Vážení občané, Bydlíte v menší obci? Trápí Vás špatná dopravní obsluha a spojení s městy? Jste odkázáni na automobil či snad na taxi?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití poptávkové dopravy
Advertisements

Návrh parkování Návrh zastávek MHD.
Doprava. Doprava Témata prezentace Dopravní muzeum Dresden DVB dopravní podnik Letiště Drážďany Stavba mostu Waldschlösschenbrücke Turistická atrakce.
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Marketingový výzkum v dopravě Autobusová linka Praha - Brno
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Valné shromáždění Asociace U3V červen 2006, Zlín - Kostelec.
Prezentace Klubových výletů Jsme sdružení pořádající výlety od roku Jsou určené především fanouškům Městské hromadné dopravy, avšak i ostatní si.
Uzavírky silnic II/476 a I/11
VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE. Myslíte si, že pro vaše dítě nyní existuje bezpečná cesta do (ze) školy?
SILNIČNÍ DOPRAVA Technika služeb v cestovním ruchu
Den bez aut Jak to začalo… Dne jsme si v ZŠ Masarykova připomněli, že ne vždy se do zaměstnání, školy či kamkoliv jinam musí.
HASIČI.
DOPRAVNÍ PRŮZKUM NA PŘÍMĚSTSKÝCH AUTOBUSOVÝCH LINKÁCH Informace o provádění průzkumu ve vozidlech středa
Porovnání dopravní obslužnosti obcí v ČR a stanovení základních kritérií standardu dopravní obslužnosti obcí Úkol. č. 1F54E/044/110.
Charakteristické znaky MHD
Vyhledávání dopravního spojení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New.
Bezbariérovost veřejné dopravy
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
STUDIE ROZVOJE DOPRAVY V AGLOMERACI CHOMUTOV-JIRKOV
Ú s t e c k ý k r a j Varnsdorf, Odbor dopravy a silničního hospodářství Dopravní obslužnost, oblast Šluknovsko Tisková konference k zahájení.
P E R N Š T E J N návrat do časů minulých Jako každý rok v tomto čase jdeme z křižanovského náměstí v sobotu 14. června 2001 v 5 45 ráno. Čas odchodu.
Lyže a snowboard 2012 Horní Malá Úpa, penzion Blesk Počet účastníků: 22 (z toho 3 dívky) Vedoucí kurzu: Mirka Fenclová Instruktoři: Pavel.
Poměr Prvouka 2. ročník ZŠ
Organizátor REgionální DOpravy V Královéhradeckém a Pardubickém kraji
Řešení dopravní obslužnosti Odoleny Vody a letiště Vodochody
Integrovaný dopravní systém v okolí tratě 199 Michal Šimek Gymnázium Jana Valeriana Jirsíka České Budějovice.
Recyklace RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc EXKURZE PETKA CZ.
Plánování a organizace veřejné dopravy
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje
Nízkoemisní zóna KLIMKOVICE 1 Úvod. Nízkoemisní zóna KLIMKOVICE 2 Úvod.
Dopravní dostupnost obcí v okrese Nový Jičín Prezentace ročníkového projektu Dopravní dostupnost obcí v okrese Nový Jičín Autor: Petr BALA Vedoucí: Dr.Ing.
Jízda s použitím zvláštního výstražného znamení
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Terminál Hranečník Ostrava 2015.
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
N ÁVRH DOPRAVNÍHO ŘEŠENÍ OBLASTI L ADOVA KRAJE A Ř ÍČANSKA Jakub Platil, DMŽ2 Studentská konference
1. PREZENTACE ZE ZÁKLADŮ TEORIE HROMADNÉ DOPRAVY Základní pojmy Ondřej Kališ
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Dopravní obslužnost 2008 aneb po celém Ústeckém kraji bez auta Pondělí
CHAPS spol. s r.o. Bráfova Brno Tel.: Fax: Internet:
Zpracoval: Mgr. Ondřej Pacina Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Pilotní projekt Dopravní řešení mikroregionu MILEVSKO Realizace efektivní přepravy ve veřejné linkové autobusové dopravě.
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_14/20_Vlakové nádraží Téma:Vlakové nádraží Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Předmět: Teorie dopravy Ing. František Lachnit, Ph.D. Dopravní systémy.
Petr Machovec.  Možnosti turistiky pro postižené ◦ Turistika s průvodcem ◦ Speciální značení ◦ Informace o schůdnosti a dostupnosti ◦ Doprava  Rozdělení.
NEJEN ZA ZVÍŘATY k našim sousedům Prezentace na podporu Evropského regionu Dunaj-Vltava Autor: Nela Fialová, CR3.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Setkání s hejtmanem Most, Obsah setkání – aktuální témata  Doprava v Ústeckém kraji – souběhy tratí a řešení  Cestovní ruch v Ústeckém.
ZLEPŠENÍ REALIZACE SPOJENÍ VEŘEJNOU DOPRAVOU V RELACI Č.KRUMLOV – Č.BUDĚJOVICE A ZPĚT PROSTŘEDNICTVÍM MATEMATICKÝCH METOD AUTOR PRÁCE: BC. MICHAELA PEKAŘOVÁ.
Autor: Mgr. Radana Marelová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Pardubice-Spořilov
RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc.
EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY
JÍZDNÍ ŘÁDY AUTOBUSŮ – prezentace k pracovnímu listu Český jazyk Praktická škola jednoletá nebo dvouletá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Sortiment poskytovaných služeb v železniční dopravě; dopravní ceniny, tarify, slevy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana.
Návrh dopravního řešení Jižního Města
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – PRŮMĚRNÁ RYCHLOST
Ing. Patrik Horažďovský Ing. Martin Heindl
Chytré řízení dopravy v IDS JMK
Činnost společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje s.r.o. Konference IDS Žďár nad Sázavou,
Hra ke zopakování nebo procvičování učiva
VY_52_INOVACE_65_Doprava v ČR
Autobusy … v dopravní špičce.
Dětské dopravní hřiště Liberec
Autobusy na zavolání v Libereckém kraji
Transkript prezentace:

