TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Václav Metlička Cyklokros
Advertisements

MILČOVO KOLEČKO 2013 Amatérský závod k uctění památky bosonožského profesionálního cyklistického závodníka Miloše Hrazdíry, jehož spoluorganizátorem byl.
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2010 Jan Netuka Seminář Želiv,
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Biatlon.
Sportovní zařízení a akce
Václav Metlička Cyklokros
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Žacléřská HALDA 2014 II. ročník neoficiálního mistrovství ČR těžařů o pohár Těžební unie v cross-country MTB PŘEDSTAVENÍ.
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
HC LUBENEC Vedoucí týmu: P.Strunz Kapitán týmu: V.Fišer.
X-Cup 2006 ČESKÝ POHÁR FREESTYLE BMX. Co to je : X-cup je série závodů tykající se sportu na kolech tzv. Freestyle BMX.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
VELKÁ PARDUBICKÁ Jan Freudl Konec Menu
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
40. Výročí naší školy 1974–2014.
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
SKOKY NA LYŽÍCH.
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. prosince 2014.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
SEMINÁŘ TRENÉRŮ VESLOVÁNÍ
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
SEZONA * Eva Nývltová. * Davos 42. a 37. místo * Rogla 40. a 45. místo * Oberhof 31. a 25. místo * Oberstdorf 24. a 34. místo * Toblach 28.,
Zpráva o činnosti komise rozhodčích ČSJ za rok 2007.
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
ATLETIKA 2.
Vnější dimenze energetické politiky EU
NÁBOR od 14 hodin v naší loděnici.
ČESKÉ DÁLKOVÉ BĚHY. JIZERSKÁ PADESÁTKA Nejznámější český závod je Jizerská padesátka Běhá se od roku 1968 klasickou technikou Účastní se jej až 6000 závodníků,
ČLENSKÁ SCHŮZE ZOO Adopce – Historie a další postup.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
Tak to jsme my. Družstvo dětí, které se nechtějí doma nudit a mají zájem se dobře bavit. Voltiž je atraktivní gymnastické cvičení na neosedlaném koni.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
Operační systém Android
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LETY NA LYŽÍCH.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
Pravidla atletiky 2014/2015.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Ženský halový atletický pětiboj
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande.
Vehikl Tour 2015 v sobotu 12. září 2015 proslulého závodu
Kinematika - příklady.
Lyžaři TJ Žďár nad Sázavou
Plavání Jiří Vlk, 5.B Hluchák
PRAHA LANCE ARMSTRONGA
Transkript prezentace:

TOUR DE SKI

HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích v 9 až 11 dnech V programu jsou závody ve volném stylu i klasice, sprinty, hromadné starty i distanční závody

PRAVIDLA Kdo se přihlásí do závodu, musí jet všechny tratě a disciplíny Pokud závodník některý závod nedokončí nebo do něj nenastoupí, nemůže už pokračovat Časy za jednotlivé etapy se sčítají podobně jako v cyklistických etapových závodech Při závodech ve sprintu získávají závodníci časové bonusy

SOUČASNOST Vyvrcholením Tour de Ski je závěrečná etapa s cílem na sjezdovce Alpe Cermis Do této etapy se startuje podle součtu všech předchozích časů intervalově, takže kdo doběhne první do cíle na vrcholu Alpe Cermis, je celkovým vítězem Vzhledem k náročnosti závodů jsou za celkové umístění velké finanční odměny

SOUČASNOST II. Tour de Ski je pořádáno jak pro muže tak pro ženy Významnou stopu zanechal v tomto závodě také český závodník Lukáš Bauer, který vyhrál v sezoně 2007/2008 a v sezoně 2009/2010; v sezoně 2010/2011 obsadil 3. místo Posledními vítězi se v roce 2013 stali Polka Justyna Kowalczyková a Rus Alexandr Legkov

Děkuji za pozornost