Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jan Šafařík Ondra Hurtík Zatmění Slunce Při zatmění Slunce naráží Sluneční svit do Měsíce a tím vytváří stín, který dopadá na kousek Země.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jan Šafařík Ondra Hurtík Zatmění Slunce Při zatmění Slunce naráží Sluneční svit do Měsíce a tím vytváří stín, který dopadá na kousek Země."— Transkript prezentace:

1

2 Jan Šafařík Ondra Hurtík

3 Zatmění Slunce Při zatmění Slunce naráží Sluneční svit do Měsíce a tím vytváří stín, který dopadá na kousek Země

4 Zatmění Slunce Zatmění slunce je velmi vzácné Poslední zatmění bylo roku 11. srpna 1999 v 9 h 30 min Na slunce se nedá koukat bez zvláštních černých sklíček ( při zatmění Slunce )

5 Fotogalerie

6 Zatmění Měsíce Při zatmění Měsíce je Měsíc schovaný za Zemí : Slunce Země Měsíc Průměr 3 476 km vzdálenost od Země 384 400 km hmotnost 1022 kg stáří4,5 miliardy

7 Zatmění Měsíce

8 Střídání ročních dob

9 Střídání ročních dob Roční doby se střídají podle toho jak jsme právě natočení ke Slunci Když jsme na odvrácené straně než je Slunce, je zima když jsme ale natočení přímo k Slunci, je léto Viz. Model

10 Střídání dne a noci

11 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Jan Šafařík Ondra Hurtík Zatmění Slunce Při zatmění Slunce naráží Sluneční svit do Měsíce a tím vytváří stín, který dopadá na kousek Země."

Podobné prezentace


Reklamy Google