Holandsko - je nádherná rovinatá země, charakterizovaná jako země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Advertisements

Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Dánsko Vlajka znak.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí
klikej Malebné středověké městečko s hradbami kolem historického středu leží ve Středních Francích (Mittelfranken) na řece Tauber asi 70 km západně od.
ŠKOLNÍ VÝLET: Tiské stěny. V ŠEOBECNÉ ÚDAJE : Tiské stěny jsou pískovcová skalní oblast poblíž obce Tisé na Děčínsku. Jedná se o pískovcové město, ojedinělé.
Nizozemsko Země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.
Obsah Valašská Polanka Kde se nacházíme Základní info Znak Z historie
Nizozemsko.
Holandsko a jeho symboly.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Francie 9.A.
Oblast: Západní Evropa Nizozemsko
Češpivová Simona 8.A Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň.
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
Polsko Eliška Pokorná.
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá možnost jak se z kontinentu skokem dostat na ostrov Averøy fantastickou cestou přes moře po.
VELHARTICE.
Program Leonardo da Vinci – projekt mobility
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Nizozemsko Konstituční monarchie Velká hustota: 400 obyv./km2
BENELUX 2. listopadu 2005.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Země tulipánů, větrných mlýnů a sýrů…
Nizozemsko Káťa Krejčí.
NIZOZEMSKO.
Holandsko.
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
Projeďme se spolu kanály v holandském Amsterdamu.
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes.
Dánsko- vzdělání, kultura a kulturní osobnosti
IRSKÁ REPUBLIKA km2, 3,6 mil. obyvatel, Dublin (Baile Átha Cliath)
Nizozemí Aneta Bohdálková Kam na výlet Do hotelu: Delta. Cena: 2069 Kč. Celkem pokojů: 8. Můžete tam mít domácí zvíře. Je tam: cyklistika. Do hotelu:
Hlavní město Švédska Stockholm je nádherným a živoucím velkoměstem, které se svou zářivostí, magičností i příjemnou klidnou krásou starých čtvrtí vyrovná.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
spojené s pevninou dvěma mosty.
Itálie. Obecné informace Jedná se o 69. největší stát na světě Je 23. nejlidnatějším státem na světě Stát je od pradávna jednou z významných oblastí.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Český Brod.
Svět plný dobrodružství, středověké hrady, města a vesnice, krajina plná skal, lesů potoků a řek. To je Naturalis. Celý příběh začíná v podhradí Naturalisu,
 Jeli jsme tam na 3 dny  Jeli jsme tam přibližně 10 hodin  Je to přibližně 950 km.
NIZOZEMÍ.
Vsetín Město ve kterém žiji
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_14_Nizozemsko Téma:
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_16_Dánsko Téma:
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Nizozemsko Učivo 8. ročníku Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Vladimír Zeman Datum NázevVY_32_INOVACE_04_Z8_Nizozemsko.
Chorvatská republika Základní údaje: Poloha: Poloha: pobřeží Jadranského moře, východní okraje Alp a Panónská nížina na východě.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Země BENELUXU Belgie Nizozemí (Holandsko) Lucembursko.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
STÁTY BENELUXU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Belgie Jakub Jenšovský.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Hallstatt světové dědictví Rakousko.
Dánsko Vlajka znak.

Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
BENELUX CO STÁTY SPOJUJE? Velká hustota osídlení Monarchie
SVÉDSKO 1.
Transkript prezentace:

Holandsko - je nádherná rovinatá země, charakterizovaná jako země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.

Zwolle

Zwolle

Zwolle

Giethoorn Pokud by se uděloval titul nejkrásnější vesnice v Nizozemsku, určitě by jej Giethoorn získal. V mnohých budovách dnes sídlí zajímavá muzea. Vesnici lze projet v loďce nebo na kole.

Giethoorn

Giethoorn

Giethoorn

Bolsward

Stavoren

Stavoren Město je známé svou legendou o „Ženě ze Stavorenu“, jejíž socha vítá všechny mořeplavce.

Stavoren

Hindeloopen

Hindeloopen

Harlingen -je přístavní město. Socha připomíná příběh o chlapci, - jenž prstem ucpal otvor v hrázi…

Harlingen

Harlingen Pomník „Kamenný muž“, zachycuje Caspara di Roblese. Pod jeho nátlakem Frísové zpevnili své hráze poté, co v r neodolaly rozbouřenému moři.

Afsluitdijk – hráz přes Zuiderzee Hráz spojila pobřeží Fríska s provincií Noord Holland. Je vysoká 7,5 m. Vede zde dálnice, cesta pro cyklisty a stezka pro pěší.

Afsluitdijk – hráz přes Zuiderzee Hráz zkrátila pobřeží na severu o 300 km a moře odsunula z vnitrozemí o 85 km. Napravo je hladina moře vyšší. Nalevo je hladina sladkovodního jezera.

Afsluitdijk – hráz přes Zuiderzee

Edam Město se proslavilo po celém světě kruhovými bochníky sýra, který se vyváží. Sýrové trhy se zde konají vždy ve středu od do hodin.

Alkmaar Významné středisko výroby sýrů. Město je proslavené svými trhy pořádanými v jarním a letním období každý pátek. Jsou hlavní turistickou atrakcí.

Alkmaar Navštívit samostatnou prodejnu sýrů, to je skutečně požitek.

Alkmaar Kdo přijede do Holandska a neochutná zdejší sýr, znamená to, že v Holandsku vlastně pořádně nebyl.

ZuiderzeemuseumEnkhuizen Skanzen pod širým nebem představuje rybářskou vísku, která mapuje život v této oblasti během 17. a 18. století.

ZuiderzeemuseumEnkhuizen Je zde asi 130 budov, nechybí ani ukázky dřívějšího stylu života.

Zaanse Schans Součástí vesnice Zaanstad je skanzen typických severoholandských zelenobílých dřevěných domů a mlýnů s původními dílnami na výrobu dřeváků, sýrů, dále pekárna a specializované obchůdky.

Zaanse Schans

Monnickendam Poklidné rybářské městečko. Zachovaly se zde půvabné štítové domy. Věž má jednu z nejstarších zvonkoher v Nizozemsku (1591) a je jí slyšet každou celou hodinu.

Monnickendam

Keukenhof Park je s rozlohou 32 ha největším květinovým parkem nejen v Holandsku, ale i v celé Evropě.

Keukenhof Každé jaro zde rozkvétá na sedm milionů cibulovin, především tulipánů.

Keukenhof Najdete zde ale také narcisy, hyacinty, modřence a další.

Keukenhof Park je otevřen od dubna do září. Nejlepším obdobím pro návštěvu je květen.

Keukenhof

Leyden – v tomto městě se narodil Rembrandt Nizozemí je proslaveno mimo jiné tím, že každý obyvatel tu vlastní kolo. Je to zde nejpopulárnější dopravní prostředek. Součástí téměř každé silnice je pruh určený pouze pro cyklisty.

Leyden

Delft Starobylé město je proslaveno výrobou majoliky

Delft

Nashledanou