Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Ing. Jan Havlík, MPA Tajemník MěÚ Brno – únor 2013
PEČKY Václav Dřízhal ©2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ KOMUNIKACE,VYJEDNÁVÁNÍ.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Konference HR ŽIVĚ Vzděláváním k vyšší výkonnosti Kdy je vhodný čas pro spolupráci s poradenskou společností Irena Grimová, Training & Development Head.
Řízení lidských zdrojů
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Management Ing. Jan Pivoňka.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
1 Týmová práce TYMP 2/ C3 Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Nabídka personálních služeb
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Konference Hodnocení pracovního výkonu JUDr
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
© HMP 2003 DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Trenér TRÉNINKOVÁ ČÁST „Řízení lidských zdrojů“ Trenér.
Výběrové řízení dodavatele manažerského vzdělávání pro ZENTIVA a.s.
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
„P U L Z“ PROJEKT UČENÍ LIBERECKÉ ZÁCHRANKY připravil: Mgr. Kristýna Fejfarová – specialista pro kvalitu a rozvoj PNP.
Hodnocení prací, jako základ spravedlivého mzdového a motivačního systému.
Hodnocení pracovního výkonu
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
Identifikace a rozvoj talentů ve skupině PRECIOSA
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Interní trénink Coca-Cola HBC.
Podnikatelský institut PYRAMIDA s.r.o.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
PŘEDSTAVENÍ FIRMY HUMAN´S Koučování Terapie Psychologie Poradenství
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Systém 360° zpětné vazby v Cabot Corp.
Koučování – nejúčinnější způsob zvyšování kompetencí manažerů
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
VÝCHODISKA PRO ROZVOJ VŮDCOVSTVÍ
Rozvoj manažerů GE Money ČR&SK Kristýna Rapalová GE Money
Systém hodnocení v ČSOB
Zavedení systému řízení pracovního výkonu provázaného do systému odměňování a vzdělávání zaměstnanců ministerstva, rozvoj manažerských dovedností Dodavatel:
3i3 BUSINESS DEVELOPEMENT INVENTA, s.r.o. Cesta k řízenému růstu firmy Ing. Vladimír Brichta Ing. Miroslav Tůma, Ph.D.
1 Ja “Zaměstnanec přichází kvůli firmě, ale odchází kvůli manažerovi“ Jak efektivně vzdělávat manažery Mgr. Petra Voráčová INC Consulting spol. s r.o.
marketingové poradenství
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Propojení „soft“ nástrojů a „hard“ podpory je nutnost
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Osnova výuky_únor 2011 MANAŽERSKÝ KOUČINK MPH_MAKO PhDr. Milada Blažková.
Personální strategie mezinárodní firmy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Assessment centrum.
Osobní management – modul č.4
KOUČOVÁNÍ jako nástroj pro ROZVOJ ZMĚN POSTOJŮ A CHOVÁNÍ Jak vybírat kouče ??? Tim Šlapák Akreditovaný profesionální kouč ČAKO Acredited Senior Practitioner.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Assessment centrum.
Manažerské kompetence
Transkript prezentace:

Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu Představení spíkrů Čas prezentace = 1,5 hodiny 24.4.2007 Daniela Černá, ČSOB

Struktura Systém vzdělávání v ČSOB Leadership akademie Rozvojové programy Manažerské soft-skills tréninky Koučování Proces nominací

Systém vzdělávání v ČSOB HODNOTY Rozvoj prostřednictvím Leadership Academy Rozvoj prostřednictvím znalostních kurzů KOMPETENCE Rozvoj prostřednictvím rozvojových programů, Soft-skills tréninků, koučování ZNALOSTI VÝKON

Rozvíjení hodnot – Leadership Academy Leadership akademie je nedílnou součástí Modrého efektu. V bance i ve Skupině KBC se stala vyhledávanou formou rozvoje manažerského potenciálu.

Cíle LA 1. Umožnit TOP managementu porozumět změnám v bance a umožnit jim se s nimi ztotožnit. Vést a motivovat manažery k nacházení nových způsobů myšlení. 2. Napomoci šíření transformace a nových firemních hodnot do middle/low managementu

Struktura Leadership akademie

Rozvoj kompetencí Prostřednictvím rozvojových programů Prostřednictvím soft-skills tréninků

Rozvojové programy Eagles, Hawks - Pro talenty s výrazným manažerským profilem a potenciálem KBC Academy - Rozvojový program v KBC Cílem programu je účastníka rozvíjet a podpořit pří přípravě na manažerskou pozici formou: 1) odborných seminářů a stáží pro získání globálního pohledu na banku a skupinu ČSOB 2) rozvoje / posílení manažerských dovedností a práce s týmem 3) rozvoje / posílení znalostí a dovedností v oblasti projektového managementu 4) udržení / zlepšení úrovně anglického jazyka na úroveň danou pro účast a absolvování programu tak, aby odpovídala požadavkům pro další kariérní rozvoj např: ve formě účasti v KBC Academy, zahraniční stáže, profesního uplatnění v rámci skupiny KBC, účasti v projektech v rámci skupiny KBC.

Soft skills tréninky • Tvoří dlouhodobý komplexní systém vzdělávání a rozvoje manažerů v ČSOB • Jednotlivé kurzy přímo rozvíjejí hodnoty ČSOB stanovených v Leadership Modelu • Jsou přímo vázané na roční hodnocení manažerů (TMR, MLMR). Vytvoření dlouhodobého a komplexního systému vzdělávání a rozvoje v ČSOB Sjednocení pravidel jednání manažerů i specialistů ČSOB pro podporu výkonu a porozumění hodnot společnosti = propojení vzdělávání s Leadership modelem Rozvoj klíčových dovedností, které vychází z kompetencí sledovaných v rámci pravidelného ročního hodnocení

VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ MANAŽERŮ ČSOB PRO ROK 2006/2007 Vedení a řízení Komunikační dovednosti Profesionální manažerská komunikace 2 dny Práce se stresem Řízení času Techniky k podpoře kreativity a inovace Etiketa Řízení lidských zdrojů pro manažery 2 den Koučování v manažerské praxi Procesní a projektové řízení v praxi manažera 2 dny Legenda: přímá návaznost doporučená návaznost Image Efektivní vedení porad a workshopů Koučování Manažerské dovednosti Vedení týmu Prezentační dovednosti Seberozvoj Efektivní vyjednávání a řešení konfliktů Rétorika 1 den Řízení procesu změny Motivování a hodnocení spolupracovníků 2 dny

VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ MANAŽERŮ SEGMETU RETAIL/SME ČSOB PRO ROK 2006/2007 A – Přesvědčivá komunikace a účinný osobní postoj 2 dny Legenda: přímá návaznost doporučená návaznost B – Budování a udržování vztahů C – Kooperativnost (teamwork) Sales Management Handbook Komunikace cílů a jak motivovat klientské pracovníky Komunikace zaměřená na obtížné situace při vedení lidí

Koučování Koučování vybraných zaměstnanců externími kouči Interní koučování

definování konkrétních potřeb a jejich priorit Proces Management review = definování konkrétních rozvojových potřeb a jejich priorit Průběžné hodnocení Realizace Hodnotitelská komise Hodnotící rozhovor naplánování 2 – 3 kurzů/rok Nominace do jednotlivých kurzů

Otázky?

Děkuji za Váš čas a podněty.