Vážení občané, Bydlíte v menší obci? Trápí Vás špatná dopravní obsluha a spojení s městy? Jste odkázáni na automobil či snad na taxi?

ANO ? A to s tím jste zcela spokojeni ? Opravdu si myslíte že má každý auto? Nebo chcete dávat sumy za taxi? Nebo chcete dopadnout jako v Horním Slavkově na Sokolovsku?

Tak to je dobře že NE! Nejste jediní ! V ČR existuje obrovské množství obcí, do kterých zajíždí autobus jen v pracovní dny dny a to ještě v rozmezí zákonem stanovené základní dopravní obslužnosti ! Jsou i obce, do kterých poslední spoj jede kolem 17 hodiny a lidé z práce cestují STOPEM ! W W W W

TAXIBUS Je projekt, který by měl pomoci i těm nejmenším obcím a osadám s jejich obsluhou. Díky tomuto projektu by byly obce efektivně a levně obsluhovány a to podle podle aktuální potřeby občanů !

O co vlastně jde…. Jedná se o specifický způsob přepravy osob po silnici. Jedná se o jakousi kombinaci taxi a autobusu. Klasická autobusová linka jede po stanovené trase, ve stanovený jízdní řád. Tato linka však nezajíždí všude a tak lidé často chodí na zastávku linky celé kilometry. U taxibusu je to jinak !

Specifika „taxibusu“ Takováto linka by jela z místa A do místa B a měla by na trase stanovené pevné a variantní zastávky. Variantní zastávky jsou zastávky v obcích, do kterých by taxibus zajížděl na požadavek cestujícího. Linka by tak obsloužila nejen obce po trase, ale i kolem ní. Odpadla by tak cesta pěšky na a nebo z linky !

Jízdní řád Existoval by pevný stanovený jízdní řád, který by zahrnoval časy příjezdů a odjezdů jak z pevných i variantních zastávek. Jízdní řád by mohl být dále doplněn spoji,které by jezdili podle potřeby. Například sešlo-li by se na zastávce více jak 10 cestujících. Mimo tuto dobu by menší vozidla Taxibusu sloužila jako vozidla taxi. Cena přepravy by však byla stejná!

Občané obcí by tak mohli i v sobotu večer bez problémů navštívit divadlo či jiné kulturní akce, které si nyní nemohou dovolit ! I lidé bez automobilu by si mohli jet nakoupit do města aniž by se vraceli až za několik hodin ! Taxibus by mohl vytvořit návaznou dopravu na jiné druhy doprav ! A hlavně, jen taxibus by Vás dopravil i o víkendu až před dům !

Podpořte tento projekt. Projekt, který je tu pro lidi Projekt pro lepší cestování Projekt budoucnosti v obsluze obcí ! Internet :

Autor tohoto projektu Vám děkuje za shlédnutí této prezentace. Věřím, že se najde někdo koho projekt zaujal. Veškeré náměty zasílejte na: