Domácí násilí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁSILÍ V RODINĚ.
Advertisements

Domácí násilí z pohledu teorie
Poslání Intervenčního centra
ŠIKANA Co je šikana, její druhy Občanská výchova Milan Šimek.
Právní vzdělání pro celý život reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Občanská nauka Sociálně patologické jevy IV. ; VY_32_INOVACE_D2_12
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a zdraví – Výchova ke zdraví – Formy násilí autor VM:Ing.
Domácí násilí „Domácí násilí je nejrozšířenější, nejvíce podceňované, nejméně kontrolovatelné.“
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
Vztahy mezi lidmi Seznamuje žáky se vztahy mezi lidmi ať už v pozitivním nebo negativním smyslu.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Název vzdělávacího materiálu
Ondřej Procházka 13 let 7.B Základní škola Šumperk,Vrchlického 22. Šumperk Tel
SYNDROM TÝRANÉHO DÍTĚTE
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Digitální učební materiál
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
DOMÁCÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OBCHOD S LIDMI
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Zdravotnický asistent, první ročník Domácí násilí II Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Je dnes dětství bezpečné. (Subjektivní zkušenost dět
NEBO-LI PRONÁSLEDOVÁNÍ OBĚTI CIZÍM ČLOVĚKEM, VYHROŽOVÁNÍ POMOCÍ SMS A VULGÁRNÍCH Ů Viktor Vašát 12 let 7.b Základní škola Šumperk,Vrchlického 22,Šumperk.
Judita Vedlová. Definováno v trestním zákoně §199.
Sociální patologie domácího násilí Neexistuje jednoduché určení toho co ještě není, a co již je domácí násilí mezi partnery, rodiči a dětmi – dětmi a rodiči,
VY_32_INOVACE_PSYPS15960ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
TYPY A FORMY ÚRAZŮ I NÁSILÍ NA DĚTECH A MLÁDEŽI
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
RIZIKOVÉ CHOVÁNÍ VE ŠKOLE
PRÁVO PROTI DOMÁCÍMU NÁSILÍ ZAHRANIČNÍ ÚPRAVY NĚMECKO.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
TYPY A FORMY ÚRAZŮ I NÁSILÍ NA DĚTECH A MLÁDEŽI
Sociálně patologické jevy
Sociální patologie SCPT SCPA
PRÁCE S DOMÁCÍM A SEXUÁLNÍM NÁSILÍM. MOŽNOSTI legislativní zázemí práce s předsudky možnosti prevence poradensko-terapeutická práce specializované organizace.
Sociální patologie SCPT SCPA
Metodický pokyn k primární prevenci sociálně patologických jevů u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních 2007.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Domácí násilí Policejní vykázání.
KRIMINALITA ŠIKANA MOBBING + BOSSING Brno, FÁZE ŠIKANY I. Ostrakismus II. Přitvrzování – ojedinělá fyzická agrese III. Vytvoření jádra agresorů-klíčový.
Stalking nebezpečné pronásledování Trestní zákoník - § 354.
Problematika násilí na dětech Syndrom CAN – syndrom týraného, zanedbávaného a zneužívaného dítěte Způsoby vzniku: Akce Ne-akce.
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Syndrom týraného dítěte Zpracovala: Mgr. Bc. Eva Franzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková.
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Násilí Zpracovala: Mgr. Bc. Eva Franzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová NÁSILÍ sprejerství agresivita domácí násilí sportovní násilí.
Domácí násilí ©Manová Pavla, Bc.. Domácí násilí je fyzické, psychické anebo sexuální násilí mezi blízkými osobami, ke kterému dochází opakovaně v jejich.
Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v Ústeckém kraji Konference Sociální služby v Ústeckém kraji.
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
SEXUÁLNÍ, DOMÁCÍ NÁSILÍ A ZNEUŽÍVÁNÍ E-Synergie Práce policejního psychologa (Mgr. Martina Velikovská, vedoucí Odboru psychologických služeb Krajského.
Partnerské násilí Osobnost agresora.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
MUDr. Hatem Sanalla Nemocnice Znojmo
Mgr. Rostislav Navláčil 14. Kriminalita páchaná na dětech
Šikana ….. a její prevence VY_32_INOVACE_10_36.
Název vzdělávacího materiálu
Číslo v digitálním archivu školy
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Šikana.
TERORISMUS.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
Právní rámec pomoci obětem domácího a sexuálního násilí
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Domácí násilí

Co to je domácí násilí Domácí násilí může být fyzické, psychické a nebo sexuální.Probíhá mezi blízkými osobami a dochází k němu opakovaně.Intenzita násilných incidentů se stupňuje.

Znaky domácího násilí Z jednoho jakéhokoliv útoku nelze přesně určit zda jde o domácí násilí.Může to však být jeho začátek. Od urážek se stupňuje k psychickému snižování lidské důstojnosti, až k fyzickým útokům, někdy až k trestným činům ohrožujících zdraví a život. Probíhá z pravidla za zavřenými dveřmi bytu či domu, stranou od společnosti.

Násilí páchané na ženách Každý projev podmíněného násilí, který má za následek tělesnou, sexuální nebo duševní újmu žen.Spolu z vyhrožováním a úmyslným omezováním ve veřejném i soukromém životě.

Násilí páchané na dětech Časté urážky, ponižování dále se stupňuje na fyzické násilí. Odporování jídla. Zanedbávání (pasivní týrání).

Rozlišujeme FYZICKÉ NÁSILÍ: Může být namířeno proti vám či dětem.např:fackování, kopání, škrcení, rány pěstí, ohrožování zbraní. SEXUÁLNÍ ZNEUŽÍVÁNÍ: Používání síly, výhružek za účelem donutit vás k sexu, který odmítáte. NÁTLAKOVÁ TAKTIKA: Obviňování, zastrašování, ovlivňování dětí, rozkazování co mají dělat.V horších případech odpírání jídla, zakazování spánku IZOLACE OD PŘÁTEL A RODINY: Bránění navštívit rodinu, příuzné, sledovat telefonáty.

Jak si poradit v případě domácího násilí Volejte linku 158. Neodklízejte stopy po násilí. Navštivte lékaře a žádejte o lékařskou zprávu. Chcete-li od násilníka odejít předem si akci promyslete abyste předešla nebezpečí. O svém plánu informujte někoho z rodiny nebo kamarádku. Nezapomeňte si vzít doklady a cenné věci.

Kde jsem čerpala http://www.domacinasili.cz/cz/redakce/domaci_nasili/r69 http://www.icm.uh.cz/str/socialnepatologickejevy/socialne-patologicke-jevy/domaci-nasili-nasili-pachane-na-zenach-detech http://www.mineralfit.cz/clanek/364--domaci-nasili---citlive-tema.html