Opakování 6. třídy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nadvláda Makedonie nad Řeckem
Advertisements

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
OPAKOVÁNÍ VLASTIVĚDY - TEST
Počátky řecké civilizace a velká kolonizace
OBYVATELSTVO ASIE 7. třída Mgr. Jakub Karásek
6. ročník – opakování vlastivědy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
STAROVĚKÁ ČÍNA Říše středu
VY_32_INOVACE_Dj Mezopotámie-prezentace
Starověká Čína.
CO VÍŠ O ČR Práce ve skupinách. 1. Otázky a úkoly 1. Napiš hlavní město ČR. 2. Vypiš všechny kraje ČR. 3. Kolik obyvatel má ČR? 4. Jak se nazývá nejrozsáhlejší.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu shrnutí a zopakování učiva.
6. ročník Pravěk a starověk
Starověká hudba Název školy: SPgŠ Litoměřice
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_07_D_I Ročník: I. Vzdělávací oblast: Dějepis Vzdělávací obor:
MEZOPOTÁMIE Sumer.
Středověk Úvod.
6. ročník Starověk ZŠ Rajhrad Autor: Bc. Pavla Procházková
Osídlení Čech v raném středověku
Franská říše Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr.Marie Toncrová.
STAROVĚKÁ ČÍNA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Soňa Jarošová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
MINOJSKÁ CIVILIZACE ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_562_Doba bronzová AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková ROČNÍK, DATUM:
ZŠ tgm Rajhrad Autor: M. Kocmanová 34
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Dějepis
6. ročník Starověk ZŠ Rajhrad Autor: Bc. Pavla Procházková
6. ročník Pravěk.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_DEJ296 Jméno autora:Mgr. Karel Šonka Třída/ročník1. ročník.
6. ročník Pravěk.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Starověká Mezopotámie
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_ Makedonská říše Název sady: Staroorientální státy a.
Téma: RISKUJ - OPAKOVÁNÍ
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_7.3.1 Úvod do starověku (časové vymezení, hlavní rysy, periodizace)
VY_32_INOVACE_213_Egypt Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Dějepis.
VY_32_INOVACE_211_Mezopotámie Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma:
VY_32_INOVACE_214_Indie Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Dějepis.
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury.
Autor: Mgr. Ludmila Šimonová Datum:
Tematický okruh: NEJSTARŠÍ CIVILIZACE - STAROVĚK Název učiva: EGYPT
Úvod do starověku; Vznik písma
Anotace: Prezentace pro 6. ročník. K výkladu UČEBNÍ LÁTKY DLE ŠVP
STAROVĚKÝ EGYPT Jan Jakub Šipka.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Prezentace
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Téma: STAROVĚKÝ ŘÍM Předmět: Dějepis Ročník: 6 Klíčová slova: Úvod
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Autor: Mgr. Ludmila Šimonová Datum:
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_10 ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_30DST ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /21
O nejstarších dějinách Čech
Příchod Slovanů VY_32_INOVACE_2_DĚJEPIS_5_PŘÍCHOD SLOVANŮ
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 08 Dějepis _6.ročník_10
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Mgr. Jindřiška Řehořková
České země v pravěku Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s nejstaršími dějinami ČR – s pravěkem.
MEZOPOTÁMIE Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: MEZOPOTÁMIE.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_21DST ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /21
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_19_STAROVĚK - EGYPT
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Život mezi řekami Mezopotámie.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Transkript prezentace:

Opakování 6. třídy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová Dějepisný Brainbox Opakování 6. třídy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová

Obrázek č. 1

Otázky k obrázku č. 1 1) Co znázorňuje obrázek? 2) V kterém období se člověk živil pouze lovem a sběrem? 3) Jaké znáš vývojové fáze člověka? 4) Kolik mužů je na obrázku? 5) Jaké zbraně drží v rukou? 6) Co všechno mohl člověk z takového úlovku zpracovat? 7) Která významná pravěká naleziště se nacházejí na našem území?

