Abteilung/NameTitelDateiname Geändert: Entwurf Vertraulich KONFERENCE IQ INDUSTRY LIBEREC 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Představení společnosti
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
VOŠ, SŠ, COP Sezimovo Ústí Inovovaný vzdělávací program na VOŠ Nový vzdělávací program na VOŠ Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy,
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ PLZEŇ
Projekt IQ auto = IQ Industry VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENOU ODBORNÝMI.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Identifikace a rozvoj talentů ve skupině PRECIOSA
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Projekty OP VK realizované pro elektrotechnické obory
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Dotace Robert Šedivec. obsah Co vám nabízíme = EUGA Aktuální příležitosti Konkrétní příklady.
Přední evropský výrobce automobilových klimatizačních jednotek a jejich součástí Denso Manufacturing Czech s.r.o. Systém vzdělávání.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
v centrum celoživotního vzdělávání
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
VOŠ, SPŠ automobilní a technická České Budějovice © 2011.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
PODPORA ODBORNÉ PŘÍPRAVY STŘEDOŠKOLSKÉ MLÁDEŽE PRO PODMÍNKY AUTOMATICKÉ I AUTOMATIZOVANÉ VÝROBY (MECHATRONIKA) Projekt operačního programu EU ROZVOJ LIDSKÝCH.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Setkání expertní skupiny v rámci partnerské sítě TTnet Téma - polytechnické vzdělávání Ing. Tomáš CIMBÁLNÍK Mgr. Petr Paníček Praha,
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Vložení výuky hydraulických systémů
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
Finanční záležitosti Pardubického kraje
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
10. ZÁVĚREČNÉ KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ
Stáže pedagogických pracovníků u zaměstnavatelů
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Co je program Mládež v akci?
EdTRANS transition from school to work
Motivace Technika Obavy Spolupráce 3D Stroje
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Abteilung/NameTitelDateiname Geändert: Entwurf Vertraulich KONFERENCE IQ INDUSTRY LIBEREC 1

performance 2008 – Festo AG & Co. KG 2 Základní údaje o společnosti Festo Obrat z prodeje (2007) 1,65 mld. EUR zaměstnanců ve 176 zemích Historie od roku patentů na celém světě Investice do výzkumu a vývoje představující 7,5 % obratu z prodeje Celosvětová kvalita – certifikováno Celosvětové inovace – patentováno Více než výrobků na celém světě společnost kvalita přidaná hodnota trendy kontinuita

performance 2008 – Festo AG & Co. KG 3 Liberecký kraj a Festo Výroba pneu a elektronářadí (FESTOOL) firma NAREX Česká Lípa Exkluzivní výroba polymerových hadiček pro všechny pobočky společnosti Festo firma Polyvanced Česká Lípa společnost kvalita přidaná hodnota trendy kontinuita

performance 2008 – Festo AG & Co. KG 4 Festo Didactic - Produktivita začíná odborným vzděláním Světová jednička v mechatronickém vzdělávání pro průmysl, střední odborné školy i univerzity: Odborné výukové systémy (hardware a software) Komplexní didaktická koncepce výuky Semináře ve 26 jazycích účastníků ročně …je vzdělávání Základem kvality…Ryzí vzdělávání: Festo Didactic společnost kvalita přidaná hodnota trendy kontinuita

performance 2008 – Festo AG & Co. KG 5 Síť Festo školicích středisek Praha Festo, Praha 4 ČVUT, fakulta strojní Kutná Hora VOŠ, SPŠ a jazyková škola Plzeň SPŠ strojnická, Klatovská 109 Ústí nad Labem SPŠ strojní a elektrotechnická Brno ISŠ – COP, Olomoucká 61 Sezimovo Ústí VOŠ-SŠ-COP, Budějovická 421 Lanškroun SOŠ a SOU, Kollárova 445 Liberec TU, katedra sklářských strojů a robotiky společnost kvalita přidaná hodnota trendy kontinuita

performance 2008 – Festo AG & Co. KG 6 exkurze pro žáky Vašich škol učitelé automatizace – vzdělávací programy a kurzy Viz. plánek seminářů, termíny konání ve F- Praha. Pneumatika, Hydraulika, PLC, Senzorika … Festo Praha – možnosti spolupráce v rámci projektu IQ Industry …pro odborné kvalifikace… Mezinárodní vzdělávací normy… …zítřka společnost kvalita přidaná hodnota trendy kontinuita

performance 2008 – Festo AG & Co. KG 7 Vytváření nových perspektiv – IQ Industry společnost kvalita přidaná hodnota trendy kontinuita Vzdělávací programy a odborné kurzy pro učitele automatizace Spolupráce odborných škol a průmyslových podniků Základní a pokročilé kurzy, tvorba vzdělávacích programů pneumatické a elektropneumatické mechanismy hydraulika a elektrohydraulika senzorika PLC atd. Navazování spolupráce s průmyslovými podniky ve Vašem okolí společná příprava vzdělávacích programů orientovaných dle potřeb konkrétní firmy

performance 2008 – Festo AG & Co. KG 8 Vytváření nových perspektiv – IQ Industry společnost kvalita přidaná hodnota trendy kontinuita Mechatronická a automatizační centra odborné přípravy a celoživotního vzdělávání Máme zájem s Vámi spolupracovat rozšiřování sítě odborných vzdělávacích středisek přeshraniční spolupráce s partnerskými školami tvorba e-learning webu nová odborná skripta praktické úlohy pro zkvalitnění výuky atd.

performance 2008 – Festo AG & Co. KG 9 Vytváření inspirace – robot SpiderMan, TU Liberec

performance 2008 – Festo AG & Co. KG 10 IQ Industry - Dlouhodobé partnerství společnost kvalita přidaná hodnota trendy kontinuita Těšíme se na spolupráci Petr Černoušek ředitel Didactic