O h n i v ý v o d o p á d Fotografická lahůdka, úžasná vzácnost, skvělá kuriozita. To všechno je unikátní optický efekt, který vytváří slunce svítící.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čas pádí jako voda v křišťálovém vodopádu a tak jako se spojila kapka s kapkou, tak se nám spojily dny a uplynul nám další rok.
Advertisements

divadelní inscenace ze vzpomínek, veršů a Pohádek pro nehodné děti připomínající dávný svět Prévertova dětství, v němž mnozí z nás poznávají.
ULURU symbol Austrálie.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
De stratovulkaan Nyiragongo
Zimbabwe
… jen klikej a tiše zírej … Nyiragongo je jednou z osmi sopek nacházejících se v pohoří Virunga. Tyčí se do výšky 3470 metrů (podle jiných údajů 3465.
Jsme u vstupu na území "tepuyes" ve Venezuele. Zde je Salto Angel, nejvyšší vodopád na světě (Téměř 1000 m, 18 krát vyšší než Niagara). Jsme v privilegované.
Národní parky západu USA
Ovocný strom ve všech čtyřech ročních období
VĚDECKO-TECHNICKÝ JARMARK uprostřed města 17. června 2014 od 9 hodin na Pernštýnském náměstí v Pardubicích Univerzita Pardubice.
Macháčková Zuzana 7.Třída
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
KRKONOŠSKÉ VODOPÁDY.
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
Jan Šafařík Ondra Hurtík Zatmění Slunce Při zatmění Slunce naráží Sluneční svit do Měsíce a tím vytváří stín, který dopadá na kousek Země.
kterým prostě nebudete věřit…
Hrátky s abecedou Á, bé, cé, čé, voda teče,
Základní škola a Mateřská škola Chlebičov DUM 57. Březen 2012 Jarní a letní měsíce.
Krkonoše Robin Plch IX.A
ULURU symbol Austrálie.
POHYBY ZEMĚ Martin VRZALA.
První podvodní bar na korálovém útesu láká na panoramatická okna První bar pod mořskou hladinou na světě se otevřel začátkem října na Maledivách -
Strom po celý rok podzim
Jaro Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity živočichů.
Strom po celý rok Autor: Weissová Klára.
Jsme vstupu na území "tepuyes" (byt sněhové řetězy). ve Venezuele. Zde je Salto Angel, nejvyšší vodopád na světě (Téměř 1000 m, 18 krát vyšší než Niagara).
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
1. Noc v širý už padá kraj a slunce v mraků dál zapadlo zvečera, A hvězdný padá třpyt, že šťastni můžem být, vypráví důvěra, a hvězdný padá třpyt, že šťastni.
Roční období Název školy:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Strom po celý rok Autor: Matěj Vyskočil JARO LÉTO zima PODZIM.
Stromy po celý rok Veronika Prouzová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
USA NP YOSEMITE (stát KALIFORNIE).
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
VY_32_INOVACE_Fi_III_36 Název Národní parky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Rohová, Krejčířová, Vančurová, Dorazilová Gymnázium Jakuba Škody, Přerov ˇ.
LC Brno Natália Prídavková & Jan Ficek. IAESTE mezinárodní studentská organizace aktuálně v 86 zemích světa nejvýznamnější aktivitou jsou mezinárodní.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_NP Labské pískovce – České.
JARO? LÉTO? ZIMA? PODZIM? ROČNÍ OBDOBÍ
VY_32_INOVACE_4/03_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Fáze Měsíce Název : VY_32_inovace_06 Fyzika – fáze Měsíce
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
ROČNÍ OBDOBÍ Tereza Skálová.
Autorka: Vendula Szappanosová
Hudební výchova Bc.Kateřina Cuperová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Strom po celý rok Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity.
O h n i v ý v o d o p á d.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Národní parky západu USA
Marie Rottrová
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
4. Pohyby Země Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
Nina Geisselreiterová 4.A
Meandry řeky Moravy Nikola Rachunková 9.A.
Z á p a s y Č e s k é h o t ý m u N a M S v h o k e j i Utkání
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 4. ročníku
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Jsme vstupu na území "tepuyes" (byt sněhové řetězy). ve Venezuele.
Transkript prezentace:

O h n i v ý v o d o p á d

Fotografická lahůdka, úžasná vzácnost, skvělá kuriozita. To všechno je unikátní optický efekt, který vytváří slunce svítící v daný okamžik na padající vodu. Ten pak způsobí dojem, jako když padá ze skály ohnivý lávový vodopád.

Magická a majestátní skála El Capitan v Yosemitském národním parku v Californii. Vodopád Koňský ocas teče jen v zimě a začátkem jara

Tento unikátní efekt je možno spatřit jen v měsíci únoru a to pouze na 1 minutu, Je to podmíněno optimálními klimatickými podmínkami a je to nezapomenutelný zážitek

El Capitan - nejvyšší souvislá převislá stěna na světě

fine