Obrázek č. 2

Otázky k obrázku č. 2 1)Jakým způsobem se živí lidé zobrazení na ilustracích? 2)V jaké době došlo k této zásadní změně? 3)Jak se nazývá oblast, kde se poprvé člověk začal živit tímto způsobem? 4)Která zvířata si člověk první ochočil? 5)Jak se jmenuje typ obydlí na obrázku? 6)Která zvířata jsou na obrázku? 7)Co dělá muž na obrázku vpravo dole?

Obrázek č. 3

Otázky k obrázku č. 3 1)Které dvě starověké říše jsou vyznačeny na mapě? 2)Jaké jsou hlavní znaky starověku? 3)Kolem kterých řek se rozkládaly tyto říše? 4)Jaké typy písma jsou na menších obrázcích? 5)Na co se psalo v těchto říších? 6)Jakou barvu má podklad mapy? 7)Jakou barvou byly vyznačeny říše?

Obrázek č. 4

Otázky k obrázku č. 4 1) Jak se jmenují stavby na obrázku? 2) K čemu sloužily? 3) Kde se tyto stavby nacházejí? (Doplň stát i bližší místo) 4) Kolik staveb je na tomto obrázku? 5) Jak se nazýval panovník na menším obrázku? 6) Víš, jak se jmenoval panovník, jehož hrobka byla objevena nevykradená?

Obrázek č. 5

Otázky k obrázku č. 5 1) Jak se nazývá tato stavba? 2) K čemu sloužila? 3) Kolik strážných věží je na obrázku? 4) Znáš nějakou zajímavost o této stavbě? 5) Jaké vynálezy byly objeveny v zemi, odkud fotka pochází? 6) Co je to hedvábná stezka?

Obrázek č. 6

Otázky k obrázku č. 6 1) Jak se jmenuje město na obrázku? 2) Kde se nachází toto město? 3) Jak se nazývá posvátný pahorek nad městem? 4) Jaký způsob vlády byl ve starověku rozšířen v tomto městském státě? 5) Jak se jmenuje bohyně na obrázku? Co měla tato bohyně na starost? 6) Co drží bohyně v pravé ruce? Jaké zvíře má u nohou?

Obrázek č. 7 Forum Romanum

Otázky k obrázku č. 7 1) Jak se nazývá místo na obrázku? 2) V kterém městě se nachází? 3) K čemu sloužilo toto místo ve starověku? 4) Co představuje menší obrázek? 5) Jak se dělilo obyvatelstvo tohoto města v antice? 6) Kdy bylo toto město podle pověsti založeno?

Obrázek č. 8

Otázky k obrázku č. 8 1)Jak se jmenuje tento slavný římský vojevůdce a vládce? 2)Kterou provincii ovládl a spravoval? 3)Kdy byl zavražděn a proč? 4)Znáš nějaký jeho památný výrok? 5)Jak se nazývá voják na dalším obrázku? 6) Co drží voják v pravé a co v levé ruce? 7) Co má za pasem?

Použité materiály http://ckmamutitlapa.webnode.cz/pravek/zivot-v- praveku/ http://www.jedlekastany.cz/main.php?menu=2&n=1&o=1 http://zskunratice.pilotmedia.cz/ucitele/predmety/dejepis /dejepis-6-rocnik/staroveky-egypt-a-mezopotamie-197/ http://hci.webpark.cz/klinove.html http://hci.webpark.cz/hieroglyfy.html http://www.akva.cz/php/pic.php?pic=../files/diskuze/149 3/pyramidy.jpg&popis=pyramidy http://katka-ladushka.blog.cz/0802/velka-cinska-zed http://www.ckvalaska.cz/poznavaci_zajezdy/velky-okruh- reckem/ http://odveci.wordpress.com/2008/02/18/rim- drancovany-vandaly/ http://starovekyrim.webnode.cz/staroveky-rim-uvod/