Extrémní chudoba.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Celosvětové ekologické problémy Zuzana Snášelová
Advertisements

Zdravotní a sociální aspekty života na ulici -Výchozí zdravotní situace jednotlivce -Výchozí sociální situace jednotlivce -Zdravotní a sociální politika.
Specifika vzdělávání finanční gramotnosti v dětských domovech
Přelidnění planety.
Světová populace je celkové množství všech živých lidí na Zemi v daném čase.Podle odhadů vydávaných sčítáním lidu dosáhla Zemská populace v roce 2007.
ZŠ Komenského 273 Chodov P Chudoba Mgr. Miloš Volek.
Živá a neživá příroda Přírodověda 4. ročník.
HOSPODÁŘSKÁ A SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
Rozmanitost soudobého světa
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Lidská práva.
SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
Globální změny Zpracoval: Jakub Mach. Osnova prezentace 1.Úvod 2.Osnova prezentace 3.Skleníkový efekt 4.Globální klimatické změny 5.Konec.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
 VY_32_INOVACE_16_20  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
Globální svět.
Integrovaná střední škola,Slaný
Zdravotnický asistent, první ročník Sociální vyloučení Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
Demografie je věda, která se zabývá:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_90.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Spánek Vypracoval: Dominik Bobek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Těhotenství, dětství a dospívání
Adopce na dálku Zpracovali: Natálie Panáková, Nicole Maťová.
Ekonomické dělení států světa
THEME 7 Social Security Welfare State Types of Social Security Systems.
HOSPODÁŘSKÉ PROBLÉMY SOUČASNÉHO SVĚTA
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Dětská práce Lucie Pizúrová.
Bohatství versus chudoba
Obyvatelstvo ČR
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 5. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
KEŇA – kam turisté nechodí
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Obyvatelstvo.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Životní prostředí Petr Machala.
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Chudoba jako sociální problém
Mgr. et Mgr. Blanka Chocová 2013/14.  lat. „colere“ = pěstovat  souhrn hmotných a duchovních hodnot vytvořených lidskou společností  Všechno to, s.
Výživa v dětí do 2 let - úvod Mgr. Petra Sedlářová.
TÉMA 10 VÝDAJE NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ. Člověk se dostane v životě do nesnází, v nichž potřebuje pomoc a podporu - peněžní, věcnou i jinou POMOC může.
Chudoba a sociální desintegrace
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
INTERVENČNÍ TÉMA – KVALITA ŽIVOTA Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech.
Moldavsko. Základní informace Hl. město: Kišiněv Leží mezi Ukrajinou a Rumunskem. Počet obyvatel: Složení obyvatel: Moldavané, Rumuni, Ukrajinci,
HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI Domácnost a její potřeby. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Pečující osoby Barbora Uhlířová Transformace sociálních služeb: Příležitost pro lidi 4. Prosince 2012, Brno.
Czech Statistical Office Na padesátém 81, Praha, Český statistický úřad odd. regionálních analýz a informačních služeb Praha Jana Podhorská.
Globální problémy lidstva. GLOBALIZACE - Co myslíš, že znamená tento pojem? Je abstraktní pojem, který naznačuje „srůstání světa“. Jde o nerovný proces,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendulka Kudlíková. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vymezení a vzájemný vztah pojmů v sociální péči. Pojem sociální péče Je to úsilí veřejnoprávního subjektu o řešení životních situací, které občané nejsou.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_12_INOVACE_02B_06_Chudoba a hlad TEMA:Člověk a.
Analýza sociálně vyloučených lokalit v ČR Tisková konference.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Majetek domácnosti, hospodaření.
Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín,
Pečovatelská služba.
Zboží atd. můžeme vyvážet (export), přivážet (import).
Stav zdraví obyvatelstva a jeho sociální, ekonomické aspekty prevence
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Ekonomická dimenze sociálního vyloučení
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
ZÁKLADY BIOLOGIE Zdraví, nemoc.
Demografie je věda, která se zabývá:
Obezita v USA JAK TO VIDÍM JÁ.
Transkript prezentace:

Extrémní chudoba

CO JE vlastně CHUDOBa? Je to stav, který nezajištuje člověku základní podmínky pro důstojný život.  Absolutní chudoba: v případě, že se člověk dostane do stavu, kdy není schopen uspokojit své nejzákladnější potřeby, jako je zajištění potravy a ošacení. Relativní chudoba:  což je stav, kdy jedinec nebo rodina uspokojují své sociální potřeby na výrazně nižší úrovni.

Příčiny chudoby Nedostatek vzdělání a pracovní síly Vysoká hustota obyvatelstva Znečištěné prostředí Vysoká nezaměstnanost nedostatečná zdravotní péče a výskyt závažných onemocnění Přírodní katastrofy změna klimatu migrace obyvatel

Nejvíce zasažené země

Pohled chudých lidí z různých zemí na vlastní situaci Shania – Jamajka: „Chudoba je jako žít ve vězení s želízky na rukou a čekat na svobodu“ Ahmed – Egypt: „Trápí mě nedostatek jídla. Moje děti byly hladové, tak jsem jim řekl, že vařím rýži, až vyčerpáním z hladu usnuly.“ Anna – slepá žena z Moldávie: „Pro chudého člověka je všechno hrozné – nemoc, ponížení, stud. Nikdo nás nepotřebuje, jsme jako odpadky, kterých se chce každý zbavit.“ Abigail – Ghana: „Nemoc si vás odvede do hrobu, pokud nemáte peníze.“ Wangari – vdova z Keni: Když můj manžel zemřel, příbuzní z manželovi strany mi řekli, ať odejdu. Tak jsem odešla do města a spala jsem na chodníku.“

Řešení problémů chudoby Boj s chudobou je velmi problematický, jeho velkým problémem je vznik závislosti na sociálních dávkách a nedostatek peněz. Cílem je, aby pomoc umožnila člověku důstojný život, ale aby ho zároveň motivovala k vymanění se z této pomoci.

Použitý zdroj: http://www.jedensvetnaskolach.cz/download/pdf/jsnspdfs_215.pdf http://cs.wikipedia.org/wiki/Extr%C3%A9mn%C3%AD_chudoba

Nezažiješ, nepochopíš ...!!!

Karolína Fejfarová a Dominik Valeš Vypracovali Karolína Fejfarová a Dominik Valeš IX.třída