Vedoucí KHI: Milan.Svoboda@tul.cz Katedra historie FP TUL Sokolská 8, budova S, 2. P. http://khi.fp.tul.cz Vedoucí KHI: Milan.Svoboda@tul.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
I Institut tvůrčí fotografie je součástí Filozoficko- přírodovědecké fakulty a později Slezské univerzity v Opavě od roku 1990.
Přírodovědecká fakulta UJEP
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ V ČR
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Na začátek malý test: Poznáte poněkud „zašifrovaná“ česká rčení
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Prezentace Fakulty ekonomické ZČU v Plzni
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Ústav světových dějin Obor Historie – evropská studia.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
dotazníkové šetření na vysokých školách
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Alena Králová.
Den otevřených dveří PřF MU
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Výroční zpráva za rok 2014 Vysokoškolské vzdělávací programy Bakalářské studium Magisterské studium Studijní obor Ekonomika – řízení lidských zdrojů.
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Česko-německá studia na IMS FSV UK: Den otevřených dveří Tomáš Nigrin.
Úvod do historie, periodizace dějin, historické prameny OB21-VVP-HUM-DEJ-BUJ-M
P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P H D R. R OMAN V IDO, P H.D. Den otevřených dveří 22. – 23. ledna 2016 Fakulta.
Manuscriptorium Evropská digitální knihovna historických fondů.
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Bakalářský studijní obor: Historie
Asociace ředitelů gymnázií ČR
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Ústav světových dějin Obor Historie – Evropská studia.
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
ÚVOD DO DĚJEPISU O dějepisu 1.
Jak pracovat s učebnicí
Studijní program Ošetřovatelství
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Přírodovědecká fakulta UJEP
Katedra české literatury a literární vědy Katedra českého jazyka
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Při technické univerzitě v Liberci
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Jak uspět u testu a zkoušky
Katedra historie Filozofická fakulta UP Olomouc
Bakalářské studium archivnictví samostatný obor maior minor
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Vedoucí KHI: Milan.Svoboda@tul.cz Katedra historie FP TUL Sokolská 8, budova S, 2. P. http://khi.fp.tul.cz Vedoucí KHI: Milan.Svoboda@tul.cz

Katedra historie zajišťuje: I) Historická studia – KHM (bc.), Historické vědy – Historie (mgr.), jednooborová historie (neučitelský obor!) II) Specializace v pedagogice: Historie se zaměřením na vzdělávání – kombinace s dalším oborem (bc.), navazující mgr. pro ZŠ (2. stupeň)

Přijímací zkoušky 2011: dva obory Bc. studijní program Specializace v pedagogice, obor Historie se zaměřením na vzdělávání: přijímání na základě výsledků studia na SŠ (včetně maturity z dějepisu) červen a srpen 2011

Přijímací zkoušky 2011: jeden obor Bc. studijní program Historická studia – obor KHM: písemný test v rozsahu studia dějepisu na gymnáziích a SŠ humanitního zaměření. Přijetí bez přijímací zkoušky pro ty, kteří maturovali z dějepisu s prospěchem 1-3, nebo dosáhli průměrného prospěchu na SŠ nejvýše 1,50 (podle známek na výročních vysvědčeních ze 4 posledních ročníků SŠ; neukončí-li zájemce o studium na VŠ současnou SŠ v době podání přihlášky, započítává se z posledního ročníku pololetní vysvědčení).

Lidé z katedry historie Vás naučí:  - rozumět dějinám, událostem a lidem minulosti  - číst staré písmo rukopisů i knihtisků, rozumět mapám  - rozumět odlišnostem ve vyjadřování zaniklých kultur  - vyložit smysl a symboly obrazů, soch, slohů  - psát o historii odborně i populárněnaučně  - odlišit kvalitní práci od zmetku, tj. kriticky myslet  - studovat v archivech, muzeích, galeriích a knihovnách - připravovat odborné prezentace a výstavy

Lidé z katedry historie Vás přivedou k těmto dovednostem: - rozumět odborným výrazům, ale formulovat srozumitelně  - navrhovat a vytvářet projekty a prezentovat je veřejnosti - samostatně myslet a jednat

Lidé z katedry historie Vám nabídnou a umožní: - studovat latinu a němčinu pro historiky - účastnit se jednodenních a vícedenních exkurzí: poznání starší i novější historie českých zemí - studovat v zahraničí (programy Erasmus, DAAD) - poznávat zajímavé lidi z oboru historie a jejich práce

Katedra historie umožní studujícím KHM: - získat odborné zkušenosti z praxí na památkových objektech a v odborných institucích - zpracovávat studentské projekty z různých etap historie i dějin umění - vytvářet bakalářské a magisterské práce výzkumem v terénu i v archivu - podílet se na veřejných přednáškách o historii regionu

Katedra historie umožní všem studujícím historie:   - účastnit se celofakultních i republikových studentských soutěží v oboru historie, workshopů a konferencí - publikovat v odborných periodikách (Fontes Nissae, SbSM) - postoupit do navazujícího jednooborového magisterského studia Historické vědy

Katedra historie nabízí studujícím učitelství historie navíc: - pedagogické praxe průběžné a souvislé - didaktiku dějepisu čili umění přístupně vyložit historické činy dospělých dětem - práci s dětmi v rámci dobrovolných aktivit na FP - navazující mgr. dvouoborové studium pro 2. stupeň ZŠ, pomoc při vstupu do doktorského studia na univerzitách v ČR

Vědeckovýzkumná činnost a její výsledky (realizované projekty) DĚJINY KNIHOVEN, KNIH A KATALOGIZACE STARÝCH A VZÁCNÝCH TISKŮ (KVK V LIBERCI) KULTURNÍ A CÍRKEVNÍ DĚJINY REGIONU (realizace v seminářích) – BP a DP DĚJINY ŠLECHTY VYDÁNÍ PRAMENŮ K REGIONU HISTORIOGRAFIE REGIONÁLNÍ PAMĚTNÍCI 20. STOLETÍ, BÁDÁNÍ O MODERNÍCH DĚJINÁCH