzita v Brně, ústav informatiky

„Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ Aktivity projektu Vybavení elektrotechnických dílen ISŠ Sokolnice a laboratoří základních škol Vybavení dílny pro praktickou výuku elektrotechnických měření, robotiky, kamerových systémů, satelitních a televizních systémů, zabezpečovací techniky a programování elektronických zařízení Vybavení elektrotechnické dílny pro praktickou výuku o komponenty pro výuku počítačových sítí Vybavení pracovišť pro výuku předmětu Pracovní činnosti, Fyzika a IT na základních školách.

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu

Praktická cvičení žáků základních škol „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ Aktivity projektu Praktická cvičení žáků základních škol V rámci výuky na základních školách probíhají praktická cvičení z: Fyziky Pracovních činností IT Projektové dny na ISŠ Sokolnice

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu

„Pokročilá praktika“ žáků ISŠ Sokolnice „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ Aktivity projektu „Pokročilá praktika“ žáků ISŠ Sokolnice Rozšířená výuka a praktická cvičení v oblasti počítačových sítí (MENDELU) Rozšířená výuka programování (MENDELU) Robotika (VUT)

Volnočasové aktivity žáků ISŠ Sokolnice „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ Aktivity projektu Volnočasové aktivity žáků ISŠ Sokolnice Kroužek „Elektronika“ zaměřený na elektroniku, el. měření a programování elektronických zařízení v modernizované laboratoři

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu

„Vzdělávej se, máš na to celý život“ Cíle projektu: Tvorba vzdělávacích programů, včetně učebních textů, pro celkem 9 profesních kvalifikací z oboru elektrotechniky a strojírenství, metodické a podpůrné materiály pro lektory dalšího vzdělávání, e-learning a pilotní ověření na účastnících dalšího vzdělání.

„Vzdělávej se, máš na to celý život“ Do realizace projektu byli zapojeni: Pedagogové ISŠ Sokolnice jako tvůrci výukových materiálů a jako lektoři dalšího vzdělávání Odborníci z praxe v oblasti elektrotechniky a strojírenství Účastníci dalšího vzdělávání Partner projektu Krajská hospodářská komora Jihomoravského kraje

„Vzdělávej se, máš na to celý život“ Aktivity projektu Tvorba sítí a partnerství Spolupráce vzdělávací instituce a sociálních partnerů Oslovení organizací z oboru elektrotechnika a strojírenství s cílem rozšířit povědomí o profesních kvalifikacích a určení požadavků na kvalifikační potřeby dle NSK Vytvořit systém spolupráce

„Vzdělávej se, máš na to celý život“ Aktivity projektu Tvorba metodických nástrojů a vzdělávání lektorů Modul 1 - Tvorba vzdělávacích programů pro profesní kvalifikace Modul 2 - Vedení účastníka dalšího vzdělávání procesem uznávání předchozích pracovních zkušeností Modul 3 - Hodnocení odborných kompetencí účastníka dalšího vzdělávání

„Vzdělávej se, máš na to celý život“ Aktivity projektu Tvorba vzdělávacích programů pro profesní kvalifikace a pilotní ověření Vzdělávací programy pro 9 PK včetně učebních textů a elearningových kurzů Montér elektrických instalací (26-017-H) Montér elektrických sítí (26-018-H) Montér elektrických rozvaděčů (26-019-H) Montér slaboproudých zařízení (26-020-H) Montér hromosvodů (26-021-H) Montér kabelových technologií pro silnoproud (26-013-H) Elektromontér fotovoltaických systémů (26-014-H) Elektromechanik pro výtahy (26-011-H) Zámečník (23-003-H)

„Vzdělávej se, máš na to celý život“ Aktivity projektu Pilotní ověření Kurzy profesních kvalifikací – účastníci získali potřebné znalosti a dovednosti z příslušné profesní kvalifikace Ke studiu využívali výukové materiály a e-learningové kurzy Vykonali zkoušku z profesní kvalifikace (osvědčení)

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu

„Najdi si cestu k technice“ Aktivity projektu

Vzdělávej se, máš na to celý život“ Výstupy projektu Soubor výukových materiálů a multimediálních prezentací pro 9 profesních kvalifikací Elearningové kurzy pro 9 vzdělávacích programů Vyškolení pedagogové v lektorských kompetencích Systém spolupráce mezi vzdělávací institucí a sociálními partnery Webové stránky projektu http://vzdelavejse.iss-sokolnice.cz

Projekty OP VK realizované pro elektrotechnické obory ISŠ Sokolnice Společné výstupy realizovaných projektů: Navázání dlouhodobé spolupráce se základními školami v JMK Zajistit pro žáky ISŠ Sokolnice, ostatních SŠ, ZŠ a zájemce o DV moderní aktualizované výukové materiály a výukové podpory Vybavení pro praktickou výuku žáků ISŠ Sokolnice a ZŠ Vytvoření sítě SŠ a sociálních partnerů

Projekty OP VK realizované pro elektrotechnické obory Děkuji za pozornost